Şehit Astsubay Ömer Halisdemir´in ismi 1. etap TOKİ Camii´ne verilecek

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir´in ismi 1. etap TOKİ Camii´ne verilecek

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir´in ismi 1. etap TOKİ Camii´ne verilecek
15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit edilen astsubay Ömer Halisdemirin ismi Çaydeğirmeni beldesindeki 1. etap TOKİ Camiine verilecek. 
15 Temmuz’da,FETÖ/PDY darbe girişimi sırasında 30 kurşunla vurularak şehit olan ve darbenin seyrini değiştiren Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismi Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesindeki camiye verilecek. Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in önerisi ile Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında şehit Ömer Halisdemir’in isminin oy birliği ile Merkez Mahalle 1.Etap Toki Camii’sine verilmesi kararlaştırıldı.
Ömer Halisdemir ruhunu yaşatacağız
Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş; Amacımız 15 Temmuz şehitlerimizi unutturmamak, 15 Temmuz’un önemini gelecek nesillere aktarmak. 15 Temmuz’da ülkemizde vatan hainlerinin demokrasimize yönelik terörist kalkışmasını,vatandaşlarımız birlikte hareket ederek engellemiştir. Bu vatan ve aziz milletimiz için kendilerini feda ederek, bu milletin ayakta kalmasına vesile olan şehitlerimizi ve gazilerimizi yüreğimizden söküp atmamız mümkün değil. Bu kahraman şehitlerimizin isimlerini yaşatmak adına belediye meclisimizde oy birliği ile karar alarak, Merkez Mahalle 1.Etap TOKİ Camii’nin isminin şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Camii olmasına karar verdik. Çaydeğirmeni’ninde Ömer Halisdemir ruhuna yaşatarak, gelecek nesillerin hatırlamasını istiyoruz. Ömer Halisdemir ile 240 şehidimiz ebedi olarak kalbimizde yaşayacak ve şehitlerimizi asla unutturmayacağız. Vatanı ve bayrağı için kendi hayatını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum’’dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER