POSBIYIK, “ONURUMLA- ŞEREFİMLE BIRAKACAĞIM”

POSBIYIK, “ONURUMLA- ŞEREFİMLE BIRAKACAĞIM”

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde parti değiştireceği yönündeki söylemlere son noktayı koydu. Posbıyık, “Ben 4 dönemdir Ereğli Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu onur bana yeter. Aday olurum, olamam, seçimi kazanır kazanamam. Bu saatten sonra çok önemli değil. Onurumla, şerefimle bırakırım. Zaten parti değiştireceğim söylentilerinin önünü kesmek amacıyla CHP’den aday adaylığımı partimize bizzat giderek açıkladım ve ilan ettim. Böyle bir süreçte de başka bir partiye geçmem söz konusu değil. Eğilmem- bükülmem” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti’ye geçeceği yönünde iddialara açıklık getirerek önünü kesti.

Geçtiğimiz hafta 2 Eylül 2014 tarihine kadar zamanı olmasına karşın CHP’den Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaparak, CHP’de siyasete devam edeceğini resmen ortaya koyan Posbıyık, AK Partiye geçeceğine yönelik iddialara ise; “CHP’de siyasete devam. Aday olurum olmam. Seçimi kazanır kazanmam çok önemi değil. Bu halk beni 4 dönem belediye başkanı yaptı bu onur bana yeter. Böyle bir süreçte de başka bir partiye geçmem söz konusu değil. Eğilmem bükülmem“ diyerek yanıt verdi.

BEN EĞİLMEM- BÜKÜLMEM

Posbıyık gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemlerde Ereğli adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve geçirmeye devam edeceklerini kaydederek, şunları söyledi:

“Biz ekip çalışmasını, kadro yönetmesini iyi biliriz. Biz yaşadığımız yer için liderliğin ne demek olduğunu, o liderden halkın ne gibi beklentileri olduğunu da iyi biliriz. Bana kavgacı diyorlar. Ben bölge menfaatleri için kavga etmeye devam ederim. Ben eğilmem, bükülmem. Ben yasalar, yönetmelikler ne yapmamızı gerekiyorsa, neyi emrediyorsa o göre hareket ederim, onu yaparım. Ben Ereğli için kavga ederim. Ereğli için çalışırım.”

CHP’DEN ADAY ADAYIMIM

Son dönemlerde parti değiştireceğine yönelik söylemlerin devam etmesi üzerine ise Posbıyık sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Benim partim CHP. Ben Ereğli’nin ve CHP’nin başarısı için çalışıyorum. Yaptıklarımızı görüyorsunuz. Hepsinde bir emek, bir liderlik olayı var. Ben 4 dönemdir Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu onur bana yeter. Aday olurum, olamam, kazanır kazanamam. Bu saatten sonra çok önemli değil. Onurumla, şerefimle bırakırım. Zaten parti değiştireceğim söylentilerinin önünü kesmek amacıyla aday adaylığımı partimize bizzat giderek açıkladım ve ilan ettim. Tüm aday olacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Hepsi iyi arkadaşımız. Netice de en iyi kararı partiler ve halk verecektir.

Bunu özelikle ifade ediyorum. Bu tip duyumlar bana da geliyor. Bu duyumlar gerçek dışı. Gerçek olan siyasete CHP’de devam edeceğimdir.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 12:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Balılı Murat Sesliciler
Balılı Murat Sesliciler - 11 yıl Önce

İrfan Türkyılmaz belediye çalışanıdır posbıyık lehine konuşmasıda normaldir ama sıkıntı yok üç beş belediye personeli dışında zaten posbıyığı savunan kimse kalmadı posbıyıkta sanıyoki halkın büyük kısmı beni destekliyo sen biran önce danışmanlarını değiştir

irfan türkyılmaz
irfan türkyılmaz - 11 yıl Önce

goca başkan ereğli halkı seni zaten seviyor sen çizginden ödün vermiyen tek başkansın kedi uzanamadığı ete mundar dermiş o hesap muhalifler ne derse desin kararı ereğli halkı verecek çünkü ereğli haklkı seni seviyor yolun açık olsun

Sedat
Sedat - 11 yıl Önce

3 tane parti değiştirdin o zaman eğilip bükülmedinmi ?

SIRADAKİ HABER