POSBIYIK, GÖREVİNE BUGÜN VEDA ETTİ

POSBIYIK, GÖREVİNE BUGÜN VEDA ETTİ
gundemeregli.com-
Ereğli ilçesinde, 422 oy farkla seçimleri kaybeden 20 yıllık belediye başkanı Halil Posbıyık, belediye önünde işçiler tarafından gözyaşları içerisinde uğurlandı.
Kdz. Ereğli’de 1994 yılından bu yana Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Halil Posbıyık, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde 422 oy farkla seçimleri kaybedince görevine bugün sabah belediye çalışanları ve vatandaşlarla helalleşerek veda etti.
Başkan Posbıyık, veda konuşmasında, son seçimlerde sandıklarda hile yapıldığını iddia ederek bu nedenle devir teslim töreni yapmayacağını açıkladı. Belediye başkanlığı süresince hep dürüst ve düzgün davrandıklarını belirten Posbıyık, şöyle konuştu: “Politikalarımızda daima dürüstlük ön plandaydı. Sözümüzün eri olduk. Yapabildiklerimizin hepsini yaptık. Her türlü gayreti gösterdik. Ereğli’yi iyi bir noktaya getirmek için yaptığım mücadele neyse hiç kimsenin şüphesi olmasın bundan sonra aynı mücadeleye devam edeceğim. Aslında seçimi kaybetmedim. Seçimi kaybetmiş olsaydım, karşı taraf seçimi almış olsaydı şimdi burada görkemli bir tören yapıyorduk. Rakibime şerefle bu mazbatayı kendi ellerimle vermek isterdim. Bu kadar büyük farkla bir seçim imkanı yok mümkünatı yok benden alabilmeleri mümkün değil. Her zamankinden daha çok güçlü hissediyorum kendimi. Bu teslimatı kendi elimle belediye başkanına yapmak isterdim. Ama böyle bir şey yapmam mümkün değil o zaman Ereğli halkına ihanet etmiş olurum. Bütün hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Beraber 20 sene birlikte geçirdik. Ama benim tarafımdan hepinize hakkım helal olsun. Lütfen sizlerde hakkınızı helal edin.”
Kdz. Ereğli Belediyesi önünde belediye çalışanları ve vatandaşlar tarafından gözyaşları içerisinde uğurlanan Posbıyık, daha sonra bundan sonraki çalışmalarını yürüteceği ofisinde CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve Belediye Meclis Üyesi Avukat Adil Ateş ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Posbıyık, burada yaptığı açıklamada sandıklarda hile yapıldığını belirterek, bazı sandıklardaki tutanakları basın mensuplarına gösterdi. Ereğli’de üç mahallede seçilen muhtarların oy pusulalarına ‘Muhtarı’ diye yazdığı için hakimlerin iptal kararı verdiğini anlatan Posbıyık, şöyle konuştu: “Türkiye’nin hiçbir ilinde ve ilçesinde böylesine bir örnek yok. Bakın üç muhtar ‘muhtarı’ diye yazdığı için oy pusulasına Süleymanlar, Kirmanlı ve Uzunmehmet’e hakim iptal etti, yenileri geldi yerine. Ama biz her şeyi gerekçeleriyle beraber ortaya koymamıza rağmen maalesef bizim sandıklarımızı saymadılar. 2 bin 678 geçersiz oy var. Sandıkları açmasınlar sadece geçersiz oyları saysınlar yine belediye başkanıyım. 5 avukatımız 10 gün çalıştı. 200 sandıkta tahrifat var. İnanılmaz bir şekilde bu seçimi elimden aldılar. Tekrar belediye başkanı olmak gibi bir düşüncesi olmadığını anlatan Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: Bundan sonra benim belediye başkanı olmam gibi bir şey söz konusu olamaz yaşım itibariyle. Ama Ereğli’ye zarar gelmesin diye adım adım kendilerini takip edeceğiz. Üç aylık bir süre veriyorum. Üç ay sonra aralarında çıkabilecek olayların hepsini tahmin edebiliyorum. Bir sandık başında tutulan tutanakta, bunu ben söylemiyorum tutanakta var 60 oy dışarıdan getirilmiş. Sandıklarda mühürsüz oy var. Oy pusulaları mühürsüz.”
Posbıyık, oyların yeniden sayılması durumunda yaptıkları hesaplara göre en az 3 bin oyla kendisinin önde olduğunu ileri sürdü.
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Adil Ateş ise ilçe ve il seçim kurulundaki itirazlarının kabul edilmediğini belireterek Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunacaklarını belirtti. Ateş konuşmasında şunları söyledi: “Geçersiz oyların sayısı başkanlıkta 6 bin 272, belediye meclis üyeliğinde 3 bin 872. 68 bin seçmen var, orana baktığımızda yüzde 5’ten fazla bir geçersiz oy var. Belediye başkanlığındaki geçersiz oylardan bin 88 tanesinin sebebi belirtilmemiş. Normalde geçersiz oyların sebepleri tutanaklarda belirtilmesi gerekir. Bin 466 adet belediye meclis üyeliğindeki geçersiz oyların sebebi belirtilmemiş. Bu oyların yeniden sayımı neticesinde seçimin sonucunun değişme olasılığının çok yüksek olduğundan biz buna itiraz ettik. Ancak il ve ilçe seçim kurulu söz konusu itirazlarımızın seçim sonuçlarını değiştirmeyeceği ve soyut iddialar olmadığını belirttiği için taleplerimizi reddetti. Sonuçların değişip değişmeyeceği olasılığını ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz, Yüksek Seçim Kuruluna itirazımızı yapacağız.”
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2014, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER