Sevgilisini öldürdüğü iddia edilen kadına müebbet hapis istemi

Alaplı´da birlikte yaşadığı adamı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kadının yargılanmasına başlandı.

Sevgilisini öldürdüğü iddia edilen kadına müebbet hapis istemi
Alaplı´da birlikte yaşadığı adamı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kadının yargılanmasına başlandı. Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanığın müebbet hapis ile cezalandırılması istendi.

Alaplı´da birlikte yaşadığı Hakkı Başol’u evde erkek kardeşi Kader A. ve 13 yaşındaki oğlu A.G.’nin de bulunduğu sırada bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Yadikar A.’nın yargılanma süreci başladı. Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Yadikar A. (44) ‘kasten adam öldürmek suçundan’ tutuklu bulunduğu Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi’nden sabah erken saatlerde Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Yadikar A.’nın ilk kez hakim karşısına çıktığı duruşmada mağdur yakınları ve taraf avukatları da katıldı. Davada Yadikar K.’nın erkek kardeşi Kader A. ve, 13 yaşındaki oğlu A.G. de tanık sıfatıyla mahkeme salonunda hazır bulundu.
Mahkeme heyeti tarafından savunma yapması için izin verilen Yadikar A., olaydan 4 ay öncesinden beri birlikte yaşadıklarını, bazı zamanlar tartışsalar da şimdiye kadar fiziksel saldırı olmadığını söyledi.
Birlikte yaşadığı ve bıçaklayarak öldürmekle suçlandığı maktul Hakkı Başol´un evli olduğunu ve boşanmak üzere olduğunu anlatan Yadikar A., olay günü yaşananları mahkeme heyetine anlattı. Yadikar A. ifadesinde “Bakkaldan sigara ve bira aldım. Oğlum arayınca eve döndüm. Kapıya geldiğimde biraları görerek, ‘ben hacıyım bunlarla eve girme’ dedi. Ben de apartmanın girişine posta kutusunun üzerine koydum. Bilgisayar odasını toparlarken yanıma geldi. Biraları açtı. Ben, ‘sağol içmeyeceğim sen hacısın’ dedim. Bana, ‘birayı içmezsen ölümü gör’ dedi. Bana niye böyle yaptığımı sordu. Ben de annemin sevdiği şarkıyı dinlediğimi, bir şey yapmadığımı söyledim. Bir süre sonra bana küfürler etmeye başladı” diye konuştu.
Aralarında çıkan tartışma sonucu hayatta olmayan anne ve babasına küfür edildiğini söyleyen Yadikar A., küfür sebebiyle sinirlendiğini söyledi. Daha sonra maktul Hakkı Başol’un mutfağa gidip bıçağı aldığını söyleyen Yadikar A., “Bıçağın yüzü bana dönük şekilde, ‘madem kadınlardan nefret ediyorsun, benden başla, rahatlarsın’ dedim. O da, ‘Allah benim belamı versin, sen beni öldür’ dedi. Ben de, ‘seni öldürürsem adam yerine geçersin’ dedim. ‘Benim karşı cinsle sorunum yok’ dediğimde ‘Allah belamı versin’ diyerek bıçağı kendine çevirerek itişmeye başladık. Sonra ondan kurtulunca bıçağı lavaboya attım. O ara maktul üzerime doğru gelerek kötü olduğunu söyledi. Kendisini iyi hissetmediğini söyledi. 15 gün önce ilaçla intihara teşebbüs etmişti. Yüzü sarardı. Ben yine böyle bir şey olduğunu sandım. Sonra kardeşimi çağırdım” ifadelerini kullandı.
Yadikar A. maktulün giderek daha kötü olması üzerine ambulansı ve polisi kendisinin çağırdığını dile getirerek, boğuşmanın olduğunu ama ölümün ne şekilde gerçekleştiğini bilmediğini ileri sürdü.
Yadikar A’nın erkek kardeşi Kader A.’nın da dinlendiği davada olay gününü anlatan Kader A., ablası ve Maktul Başol´un aralarında tartıştıklarını söyleyerek, Bir ara ablam bana seslendi. Yanlarına gittiğimde mutfak kapısının bulunduğu yerde ayakta göğsünü tutar vaziyette duruyordu. Yanına gidip ilgilendiğimde atletin üzerinde çizik gibi bir şey vardı. Ambulansı aradığım sırada yere düştü diye konuştu.
Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 3 Eylül tarihine erteledi.

OLAY

Olay, Tepeköy Mahallesi Orhangazi Caddesi’nde 10 Şubat 2015’de meydana geldi. Eşinden boşanmak üzere olan emekli madenci Hakkı B. ile 3 yıl önce tanışan ve 4 aydır birlikte yaşayan Yadikar A. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine yaşanan boğuşma sırasında Yadikar A., mutfaktan aldığı bıçağı Hakkı B.’ye sapladı. Ardından evde bulunan Yadikar A.’nın erkek kardeşi Kader A.’nın haber vermesiyle gelen ambulans ile hastaneye kaldırılan Hakkı B. kurtarılamadı. Olayın ardından gözaltına alınan Yadikar A., tutuklandı.
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER