Proje destek ofisi protokolü imzalandı

Zonguldak Valiliği’nin katkılarıyla, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulacak olan “Proje Destek Ofisi” tanıtım toplantısı Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın öncülüğünde yapılan toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Proje destek ofisi protokolü imzalandı
Zonguldak Valiliği’nin katkılarıyla, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulacak olan “Proje Destek Ofisi” tanıtım toplantısı Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın öncülüğünde yapılan toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.
Zonguldak Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen “Proje Destek Ofisi” tanıtım toplantısına Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya ve Projeden sorumlu Mirgrup Proje Yatırım Fon Yönetimi Genel Koordinatörü Neptün Denli Kadıoğlu katıldı.
Proje Destek Ofisi, Zonguldak için çok önemli üç alanda hizmet verecek. Bunlar; KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması, Sosyal alt yapının güçlendirilmesi ve Çevre alt yapısının iyileştirilmesi. Proje Destek Ofisi, bu başlıklarda mevcut hibe programlarını ve açılacak güncel hibe programlarını izleyecek, bilgilendirme toplantıları düzenleyecek, bu programlara proje sunmak isteyen KOBİ’lere, diğer kurumlara ön danışmanlık ve danışmanlık desteği sağlayacak. Danışmanlık desteği proje konusunun belirlenmesi, projenin yazılması, on-line başvuru ve başvuru dosyasının hazırlanarak başvuru sürecinin tamamlanması hizmetlerini içerecektir. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi ve Ereğli Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere üç destek hizmet noktası belirlenmiştir. Bu hizmet noktalarında görev alacak personele hibe destekleri, hibe programlarını izleme, proje başvurusu ve başvuru dosyası hazırlama konusunda eğitim verilecektir.
“PROJE DESTEK OFİSİ ZONGULDAK İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”
Zonguldak Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ile son bir yıl içerisinde bazı projelerin hayata geçirilmesi adına bir hayli mesafe kat edildiğini söyleyen Zonguldak Valisi Ali Kaban ‘Proje Destek Ofisi Projesi’nin Zonguldak adına büyük önem taşıdığını belirtti. Kendisine göre en önemli projenin ‘Proje Destek Ofisi’ olduğunu söyleyen Vali Ali Kaban; “Geriye dönük baktığımızda kim ne derse desin biz Ticaret Sanayi Odamızın genç ve dinamik başkanıyla son bir yıl içerisinde bazı projelerin hayata geçirilmesi konusunda bir hayli mesafe kaydettik. Yaptığımız birçok iş hepsi aklıma gelmiyor ama OTOZON projesinden tutun, Mobilyacılar Sitesi’ne kadar ve şehrin trafik düzeni ile alakalı bir projelendirmeden tutun bu Proje Destek Ofisine kadar birçok konuda güzel çalışmalar yapıyorlar ve bende her türlü desteği veriyorum. Ama doğal olarak ve şehrin Vali’si olarak ciddi projeler ile gelip bizi konuya faydalı olacak hususlarda tatmin ve ikna edici şekilde faydalı çalışmaları kanıtlayabilen herkese kapımız açık ve her türlü desteği de veriyoruz. Bu böyle olmuştur ve bundan sonrada böyle olacaktır. Bu yapılan çalışmaların hepsini göz önüne getirdiğimde, bana göre en değerli proje bu. ‘Proje Destek Ofisi’ konusu çok önemli bir konu neden derseniz; bir şey vermeksizin Zonguldak’ımıza bir para getirme şansı olan bir iş çünkü. Yani çok fazla bir gayret sarf etmeden sadece projeye tabi Zonguldak’ta ki gelişimci ve yatırımcının özellikle parasını üretim yapmak üzere yatırmış olan insanın daha çok para kazanabileceği bir sistemi sağlamak ve oluşturmak mümkün. O açıdan ‘Proje Destek Ofisi’ fikri çok değerlidir” dedi.
PROJE DESTEK OFİSİNİN ÜÇ İRTİBAT NOKTASI OLACAK
Proje Destek Ofisinin önemine değinen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir bu projenin 3 irtibat noktası olacağını sözlerine ekledi. Demir konuşmasının devamında; Zonguldak’ta özel sektör kültürünü göreceli olarak geç mesafe aldığı, geç hızlandığı, ivmesini yeni yeni kazanmakta olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Sanayicilik geçmişi olan köklü illerimiz belki bu konuda bizden çok dana erken mesafe aldılar, yola çok erken çıktılar. Biz Zonguldak’ta zaten bu konuda bu teşviklerden, desteklerden istifade etmek konusunda istatistiklerde bunu gösteriyor, gözle görülen bir gerçek var ki biz çok geri sıralardayız. Bununla ilgili biz Ticaret ve Sanayi Odamızda öncelikle kendi kurumsal kapasitemizi geliştirmek, bir yandan da üyelerimizin kapasitesini geliştirmek içinde kısma, parça parça gayretleriniz olmuştu geçmiş dönemde. Ama sizin ifade ettiğiniz üzere Çaycuma OSB’nin bir müteşebbis heyeti toplantısında bunu büyüterek diğer Organize Sanayi Bölgeleri’nde ZTSO üyelerini yanı sıra, Çaycuma ve Ereğli OSB’lerdeki müteşebbisleri katarak bunu büyütmemizin faydalı olacağını bize belirttiniz ve yüreklendirdiniz bu konuda. Bizde bunun üzerine daha detaylı, daha kapsamlı bir çalışma yaptık. Yeteneği müsait, Fiyatları da hizmet fiyatları da bölgemize uygun. Nihayetinde sizinde onayınızla Milgrup Neptün Denli Kadıoğlu hanımefendinin organizasyonuyla bir anlaşmaya vardık. Burada ilk öncelikli işimiz bu projenin üç irtibat noktası olacak. Birisi bizim Ticaret ve Sanayi Odamızda bir irtibat noktası üzerinden bir iletişim yürüyecek, Çaycuma ve Ereğli OSB’lerde sizin talimatınız üzere OSB Müdürlerimizle de görüştük, oralarda da bir irtibat bürosu oluşturacağız. İlk aşamada bir kaç aylık süreçte çok hızlı bir şekilde önce bu irtibat noktalarının eğitilmesi ve kapasitelerini arttırılmasıyla ilgili bir gayretimiz, serimiz olacak, bir yandan da proje destek ofisinin iletişiminin hızlandırılması bakımından Zonguldak’ta hızlı bir tanıtım atağı gerçekleştireceğiz. Bu birbirinden çok farklı olan, mekanizmaları farklı işleyen zaman zaman unsurların tamamın hem üyelerimize, hemde OSB’deki müteşebbislere hızla duyuracağız. Artık ufak tefek işleri KOSGEP’in kısmen küçük olan, basit olan bu işlemlerini bu irtibat noktalarında halledebilecek bir kapasiteyi kısa zamanda oluşturabileceğiz ifadelerini kullandı.
Projeden sorumlu Mirgrup Proje Yatırım Fon Yönetimi Genel Koordinatörü Neptün Denli Kadıoğlu proje hakkında bir takım bilgiler verdi. ‘Proje Destek Ofisi’nin üç alanda hizmet vereceğini söyleyen Kadıoğlu, bunların KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması, Sosyal alt yapının güçlendirilmesi ve Çevre alt yapısının iyileştirilmesi olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ve proje tanıtımının ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve Mirgrup Proje Yatırım Fon Yönetimi Genel Koordinatörü Neptün Denli Kadıoğlu tarafından “Proje Destek Ofisi” projesinin sözleşmesi imzalandı.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER