‘Sazdan Adam’ Çanakkale Türküsü’ne klip çekti

Ereğli´de geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson’un ölüm yıl dönümünde Türkçesi ´Onlar bizi umursamaz´ olan, ´They don´t care about us´ adlı şarkısına klip çeken Sazdan Adam ekibi bu yıl da 100 amatör bağlamacı ile karada, havada ve deniz altında Çanakkale Türküsü’ne klip çekti.

‘Sazdan Adam’  Çanakkale Türküsü’ne klip çekti
 Ereğli´de geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson’un ölüm yıl dönümünde Türkçesi ´Onlar bizi umursamaz´ olan, ´They don´t care about us´ adlı şarkısına klip çeken Sazdan Adam ekibi bu yıl da 100 amatör bağlamacı ile karada, havada ve deniz altında Çanakkale Türküsü’ne klip çekti. Sazdan Adam ekibi klip için Hollanda, Amerika, Rusya ve Çin’in yanı sıra Türkiye’nin de değişik yerlerinde bağlama çalıp görüntü çekti. 

Kdz. Ereğli´de geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson’un birinci ölüm yıl dönümünde Türkçesi ‘Onlar bizi umursamaz’ olan ´They don´t care about us´ adlı şarkısını 46 bağlama, darbuka, keman ve kemençe ile seslendirip klip çeken Sazdan Adam Grubu bu yıl da Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü için 100 bağlama, kemençe ve darbuka ile klip çekti. Sazdan Adam Grubu klibin bazı bölümlerini deniz altı, bazı bölümlerini havada, bazı bölümlerini ise karada çekti. Amatör bağlamacılar klip için Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Rusya ve Hollanda’nın yanı sıra Türkiye’nin değişik yerlerine gidip bağlama çalıp görüntü çekti.

Kdz. Ereğli ilçesinde saz kursları düzenleyen ve ‘Sazdan Adam’ olarak anılan Mehmet Ali Ürkmez, klipte bağlama kurslarına gelen 7’den 70’e her yaş grubu ve meslekten amatör bağlamacının yer aldığını söyledi. Amaçlarının Çanakkale Zaferi’ni unutturmamak ve genç nesillere Çanakkale’de neler yaşandığını bir nebze de olsun anlatabilmek olduğunu ifade eden Ürkmez, Geçtiğimiz yıl Michael Jackson´ın ölüm yıl dönümünde yaptığımız klip izlenme rekorları kırmıştı. Bugün de Çanakkale Zaferi´nin 100. yılı. Şehitlerimizi anmak ve hatıralarını yaşatmak amacıyla deyim yerindeyse farkındalık yaratmak amacıyla 100 bağlamacı bir araya geldik. Yüzüncü yılda bir etkinlik yapalım istedik. Havada, karada denizde ve yurt dışında çeşitli yerlerde bir klip çalışmamız oldu. Eğer birilerine ´Bugün ne oldu diye´ hatırlatabiliyorsak, dikkat çekebiliyorsak bu konuya ne mutlu bize. Merhum Mehmet Akif Ersoy´un bir sözü var; ´Rabbim bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın´ diye. O yaşanan zor günleri unutmamamız gerekiyor. Amaç bunu hatırlatmaktı dedi.

Klip için grubunda bulunan amatör bağlamacıların çeşitli ülkelere gittiğini dile getiren Mehmet Ali Ürkmez, Hollanda, Çin, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri gibi çeşitli ülkelerde çektik. Yurt içinde de Kapadokya, Yedigöller gibi çeşitli yerlerde çalışmalar yaptık. Madencilerimize de yer verdik. Çünkü Ereğli emeğin başkenti. Çelik ve maden sektörü. Ekipteki arkadaşların hepsi benim öğrencilerim. Çalma olarak amatör ancak yürek olarak hepsi profesyoneller. Bu projeye hepimiz birlikte baş koyduk. Amacımız farkındalık yaratmaktı. Başardığımızı da düşünüyorum. Hepsi değişik meslek ve yaş gruplarından 7 yaşında çocuk da var. 70 yaşında teyze de var. O kemençe ve bağlama çalanlar. Onlar da bizim gurubumuzun elemanları. Çekimlerde suyun altına girenler olsun hiç profesyonel yardım almadan elimizden geldiğince amatör ruhla yine bu çalışmayı yaptık. Bugün 100 yıl önce Çanakkale´de ne oldu diye düşündürebildiysek amacımıza ulaşmışızdır. Bu da bizi mutlu eder diye konuştu.

Ürkmez çekimleri ve klip montajlarını tamamen amatörce ve hiçbir profesyonel yardım almadan grup içerisindeki arkadaşlarının yaptığını belirtti.

Sazdan Adam Gurubu çekimleri yaklaşık 10 ay süren Çanakkale Türküsü klibini 18 Mart 2015 Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde sosyal paylaşım ve video sitelerinden yayınlamaya başlayacak.



Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER