ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULACAK

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTULACAK
gundemeregli.com-Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde ikamet eden ve bir yıl önce Afyon’daki mühimmat deposu patlamasında şehit olan Emrah Kartal’ın babası Ercan Kartal, oğlunun vatanını çok sevdiğini ve doktorasını yapmadan önce askerliğini tercih ettiğini belirtti.
Afyon´daki mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Emrah Kartal’ın, babası Ercan Kartal oğlunu kaybettikten sonra depresyona girdiğini ve psikolojik hastalığından dolayı Karabük Medikal Hastanesinde 60 gün tedavi gördüğünü belirtti. Baba Kartal sözlerine şöyle devam etti:
“1998 yılında 9 yaşında bir oğlumu kaybettim. Devlet 89-95 yılları arası kızamık aşılarını çift dozdan tek doza indirmiş, çocuk da o arada dünyaya gelmişti, Hastalığa yakalandı. Kızamık virüsü beynine yerleşmiş, 18 ay boyunca hastanelerde tedavi altında kaldı ama sonunda kurtaramadık çocuk vefat etti.
Cephanelikteki oğluma gelince evladımızı özlüyoruz. Emrah okuduğu için bazen bir yıl görmüyorduk. Ama bir umut vardı hep gelecek diye, fakat bu yıl gelemedi. Mevla’nın takdiri ona güzel bir mekan verdi orada öyle diyeyim. Ben çocuğumun şehit olmasına seviniyorum. Ailesi olarak özlüyoruz. Emrah Dışişleri Bakanlığına girmek istiyordu. Uluslar arası ekonomi üzerine 3 yıl mastır yaptı. 2. yılından sonra öğrencilere ders veriyordu. Geçen yıl Ramazan ayında memleketine geldi. Konuştuğumuzda, baba ben askerliğimi yapıp yuva kuracağım dedi. Askerliği paralı yapması için ikna edemedik. Kopenhag Üniversitesi Emrah’a 240 bin Euro para verdi, doktoranı burada yap diye. Fakat Emrah kabul etmedi. Ben askerliğimi vatani görevimi yapacağım, ondan sonra doktoramı yapacağım dedi ve askere gitti. 21 gün Samsun´da acemi birliğini yaptı. Askerliğim erken bitsin diye 7 günlük dağıtım iznine gelmeden Afyon´a geçti. Afyondaki mühimmat deposunda 4 gün olmuştu ve patlama oldu. O patlamada oğlum şehit oldu. 25 tane şehit ailesi Afyon´da olayın yaşandığı cephaneliğin karşısında kuran ve mevlit okutacağız. Çocuğu kaybetmenin depresyonuna girmiştim. Karabük Medikal hastanesinde 60 gün tedavi gördüm bugün çıktım.”
Afyon´da patlamanın olduğu yerin karşısında, şehitler için mevlit okutulacağı belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2013, 07:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER