ŞEHİR MEZARLIĞI’NDA MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce, Arife günü nedeniyle öğle namazına müteakip İlçe Müftülüğü ’nünde katkılarıyla Mevlid-i Şerif okutuldu.

ŞEHİR MEZARLIĞI’NDA MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU
gundemeregli.com- Şehir Mezarlığındaki Mevlid-i şerif programına Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Belediye Başkan Yardımcıları, BelediyeMeclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Uysal burada yaptığıkonuşmada,“ Kdz.Ereğli olarak dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdiğimizi,1 ayboyunca birlik, beraberlik ve paylaşma adına güzel  örnekler sergilediğimizi düşünüyorum. “dedi.                                                                                     

KARDEŞLİKSOFRASI KURDUK

Erdemir Ofis yolu üzerinde kurulan ve ikramların tamamınınbelediye personelince hazırlandığı iftar çadırında bölge halkını kardeşliksofrasında ağırlamanın, sevinç ve mutluluğunu yaşadığını da belirten Uysal, Belediye MezarlıklarMüdürlüğü ekiplerinin, Ereğli şehir mezarlığı başta olmak üzere,  belediyeye bağlı 57 mezarlığın, bakım, onarımve temizliklerini tamamlayarak Bayram ziyaretlerine hazır hale getirdiğinisöyledi.                                                               

HİZMETLERİMİZDEVAM EDİYOR                                                                                     

Uysal,“Belediyemize bağlı 31 mahalle, ilçemize bağlı 5 belde ve 88 köyde yaklaşık 200bin nüfusa cenaze yıkama, morg ve nakil hizmetlerini itinayla yerine getiren Belediyemiz,bu birimdeki tüm hizmetlerini ücretsiz olarak devam ettirmektedir.” ifadesinide kullandığı konuşmasında, “Cenazemizin toprağa verildiği akşam cenaze evindegörevli hocalarımız tarafından Kuran-ı Kerim okunup dua yapılmakta, Belediyemizvefat eden vatandaşlarımızın arkasından acı ve üzüntülerinin taze olduğu ilkgünlerde vatandaşlarımızın acısını paylaşmaktadır.2014 Nisan ayından Haziranayı sonuna kadar toplam 4490 cenaze yakınına, taziye ikramında bulunulmuştur. Buhizmetimiz Ramazan Ayı boyunca da kesintisiz devam etmiştir. “dedi.

 

KAN VE GÖZYAŞI DURSUN

“İslam coğrafyasındaakan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur vegüven içerisinde ulaşmasını temenni ediyorum.” ifadesini de kullanan Uysal,buradaki konuşmasını, “Hepinizden Allah Razı olsundiyorum. Ölmüşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun.Ramazan Bayramınız Mübarek olsun.”diyerek noktaladı.

5AYRI NOKTADA MEVLİD

Ereğli’de gün içinde tüm mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı. Kdz.Ereğli Belediyesi, Şehir mezarlığının yanı sıra Gümüşhaneliler, Kestaneci,Kışla ve Köseler Mahalle mezarlıklarında da mevlit programı düzenledi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER