SERGİ AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ

SERGİ AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ
 

 
gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hazırlanan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kdz Ereğli’de bugüne kadar binlerce kişiye değişik mesleki alanlarda kurs veren Cumhuriyet Halk Evleri, AKM’ de açtığı resim sergisi ile bu başarısına bir yenisi daha ekledi.

Atatürk Kültür Merkezi(AKM) Osman Zeki Oral Sergi salonda gerçekleştirilen resim sergisi açılışı Kdz Ereğli Belediyesi Başkanvekili Salih Kumaş, Ereğli Belediyesi Kültür Müdürü Baki Kara ve Kurs Öğretmeni Mehtap Akdemir tarafından gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Evi resim kursu öğrencilerinin yaptıkları, kara kalem ve yağlı boya alanında bir birinden güzel tablolar sanatseverler ile buluştu.

Kdz Ereğli Belediyesi Başkanvekili Salih Kumaş sergi açılışında yaptığı açılış konuşmasında; “Belediyemizin sosyal projelerinden olan Cumhuriyet Halk Evleri bugüne kadar binlerce kişiye değişik mesleki alanlarda alanlar da kurs vermiştir. Bu yılda 800 kişiye kurs verdik. Bu kurslar sayesinde insanlarımız eğitiliyor, dil öğreniyor, bilinçlendirilerek meslek sahibi oluyor. Bugün burada bu kurslarımızda resim alanında yetişmiş vatandaşlarımızın sergisini açıyoruz. Bu resimler, kara kalemden başlayıp, yağlı boya ile devam etmiş değerli eserlerdir. Emeği geçen kurs hocalarımıza, belediye personellerimize teşekkür ediyor, başarıların devamını diliyorum ”dedi.

Sergide 60 kursiyer tarafından 8 aylık Eğitim sonunda yapılan resimler sergilendi. Sergiye katılım oldukça yoğundu. 14 Mayıs’ta Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçiyi anmak amacıyla yapılan tablo ise serginin en dikkat çekici eseriydi.

Yoğun ilginin olduğu sergiye, Kdz Ereğli Belediye Başkanvekili Salih Kumaş Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, kursiyerler ve birçok sanatsever katıldı. Bir biriden güzel tabloların sergileneceği sergi Hafta sonuna kadar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER