Sarıkamış deniz şehitleri 102.yılında anıldı

Sarıkamış deniz şehitleri 102.yılında anıldı

Sarıkamış deniz şehitleri 102.yılında anıldı

Sarıkamışta donarak şehit olan 90 binaskere kışlık giyecek, erzak ve mühimmat götürürken, 7 Kasım 1914te Ereğliaçıklarında Rus donanması tarafından batırılan Bezm-i Alem,Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerinin mürettebatı102. Yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

Kdz. Ereğli’de Sarıkamış Denizşehitlerini anma töreni düzenlendi.

Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı NazımMadenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay AykutManioğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Sarıkamış Dayanışma GrubuBaşkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri,Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Gaziler ve öğrenciler katıldı.Sarıkamış anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayantörende konuşan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof Dr Bingür Sönmez,Sarıkamış olayının hiçbir kara harekâtının donanma desteği olmadan başarıyaulaşamayacağının en iyi örneği olduğunu söyledi. Kdz. Ereğli Belediye BaşkanıHüseyin Uysal’da konuşmasında, “Türk tarihinin en dramatik olaylarından biriolan Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan kahramanlarımızı saygı, rahmet veşükranla anıyorum” dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri,Karadeniz Bölge Komutanlığı’ndan TCG Karadeniz Ereğli Karakol gemisiyle denizeaçılarak Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerin batırıldığı yereçelenk bıraktı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER