POSBIYIK FISTIK GİBİ BİR SEÇİM OLACAK

POSBIYIK FISTIK GİBİ BİR SEÇİM OLACAK

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık uzun süren sessizliğini bozdu. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimleri değerlendiren Posbıyık, diğer adaylara başarılar dileyerek, “Seçimlerde diğer partilerin adayları kim olursa olsun fark etmez, kavga gürültü olmadan, bizim için fıstık gibi seçim olacak. “ dedi.

AK PARTİ’NİN ADAYI BELLİ DEĞİL

Posbıyık gazetemiz Gündem’in Ereğli merkez bürosunu ziyaret ederek, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Çetin Eser ile görüştü.

Posbıyık ziyarette yaptığı açıklamada gündeme ilişkin konularda ayrıntılı bilgiler verdi. Mahalli Seçimler öncesinde adayları da değerlendiren Posbıyık şunları söyledi:

“Partiler adaylarını belirledi bazı partilerde belirlemeye çalışıyor. MHP ve DSP’nin adayı iyi insanlar, saygılı isimler. Ak Parti’nin adayı henüz belli değil. Yalnız kim aday olursa olsun benim için fark etmez. Bizim için fıstık gibi seçim olacak. Gerginlik, kutuplaşma sertleşme olmadan bir seçim geçireceğimizi düşünüyorum. Ben 68 yaşındayım. Bir dahaki seçimlerde 74 yaşında olacağım. O seçimlerde aday olmak mümkün olmaz. Doğru da olmaz. O nedenle bu seçimlerde kimseyi kırmadan dökmeden geçirerek fıstık gibi bir seçim geçeceğini umuyorum. Tüm adayları seveceğim. Hepsini değerli buluyorum. Bu bir yarış sonuçta” dedi.

BÜST 62 BİN TL’ye mal oldu.

Ereğli İlçesinde son dönemlerde tartışılan Anıt yanındaki büst olayına da değinen Posbıyık, “1961 Anayasasına göre seçilmiş Ereğli’de 3 belediye başkanı var. Biz bu belediye başkanlarının heykelini değil, büstünü yaptık. Alanı geniş bıraktık ki bizden sonra seçilecek olan belediye başkanlarının da büstü oraya konulsun. Bu konu çok çarpıtıldı. Ona bakarsanız Ruhi Bey’de (Cöbekoğlu) hayatta onunkini de diktik. Proje ihaleye uygun bir şekilde ortaya çıktı ve 62 Bin TL’ye mal oldu. Kamu ihale kanununa göre de ihale ettik. Sadece bu büstü değil, Sarıkamış anıtını, şehitler için çalışmalarımız oldu. Neden eleştiriliyor anlamıyorum.”

GECENİZE KATILAMADIM

Gazetemizin 15 Kasım Cuma akşamı düzenlediği 25. kuruluş gecesine katılamadığını da anlatan Posbıyık şöyle dedi:

“ gece orada olamamanın üzüntüsü içindeyim. Ama arkadaşlarımız tam kadro oradaydı. Kalabalık bir katılım sağlamalarını istedim. Kuruluşunuzu yürekten kutluyorum. Geceye olan ilginin yoğun olması gazetenizin ne denli, objektif ve tarafsız yayın yaptığını ortaya koymuş oldu. Sizleri kutluyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Eser’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sizleri gazetemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Gazeteciler ile siyasiler birbirleri ile sürekli yan yana zaman zaman karşı karşıya gelen meslek gurupları . Her zaman ortak bir değer için bölgenin kalkınması ve gelişmesi için çalışan gruplar o nedenle Ereğli’ye yapacağınız her iyi çalışmanın yanın da olacağımız ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Posbıyık’ın ziyaretinde Ereğli Belediye Basın Bürosu Sorumlusu Serkan Aydemir yer alırken, Gündem Gazetesi’nde ise Eser’in yanı sıra Gündem Gazetesi Sorumlu Müdürü Yasin Ören, Muhabirler Şaban Atalay, Aysun Akkaya ve Sayfa Editörü Aydın Ayhan hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER