ŞEHİT NURLANMIŞ GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR

Kdz. Ereğli’de 19 Eylül gaziler günü kutlandı.

ŞEHİT NURLANMIŞ GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR
gundemeregli.com-
Kdz. Ereğli’de 19 Eylül gaziler günü düzenlenen törenler ile kutlandı.

Gaziler günü ile ilgili ilk tören Anıt önünde gerçekleştirildi. Anıt önünde çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Derneği Başkanı Temel Şahin yaptı. Şahin yaptığı konuşmasında, Gaziler gününün önemine değinerek, “Sakarya meydan muharebesi kurtuluş savaşımızın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk milletinin yolunu açmıştır. TBMM 19 Eylül 1921 tarihinde Sakarya meydan muharebesinde düşmanı bozguna uğratan kahraman ordumuzun muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı tevcih etmiştir.19 Eylül İnönü’de Sakarya ve Dumlupınar’da cepheden cepheye koşan bu güzel yurdu düşman temizleyip bize armağan eden istiklal savaşı gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül Dünya barışı ve insanlık uğrunda Kore’de savaşan Türk’ün gücünü bir kez daha dünyaya ilan eden Kore gazilerinin şehit günüdür. 19 Eylül Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve adada Enosis hayallerini Akdeniz’in karanlık sularına gömen Kıbrıs gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül Türkiye cumhuriyetinin rejimi ünitel yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerin şeref günüdür, gaziler günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türk muharip gaziler derneğinin kuruluş günüdür. Gaziler günü  bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür, kahraman gaziler günüz kutlu olsun. Sizler en büyük gazi Mustafa kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Gaziler şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız şehit ve gaziler toprağı vatan insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz şehit nurlanmış gazi onurlanmış askerdir dün olduğu gibi bugünde aziz vatanın bölünmez bütünlüğüne ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız. Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye cumhuriyetini sonsuz dek yaşatmaya muktedirdir vatan ve millet için kazanılan zaferler Türk kahramanlığının cesaret ve fedakarlığının göstergesidir. Hür ve bağımsız Türkiye cumhuriyeti bu zaferler sayesinde kurtulmuş ve dünyadaki yerini muhafaza etmektedir. Şanlı tarihimizin zaferleri unutulmamaktadır. Zafer günlerinin bu zaferlerin kahramanlarını layık olduğu değer her zaman verilmelidir. Şehitliği göze alamayanlar gazi olamazlar. Büyük önder gazi Mustafa kemal Atatürk şehit ve gazilerin verilmesi gereken önemi şu sözleri ile ortaya koymaktadır “Türk tarihine altın sözler yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir, gaziler gününde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız dolayı sizlere teşekkür ederim. Türkiye muharip gaziler derneği adına ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygı ile anar hayatta olan gazilerimize sağlık ve Mutluluklar dilerim.

 

Harp malulü Şehit ve Gazi Dul yetimleri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirel yaptığı konuşmada ise,  yanan yüreklere dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Gaziler ve şehit yakınları olarak yanan yüreğimiz üşüyen ellerimiz sönmüş bacaklar var, düşenlerimiz yıkılanlarımız içinde farklı duygular farklı fırtınalar var, yol yorgunu gönül yorgunu, gönül yorgunu mu? Sizi anlayanlar, anlamayanlar var. Kolumuza gözümüze bacağımıza bakıp gurur duyanlar bazen de kadere çatanlar var. Cudi, Gabar, Kuzey Irak’ta Kore’de, Kıbrıs’ta Bosna’da Kosova’da barışın süzgün kartalı, kahramanlığın çelik pençesi merhamet ve adaletin şaşmaz bekçileri destan yazanlarsınız, kahraman gazilerimiz sizlerin asaleti Türk milletinin güvencesidir, inanmışlığımızın heyecanınız.  Türkiye Cumhuriyetinin teminatıdır. Muhteşem tavrınız büyüklerin kaynağıdır. Her biriniz ufukta sancak her biriniz Türklüğün gurusunuz bağımsızlık abidesi gururu doruğudur.” dedi

 Gerçekleşen törenlere Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç,Kdz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen ,Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Mhp Kdz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ,Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney,Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Yönetimi, oda ve dernek başkanları, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2013, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER