RAMAZAN AYI FIRSATA DÖNÜŞÜYOR

RAMAZAN AYI FIRSATA DÖNÜŞÜYOR
vspace=1
vspace=1
vspace=1
vspace=1
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından organize edilen iftar yemeğine bin 200 kişi katıldı. İlçeye bağlı  Gülüç Beldesi’nde bulunan Büyük Anadolu Oteli´nde verilen iftarda davetlileri Oda Başkanı Yaşar Tetiker’in şehir dışında bulunması sebebiyle TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Yenilen iftar yemeğinin ardından İlçe Müftüsü Mustafa Erkan yemek duasını okurken,  Tetiker’in yokluğunda açılış konuşmasını TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı yaptı.

 Yazıcı, Ramazan ayının ülkeyi derinden etkileyen hadiselerle, uluslar arası siyasette yaşanan sıkıntılı süreçte herkesin ihtiyacı olan barış ve huzur ikliminin oluşması için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

----Kdz. Ereğli’de Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğine büyük katılım oldu.

Yoğun izdihamın yaşandığı yemekte kaynaşma ve dayanışma üst seviyeye çıktı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, bu tür ayların birlik ve beraberlik için fırsat olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Geleneksel olarak düzenlediğimiz Ramazan aynı zamanda kültür, medeniyet ve dünya görüşüdür. Ülkelerin ve insanların açgözlülüğünün dünyayı yaşanmaz hale getirdiği 21.Yüzyılda insanların en çok ihtiyaç duyduğu şeyin birbirimizi sevme ve sayma olduğunu hepimizin görmesi gerekmektedir. Dünyanın gelip geçici çıkarları için, belki bir incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden dolayı birbirimizi incitip kırmaktayız. En büyük irfan kişinin kendi eksikliğini görmesidir. İşte Ramazan ve oruç bize kendimizi tanıma, kendimizle yüzleşme, kendimizi sorgulama fırsatı veriyor. Bu nazarı itibarla bu mübarek ay kendimize çeki düzen verme zamanıdır. Ramazan ayı insanların birbirlerini daha iyi anlamalarına, birbirlerine destek olmalarına olanak sağlaması nedeniyle de toplumsal paydaşların sağlanması ve birlik beraberlik ortamının kuvvetlenmesi konusunda da bizlere yol gösterici olmaktadır. Bütün dileğimiz ülkemizin ve bölgemizin güçlü olmasıdır. Devletimizin güçlü, milletimizin refah içinde yaşayan huzurlu bir ülke olmasını arzuluyoruz. Bunların sağlanması noktasında içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayını da fırsat bilerek kendi içimizdeki kırgınlıkları, anlaşmazlıkları, problemleri bir an evvel çözmeli, düşmanlık etmeden, birbirimizin ayağına çelme takmadan, ülkenin birliği ve bütünlüğü için doğru ve güzel olanda hep beraber birleşmeli, bu güzel vatanımızın nimetlerini, çocuklarımızla, gelecek kuşaklarla birlikte saadetle yaşamaya çalışmalıyız.

   Yapılan konuşmaların ardından bazı misafirler otel önünde ve lobisinde uzun süre sohbet etti.   İftar yemeğine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özer, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan,  Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Türk Metal  Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir Genel Müdür Yardımcısı Mücteba Pekcan, Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, Ereğli Otomobilciler ve Şoför Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Eski Belediye Başkan Vekili Arslan Keleş, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Eser, CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Arslan, Ereğli Belediyesi AK Partili bazı Belediye Meclis üyeleri Bağımsız Belediye Meclis üyeleri, TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, gaziler, çocuk esirgeme kurumu öğrencileri, huzurevi sakinleri, çok sayıda işadamı, sanayici ve davetli hazır bulundu.

İftar programında AK Partili Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın olmayışı dikkat çekti.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2013, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER