PROJEYE BAŞBAKANLIKTAN ONAY

PROJEYE BAŞBAKANLIKTAN ONAY
gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin en büyük projesi olan ‘Kent Meydanı Projesi’ne Başbakanlıktan onay geldi. Devletin de desteğini alacak olan projenin Ankara ayağında Prof.Dr. Ercan Candan, Kdz. Ereğli ayağında ise Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve ekibi yer alıyor.
 
 
Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek, Esra Alpago ile birlikte Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Mal Müdürü Ferit Özçelik ile kente kazandırılması düşünülen kent meydanı projesini masaya yatırarak incelemelerde bulundular.

BAŞKAN UYSAL: ŞİMDİ HİZMET ZAMANI

Başkan Uysal da seçim süresi boyunca verdikleri sözlerin sonuna kadar arkasında olduklarını hatırlatarak başladığı konuşmasında, “Artık siyaset bitti şimdi hizmet zamanı. Bizim üzerinde de özellikle durduğumuz, vizyon projelerimiz arasında yer alan kent meydanı projemiz vardı. Bu proje doğrultusunda harekete geçtik ve belirlenen taslak proje üzerinde çalışmalarımıza başladık.

VEKİLİMİZ İLE BİRLİKTE TAKİP EDİYORUZ

Milletvekilimiz Prof.Dr. Ercan Candan, kent meydanı projesine son derece sıcak bakıyor ve takip ediyor. Kaymakamlık ve Adliye binalarımız var. Bilindiği gibi Adliye binası ve Hükümet Konağının bulunduğu alan yaklaşık 4 bin 600 metre karelik bir yer yapıyor yine İlçe Emniyet Müdürlüğünün yan tarafındaki otobüs durakları 5 bin metre karelik bir alan.

BU ALANA BELEDİYE BİNASI VE HÜKÜMET KONAĞI

Bu alana hem belediye hem hükümet konağı yapıldığında mevcut alan ve terminal bölgesini de işin içerisine kattığımızda 40-50 bin kişilik bir kent meydanı oluşturabiliyoruz. Yolların ve otoparkın alt bölüme inmesi başta olmak üzere uzman görüşlerinin de dikkate alınarak bir projelendirme çalışması gerçekleştireceğiz. Bu kent meydanı projesi ile festivaller, resmi törenler, etkinlikler rahat ve geniş bir alanda yapma fırsatını bulacağız” dedi.

BAŞBAKAN’IN BÜYÜK İLÇELER İÇİN TALİMATI VAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük il ve ilçelerde kent meydanı oluşturulması yönündeki talimatlarını hatırlatan Başkan Uysal, “Milletvekilimiz Prof.Dr. Ercan Candan konuyu neredeyse günlük olarak takip ediyor. 2 yıldır yapılması hedeflenen bir proje. Başbakanımızın bir süre önceki kent meydanlarına ilişkin talimatları var.

İŞİ HIZLANDIRIP NETİCELENDİRMEK İSTİYORUZ

Biz bu işi hızlandırdık ve biran önce neticelendirmek istiyoruz. Belki de kent meydanı projesini Türkiye’de en çabuk ve hızlı harekete geçirecek yer Kdz. Ereğli olacaktır. Ben bir kez daha başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan’a, İlçe Kaymakamımız İbrahim Çay’a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” sözleri ile konuştu.

KAYMAKAM ÇAY, BÜYÜK KENT MEYDANI OLACAK

Kaymakam İbrahim Çay ise projeye ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Adliye Binası muhtemelen Eylül ayı içerisinde yeni yerine taşınacak ve bu alan boşa çıkacak. Kaymakamlık ile Kdz. Ereğli Belediyesi hizmet binasının Kdz. Ereğli Belediyesi’ne ait olan ve Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifinin bulunduğu alana yapılmasını hedefliyoruz, böylelikle söz konusu alan rahatlıkla modern bir kent meydanına dönüştürülebilecek.

İKİ BİNANIN YAN YANA OLMASI VATANDAŞI RAHATLATIR

Ayrıca Kaymakamlık ve Kdz. Ereğli Belediye binalarının yan yana olması ile vatandaşlarımız da daha sağlıklı ve modern ortamlarda hizmet alma şansı yakalayabilecek. Başbakanımızın büyük il ve ilçelerde kent meydanlarının oluşturulması yönünde bir talimatı oldu bu talimat doğrultusunda da zaten hazır olan proje üzerinde çalışmalarımıza hız vereceğiz

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER