Ruhi Cöbekoğlu ve Şehitlerin ismi yaşatılacak

Ruhi Cöbekoğlu ve Şehitlerin ismi yaşatılacak

Ruhi Cöbekoğlu ve Şehitlerin ismi yaşatılacak

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, OcakAyı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, vefat eden eski belediyebaşkanlarından Ruhi Cöbekoğlu ile terör saldırılarında hayatını kaybedenşehitlerimizin isimlerini Kdz.Ereğli’de yaşatacaklarını açıkladı.Kdz.Ereğli Belediyesi Ocakayı olağan toplantısının ilk oturumu AKM Nikah Salonunda gerçekleştirildi.Belediye Başkanı HüseyinUysal, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yaptığı açıklamada,2017 yılında güzel hizmetlere imza atacaklarını belirterek; “2016 yılını geridebıraktık, yeni bir yıla başlamış oluyoruz. Ve yeni yılda yeni planlar, yeniçalışma dönemi başladı. Geçen yıl yoğun bir çalışma temposunu geçirdik vehepinize gösterdiğiniz gayretler için teşekkür ediyorum. İnşallah yeni yılda dagüzel hizmetlere imza atacağız” dedi.

Başkan Uysal konuşmasınışöyle sürdürdü; “2016 yılının son günlerinde kıymetli büyüğümüz büyüğümüz RuhiCöbekoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah’tan rahmet diliyorum,mekanı cennet olsun. Yaptıkları hizmetler için kendilerine şükranlarımızısunuyorum. Son ayda da geçen yılda dahain terör saldırılarına maruz kaldık. Terörü lanetliyorum. İnşallah bir dahaterör olaylarına maruz kalmayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum,mekanları cennet olsun. Tabi ki bölgemizde de şehitlerimiz oldu. Şehitlerimizinisimlerini verme çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde buçalışmalarımız sonuçlandığında sizlere daha detaylı bilgi vereceğim.”

HALEP’E YARDIM KAMPANYASI..

Başkan Uysal, gıda bankasıkurarak ihtiyaç sahibi ailelere destek olduklarını, Halep içinde yardımkampanyası başlattıklarını belirterek; “Belediyemiz bünyesinde gıda ve giyimbankasında kurduk. Yıl boyunca gıda ve giyim hizmetlerimiz devam edecek. Geçenhafta da Halep’e yardım kampanyası düzenledik. Katkılarından dolayı veduyarlılıkları nedeniyle Ereğli halkına teşekkür ediyorum. Şuan kampanyamızdevam ediyor, Cuma günü son bulacak. İnşallah bu konuda da duyarlı olan halkımızkatkılarını sürdürecektir” dedi.

“RUHİ CÖBEKOĞLU VE ŞEHİTLERİN İSMİ YAŞATILACAK”

Başkan Hüseyin Uysal,gündem maddelerine geçilmeden önce CHP grubu tarafından 3 ayrı konuda verilenönergeleri değerlendirerek, Ruhi Cöbekoğlu ve Şehitlerin ismini Ereğli’deyaşatacaklarını, Amatör Spor Kulüplerine de gerekli desteklerin sağlandığınıvurguladı ve bunlar için önerge vermeye gerek olmadığını söyledi.

“Yapmazsak önerge verin”diye konuşan Başkan Uysal; “Ruhi Cöbekoğlu konusunda ben hassasım. Ereğli’mizekatkı veren, hizmet eden her kişinin ismine yakışır yerlerde yaşatılmasınatarafım. Bu konuyu değerlendireceğiz, yaşaması lazım. Bunun için AK Partigrubu, CHP grubu bütün meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya geliryapacağımız çalışmaları değerlendiririz. Ruhi Cöbekoğlu’nun uygun bir yereisminin verilmesi konusunda hassas davranırız. Spor kulüplerine eşit olarakdavranıyoruz. Amatör spor kulüplerimizin de her zaman yanındayız, katkı daveriyoruz. Amatör spor kulüplerimizin yöneticileriyle de bir toplantı yaptık,kendilerini dinledik. Biz gereğini yapıyoruz. Şehitlerimizin isimlerininverilmesi konusunda da biz zaten bir çalışma yapıyoruz. Hak ettikleri yerlereisimlerini vereceğiz. Ancak bu konuda da Başbakanlığın bir genelgesi var. Ogenelge doğrultusunda isim verme ve yardımların Aile ve Sosyal PolitikalarBakanlığı üzerinden tek elden gerçekleştirilmesi yönünde bir genelge. Bizdeyazışmalarımızı yapıyoruz. Şehitlerimizin isimlerini ilçemizde yaşatacağız.Bunun için önerge vermenize gerek yok. Yapmazsak sorarsınız” dedi ve CHPgrubunun verdiği önergeler gündeme alınmadı.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Başkan Uysal’ınaçıklamalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. BelediyeMeclisinin aylık toplanma günü her ayın ilk Çarşamba günü saat 10.00, Meclisintatil olacağı ay olarak da Ağustos ayı belirlendi.Ocak ayı Meclistoplantısının ilk oturumunda ayrıca Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi.Yapılan oylama sonucunda AK Parti Grubundan Mehmet Erdoğan, Sezai Meriç, HasanPınarcık, CHP Grubundan Mustafa Başhan ve Coşkun Öztürk komisyon üyeliğineseçildi.Meclis 2. OturumunuPerşembe günü saat 10.00’da AKM Nikah salonunda toplantısını sürdürecek.



Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER