POSBIYIK DEV PROJELERİNİ ANLATTI….

POSBIYIK DEV PROJELERİNİ ANLATTI….
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, bugün Mavi Organizasyon’da düzenlenen toplantı ile projeleri açıkladı.

Kalabalık bir vatandaş topluluğu önünde 2014-2019 yılları arasında yapmayı planladığı projelerin yanı sıra geçmiş dönemde yapılan ve yapımı sürek çalışmalar hakkında bilgi veren Posbıyık, Ak Parti’nin projelerinin bazılarını ise verdiği örneklerle adeta çürüttü.

AK Parti’nin Google’dan alma projeler yaptığını ve gerçeği yansıtmadığının altını çizen Posbıyık, Uysal’ın seçim bildirgesini eline alarak, Bu projelerle kimi kandırıyorsun? Ereğli halkını saf mı görüyorsun? Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal’ın haberi yok bunlardan galiba!Basın mensuplarının karşısına gelip bunları anlatamıyor, anlatamaz bilmez. Google’dan almışlar bunların hepsini.” Diye konuştu.

ATATÜRK ANITINI KALDIRIP HAVUZ YAPIYORLAR ORAYA KALDIRAMAZSIN BUNA İZİN VERMEM EREĞLİ HALKI BUNA İZİN VERMEZ.

Partilerin yoğun sevgi gösterileri altında basın toplantısı düzenleyen Posbıyık’ın Toplantısından öne çıkan satır başladı şu şekilde:

“İnanılmaz şeyler görüyorum AK Parti projelerinde rasathane merkezi uzay merkezi kuruyorlar?! Ereğli’de ayranı yok içmeye, atla gider gezmeye!.. At yarışları için çiftlikler kuruluyor.

Gençliğimde Yalı caddesinin yanında denize girerdim, oraya kadar deniz gelirdi daha sonra demir çelik

Kayaları curufları doldurdu oraya ne yapıyor? Bu kitaba göre üstünü yaya yolu yapıyor altını da tünel yapıyor la gardaşçum! Deniz seviyesinde orası, oradan araba geçer mi arabalar yüzer orada! Ereğli halkı saf mı, bizi kandırmaya çalışıyorlar. İnanılmaz şeyler var orada; Atatürk anıtını kaldırıp havuz yapıyorlar oraya kaldıramazsın buna izin vermem Ereğli halkı buna izin vermez.

DÜNE KADAR SAHİLE ÇALIŞIYORSUN SÜS HAVUZU YAPIYORSUN DİYE BANA ÇATMIYOR MUYDUNUZ?

Bana süs havuzu yapıyorsun diye çatanlar Atatürk anıtını kaldırıp süs havuzu yapıyorlar be mübarekler! Düne kadar sahile çalışıyorsun süs havuzu yapıyorsun diye bana çatmıyor muydunuz siz?

Alemdar gemisini oradan kaldıracaklarmış, kaldıramazsınız! Atatürk kültür merkezini kocaman daire çizmişler arkadaş yer belli hazinenin yeri ebatları belli nereye yapacaksın öyle daireleri falan nereye çiziyorsun. Marina yapıyor liman içine bir şey yapılmaz. Sekiz yılda yaptım bu yolu oraya marina yapılır mı, kimi kandırıyorsun? Ereğli halkını saf mı görüyorsun? Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal’ın haberi yok bunlardan basın mensuplarının karşısına gelip bunları anlatamıyor anlatamaz bilmez google dan dan almışlar bunların hepsini.

BEN GERÇEKÇİ BELEDİYENİN YAPABİLECEĞİ PROJELERİ HAZIRLADIM.

Çok fazla eleştirmek istemiyorum ben kendi projelerimi anlatacağım.

Lütfen hayal kırıklığına uğramayın ben gerçekçi belediyenin yapabileceği projeleri hazırladım.

Sen dediğin projelerden birini 5 sene yol yapma su verme işçinin taşeronun parasını verme yinede yapamazsın sen Ereğli halkını aptalımı sanıyorsun belediye başkan adayı Hüseyin uysal anlatmasını bilmiyor çünkü projelerden haberi yok zaten dünyadan haberi yok ki.

AK PARTİDE ÇOK DEĞRLİ ARKADAŞLAR VAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPABİLECEK

Belediye meclis üyelerini bile o seçmedi belediye meclis listelerinde kimler var benim yanımda çalışan, Bana ihanet eden CHP’li meclis üyeleri bana ihanet ettiler ve AK Parti ile birlikte oy kullandılar.Bende onları partiden ihraç ettirdim üç tanesini şimdi AKP listesindeler.

AKP’de çok değerli arkadaşlar var belediye başkanlığı yapabilecek çok değerli arkadaşlar var İbrahim Sezer, Saffet Bozkurt, Mustafa Kalkan bu adamları alma, benim ihanet etti diye gönderdiğim adamları listene koy e bu adamlar sana ihanet etmeyecekler mi gör bakalım.

VALLAHİ O LİSTEYİ BEN YAPTIRMADIM

Bana diyorlar ya efsunlu başkan diye festivallerde yağmur yağmaz rakipleri karşısında devriliyor diye. Ben efsunlu falan değilim ben kenar mahalleden geliyorum ama ben dürüst bir adamım insanlara yardım ediyorum herkese sevgide saygıda kusur etmiyorum yüce Allah bana yardım ediyor.

Hatta diyorlar AKP listesini Halil Posbıyık yaptırmış vallahi billahi ben yaptırmadım.

BİR TEK LİRA GELMEMİŞTİR BANA ERCAN CANDAN´DAN

AKM binası için turizm bakanlığıyla anlaştık bakanlık dedi ki müsteşarlıktan onay alırsanız bu binanın yapımının ücretinin yüzde ellisini karşılayacağız dedi. Hemen binanın arkasında otoparklar var Ercan Candan kemere gitmiş demiş ki ona tahsis ettim yeri demiş AKM’nin yeri babasından falan mı kaldı bilmiyorum sen necisin Ercan candan sen milletvekilliğine bak ben iller bankasında kredi alıyorum

Tekrar ödeme yapıyorum sen ne yapıyorsun bana para veriyormuş bir tek lira gelmemiştir bana Ercan candandan yalan söylüyor onu yalancılıkla suçluyorum burada hiçbir faydası olmamıştır.

Aynı zamanda Erdemir Genel Müdürlüğünün yanındaki yeri CHP belediyesi diye engellemiştir müsteşara imzalama demiştir. Ereğli’ye hiçbir faydası olmamıştır hayalet gibi adamdır yalancı adamları hiç sevmem milletvekili de olsa hiç sevmem.

ÇOK GÜZEL BİR YERİMİZ VARDI BOZHANE’DE BALIK LOKANTALARI

Çok güzel bir yerimiz vardı Bozhane’de balık lokantaları ama maalesef burası yıkıldı tarım bakanlığına bağlıydı idare ediyorduk işte onu da yıkan Oğuz Özgen şimdiki sendika başkanı ve o zamanki vali iç işleri bakanlığına şikayet ettiler müfettiş gönderdiler ve beni çok ağır ithamlarla arşı karşıya bıraktılar yıkmak zorunda kaldık.

EREĞLİ’NİN 50 YILLIK SU SORUNU YOK

Ereğli’nin 50 yıllık su sorunu yok suyun patronu artık biziz bunun içinde takır mı çakır mı ne ilçe başkanları var bunların suyunu getiriyoruz diyor nereye getiriyorsun sen 33 trilyonluk proje bu Benden takır takır kesilecek bu para yalan söylemeyin yalancıları hiç sevmem Ereğli haklıda hiç sevmez.

ERDEMİR’LE ARAM KÖTÜ DEĞİL

Erdemirle aram kötü değil benim öyle diyorlar her gün Erdemir Genel Müdürüyle idare Meclisi başkanıyla görüşüyoruz.

EREĞLİ’YE KİMSE KÖTÜLÜK YAPAMAZ

O bir tane sendikacı var sendika şube başkanı o öyle diyor yalan konuşuyor zaten mesleği o başka bir mesleği yok Ereğli’ye kimse kötülük yapamaz işçinin yüzde 35 hakkını elinden alan oğuz özgeni gönderdim onun yardımcısı Yusuf ziya Odabaşı da göndereceğim şerefim üzerine söylüyorum

Oğuz özgen daha güçlüydü gönderdim bunu da göndereceğim Ereğli’ye kötülük yapan burada duramaz

KİŞİSEL HİÇ BİR ŞİKÂYETİM OLMADI

İşçiye baskı yapan işçiye böyle yapacaksın diyen yoksa 31 Mart’tan sonra başka yere gönderirim diyenlere hesabını ben soracağım çıksın karşıma konuşsun bakayım. Erdemir’den ikili ilişkilerimiz iyi hani yargılanıyor falan diyorlar Oğuz Özgenle Kerim Dervişoğlu diyorlarKerim Dervişoğlu değil yalan söylüyorlar Kerim Dervişoğlunu burada severler etkilemeye çalışıyorlar milleti öğrenin bunları aydın müderisoğlu iki kişi yargılanıyordu belediyeye kafa tutup mühendisleri zabıtaları içeri sokmadıkları için ben şikayet etmedim kişisel hiçbir şikayetim olmadı ama onları yine kurtardım.” dedi.

Başkan Posbıyık’ın 2014-2019 yılları arasında yapmayı planladığı projelerin tamamı şu şekilde;

BELEDİYE HİZMET BİNASI VE BARIŞ MEYDANI

Kentimiz Şehirlerarası otobüs terminalinin Kepezde yapımı süren yeni tesisine taşınmasıyla boşalacak alanın İnönü parkı tarafına modern ve Kdz Ereğli’ye yakışacak belediye hizmet binası yapımına başlayacağız. Boşalacak alanın minibüs durakları tarafındaki 3,000 metrekarelik arsa Kaymakamlık hizmet binası olarak değerlendirilmesi koşuluyla Belediyemizce bedelsiz olarak verilecektir. Varolan Kaymakamlık binasının belirttiğimiz arsada yapılması yanında adliye binasında yapılmakta olan yeni hizmet binasına taşınmasıyla ortaya çıkacak toplam 4.000 metrekarelik alan barış meydanı olarak değerlendirilecek ve Barış Meydanı’nın altına 8.000 metrekarelik alanda 320 araçlık iki katlı otopark yapılacaktır.

BELEDİYE HİZMET BİNASI PROJESİ ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI

Ulusal mimari proje yarışması kapsamında ülke düzeyinde yapılacak yarışma sonucu saptanacak olan proje toplam 12.000 metrekarelik bir alanda uygulanacak olup projede servis ve hizmet birimleri yanında toplumsal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı çok amaçlı salonlar yer almaktadır

ATATÜRK ADINA YAKIŞAN ÇAĞDAŞ VE MODERN BİR KÜLTÜR MERKEZİ

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Ereğli’ye yeni Atatürk Kültür Merkezi kazandırmak için Kültür ve Turizm bakanlığından gerekli izinler alındı.Proje hazırlandı.Söz konusu projede Tiyatro,Konser gibi gösterilen sunulduğu çok amaçlı salon yanında sergi ve seminer gibi etkinliklerin yapıldığı salonlar ile kütüphaneden oluşan bir proje hazırlandı.Kültür ve Turizm bakanlığı ile gerçekleştirilen girişimler sonrası bakanlıktan alınan onayla hazırlanan proje belediyemizce tahsis edilen arsada uygulanacaktır Tiyatro, konser gibi gösterilerin sunulduğu çok amaçlı 500 kişilik tiyatro ve gösteri salonu,sergi ve seminer türü etkinliklerin gerçekleştirildiği küçük salonlar ile kitaplıktan oluşan bu kompleks,ayrıca tiyatro,müzik,resim,heykel ve el sanatları işlikleri de planlanmıştır .Belediyemizce projelendirme ve arsa tahsis gibi işler tamamlanmış olup en kısa zamanda proje hayata geçirilecektir.

BELEN KENT MEZARLIĞI VE ŞEHİTLİK

Belediyemiz 130 bin metrekarelik alanı kendi öz kaynaklarıyla kamulaştırdı ve ihale usulüyle projesini hazırlattı. Bu arsa üzerinde Camii, şehitlik, idari bina, morg, gasil han hizmet lojmanı, taziye mutfağı ve aile Mezarlığı’nın da olacağı parselizasyonu yapılmış Türkiye’nin en modern mezarlıklarından birisi yapmaktadır Vatanımız için şehitlik mertebesine ulaşanlara bu milletin bir Fatiha borcu vardır .Kdz Ereğli Belediyesi Türkiye’nin en modern şehitliğini ay yıldızlı bayraklarla donatılmış bir şekilde Belen şehir mezarlığı içerisinde görkemli bir şekilde hazırlanmaktadır .Vatandaşlarımız Karadeniz Ereğli belediyesinin resmi internet sayfasından ve mezarlık girişlerine yerleştirilecek dijital bilgilendirme panolarından yakınlarının kabir konum bilgilerine rahatlıkla ulaşabilecekler

YENİ HALK PLAJI

Denizin mavisi, ormanın yeşili güneşin sarısı bu üç rengin tüm tonlarıyla doğaya can verdiği Karadeniz Ereğli’nin en güzel noktalarında yeni bir halk plajı yapacağız. Kantar hizmeti veren yapıların bulunduğu plajlar bölgesinin hemen yanındaki 13.000 metrekarelik alana yapılacak tesiste aquaparkın yanı sıra türlü sportif aktivitelerin yapılabileceği alanlar, üstü açılıp kapanabilen yarı olimpik yüzme havuzu, yüzme ve dalış okulları gibi birimler hazırlanmıştır. Yüzme havuzunda raylı sistem uygulanacak, kapalı oyun alanları yüzme havuzları, eğlence yerleri ile yaz kış kullanabilecek

BİR İLK DAHA YER ALTI KONTEYNIRI UYGULAMASI

İlçemizde önümüzdeki dönem büyük hacimli yer altı konteynırı kullanımına geçilecektir.

Çünkü yer altı konteynırları çok az yer işgal edeceği gibi görüntü kirliliği ve koku gibi çevre sorunları yaşanmayacak, ayrıca çöp konteynırlarının hurda toplayıcılar tarafından karıştırılarak dağıtılmasının önüne geçilecektir

MİLLET MEYDANI VE KÜLTÜR MERKEZİ

Karadeniz Ereğli pazaryerine bulunan tek katlı Dükkânların Belediyemizce yapılan balıkhane ve iş merkezine taşınması sonrasında bu alan millet meydanı ve kültür merkezi olarak kullanılacaktır.

Kapalı pazaryeri ile kültür merkezi arasındaki alana 1800 metrekare kapsalı köylü pazarı yapılacak,millet meydanı altında toplam 7.000 metrekarelik alanda iki katlı 280 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapılarak çarşı içi otopark sorunu çözülecektir.

Kültür merkezinde 250 kişik çok amaçlı bir salon gerektiğinde iki farklı salona ayrılabilecek 380 kişi kapasiteli nikah salonu ve sinema salonu yer alacak

ÇARŞI ÜSTÜ KAPATMA

2013 yılı içinde çarşı merkezindeki yukarı sokakta Karadeniz Ereğli belediyesi tarafından yapılan çarşı üstü kapatma projesi esnaf ve vatandaşlarımızın beğenisini kazandı. Çarşı üstlerinin kapatılması ve aydınlatılması ile esnaf ve vatandaşlarımızın kötü hava koşullarının korumasaının yanı sıra tarihsel bir özelliği olan çarşıda yeni bir mekân yaratılmış olacak

KALETEPE TELEFERİK PROJESİ

İlçemizle özdeşleşen değerlerden biri de kaletepe (kirmanlı tepesi) adlı doğal yükseltidir. limana ve kente egemen olan bu tepe Ereğli’ye kuşbakışı panoramik bir görüntü sunan bir seyir terasıdır. Daha önce yapmayı düşündüğümüz Göztepe teleferik projesi için ilgili makamlardan gerekli izinler almaya çalıştık,ancak Göztepe’nin sit alanı olmasından dolayı gerçekleştirmedik. Bu vizyon projemizi şimdi kaletepe’de gerçekleştirmeyi planladık.

ŞEHİR STADYUMU VE SPOR KOMPLEKSİ

Yıllarca ilçemiz kulüplerine ve sporcularımıza hizmet veren Beyçayırı sahasını yeterli olamadığı şehir içinde kalmasından dolayı trafik ve ulaşım sorunu oluşturduğu bir gerçek, bu sebeple Deli hakkı bölgesinde 66.000 metrekarelik alanı şehir stadyumu ve şehir komplesi olarak düzenleyeceğiz ve ilçemize hak ettiği modern bir spor alanı oluşturacağız,

KIRMACI MAHALLESİ KATI ATIK (ÇÖP)DEPOLAMA ALANI REHABİLİTASYON PROJESİ

Kırmacı mahallesinde bulunan 35.000 metrekarelik alan 1987 den 20111 yılından itibaren katı atıkların Zonguldak sofular köyü düzenli depolama alanının gönderilmesine başlanmıştır. Kırmacı mahallesinde ki çöp depolama alanı kapatılarak çevreye uyumlu hale getirilmesi için, Kdz Ereğli Belediyesi ve İller bankasının ortaklaşa çalışmasıyla 2013 yılşından alanın ıslah projesi hazırlanmıştır.

BOZHANE YENİ BALIKÇI LOKANTALARI

Kdz Ereğli Batı Karadeniz’in en görkemli kıyı kentlerindendir, balık çeşidinin bol olduğu ilçelerden biri olarak en taze balığı yeme şansına sahip bir kentiz aynı zamanda.Trafik eğitim parkı ile çınaraltı cafe arasında yapılacak balık lokantaları ve şehir lokali denize sıfır konumu açık ve kapalı alanları,modern mimarisi ile halkımıza sevdikleriyle birlikte balık ziyafeti yaşayabilecekleri nezih mekanları sunacağız.

ATIK SU PAKET ARITMA TESİSLERİ

İlçemiz sınırlarına yeni katılan mahallerin kanalizasyon hatları tamamlanmıştır.bunlarla birlikte 2010 yılında,Topçalı mahallesinde 1 adet 1.000 kişilik ve 1 adet 500 kişilik olmak üzere 2 adet atık su paket arıtma tesisi yapılmıştır.Belediyemize katılan mahallelerden Göktepe,Hamzafakıhlı,Kıyıcak,Kocaali,Ahmetçikler ve Bölücek mahallerinde toplam 4.800 kişilik kapasiteye sahip atık su paket arıtma tesisi inşaatı tamamlanmış olup,tesisler önümüzdeki günlerde faaliyete geçecektir.

SEVGİ PARKI PROJESİ

Ülkemizin en güzel sahil bantlarından birine sahip olan ve görenleri kendisine hayran bırakan Karadeniz Ereğli sahilindeki halkımızın beğenisini kazanacağına inandığımız bir peyzaj çalışması daha gerçekleştireceğiz.

KIZILCAPINAR İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

Yapılan çalışmalar ile Kızılcapınar barajından Süleymanbeyler köyüne su taşıyan ve yapımı tamamlanan ham su hattının çıkışına,70.000 metreküp gün kapasiteli ileri teknoloji içeren içme suyu arıtma tesisi yapımı ihalesi gerçekleştirilmiştir

Bu proje ile Kdz Ereğli’nin 50 yıl sonraki nüfusunun içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır.

Başkan Posbıyık hedeflerinin daha çok piknik alanları olduğunu sözlerine ekleyerek yapacağı  diğer yapacağı projeler hakkın da şu şekilde bilgi verdi

Öğrenci Yurt Binası, Osman tepe üniversite kampüs alanı, ilave imar planı çalışmaları, gemi inşa mühendisliği fakültesi alanı, ikinci el oto galerileri, sebze meyve hali ve Göztepe seyir terası yapacağını dile getirdi.

Başkan Posbıyık yapılacak projelerle ilgili bil verdiği toplantının sonunda ayakta alkışlandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER