SEZGİN GÖZYAŞLARI ARASINDA SONSUZLUĞA UĞURLANDI.

SEZGİN GÖZYAŞLARI ARASINDA SONSUZLUĞA UĞURLANDI.

gundemeregli.com-Yakalandığı amansız hastalığın ardından Ankara Medicana Hastanesi´nde kardeşi Altan Sezgin’den alınan ve başarıyla gerçekleşen ilik nakline karşın akciğerinde oluşan enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma alınan Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkın Sesi Gazetesi Kültür-Sanat Editörü, “Zonguldakspor Tarihi” kitabının yazarı, araştırmacı gazeteci M. Çetin Sezgin, önceki gün sabah Ankara’da yaşamını yitirdi. Ambulansla önceki akşam Zonguldak’a getirilen Sezgin’in cenazesi, Atatürk Devlet Hastanesi’ne morguna konuldu. Dün sabah Atatürk Devlet Hastanesi’nden alınan Sezgin’in cenazesi, önce İnağzı TOKİ Konutları’ndaki evine getirildi. Burada yapılan duaların ardından komşularından helallik alındı.

Gazeteci Sezgin için KGD’nin ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) İl Temsilciliği’nin de bulunduğu Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi (BKM) önünde tören düzenlendi ve anı defteri açıldı. Törene, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Barosu Başkanı İbrahim Kerem Ertem, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ve Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Tayfun Özdemir, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, ZOFOD Başkanı Mehmet Yıldız, BKM Müdürü Abdullah Bakır, ailesi, sanat, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda isim, okurları ve meslektaşları katıldı.

Katılımcılar yaptıkları konuşmalarda Sezgin’i anlattılar.

Konuşmakta zorlanan ve birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden KGD Başkanı ve TGC İl Temsilcisi Osman Sav, şunları söyledi:

“Çetin abi, 69 yaşında aramızdan ayrıldı. 38 yıl kendini gazeteciliğe adadı. Çetin abi için sadece ‘gazeteci-yazar’ demek bence yetersiz. Çünkü kültür-sanattan spora kadar her alanda araştırması ve sunumları vardı. Kitapları vardı. Ayrı bir değerdi. Bütün bunların yanında gençleri utandıracak boyutta çalışkanlığı vardı. Bizlere çok büyük örnek bir kişilikti. Gazeteciliği dert edinir ve her sohbetimizde mesleğin geleceğiyle ilgili konuşurduk. ‘Gençlerin hali ne olacak?’ diye sitemde bulunurdu. Zonguldakspor tarihini anlatan kitabı çıktığı zaman çocuğu olmuşçasına sevinmişti. O kitabı çıkar çıkmaz 2 kitap daha hazırlamaya başlamıştı. Kitabın birinin hazır olduğunun müjdesini vermiştik, ama sevincini yaşayamadık. Çetin abinin derneğimiz ve gazetecilik için söyledikleri vasiyetimizdir. Hazırladığı kitabı basmakta boynumuzun borcudur” dedi.

Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve KGD Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Öksüz: “Çetin Sezgin’i anlatmak için çok fazla söze gerek yok. Hepimiz onu tanıyoruz ve seviyoruz. Kalemi, yüreği kadar tertemiz bir mesleki büyüğümüzdü.”

KGD Mali Sekreteri Mustafa Emen: “Aslında sözün bittiği yerdeyiz. Yaklaşık 40 yıldır tanıdığım arkadaşım, değerli dostum, abim; her zaman dernekte benimle birlikte olan, acılarımızı, sevinçlerimizi paylaştığımız çok değerli bir insandı. Bu ayrılık beni çok derinden yaraladı. Tüm basın camiasının başı sağ olsun. Onu çok arayacağız ve çok özleyeceğiz.”

Emekli eğitimci ve spor duayeni Canpolat Pamay: “Çetin Sezgin aramızdan erken ayrıldı. Arkadaşlarım çok iyi konulara değindiler. Ancak benimle beraber olduğu seneler, belki bu konuşmacı arkadaşlarım doğmamıştır. Mehmet Çelikel Lisesi’nin orta kısmında okuyordu ve ben de beden eğitimi öğretmeni ve müdür yardımcısıydım. Cimnastik salonunda denge ağaçlarımız vardı. Çetin onların en iyisini yapan bir öğrencimdi. Çetin, Zonguldakspor’un Birinci Lig ve İkinci Lig dönemlerinden bugüne en iyi spor muhabirliği yapan biridir. Rahmetliyi tekrar tekrar anıyorum. Onun dışında Zonguldak Folklor Derneği’nin üyesiydi. Çelikel’in barakasındaki salon o zaman yoktu. ZOFOD Başkanı olarak benimle beraber arkadaşlara yön verirlerdi. Çetin, mahalli basının birkaç değişik gazetesinde onurlu, düzenli, namuslu, şerefli olarak, görevlerini en iyi şekilde yapan bir Zonguldaklıydı. O bakımdan anılması çok güç. Kaybetmemiz çok üzücü. Çetin’i kaybettik ve son görevlerimizi yapıyoruz. Allah’tan rahmetler, geride kalanlara sabırlar diliyorum.”

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Mütevelli Heyeti Başkanı ve Halkın Sesi Gazetesi Yazarı Ahmet Öztürk: “Ben son dönem birlikte görev yapma şansına nail oldum. Fakat ondan daha çok, çok yönlü kimliğinden, kişiliğinden söz edildi. Ama o her şeyden önce Zonguldak’ın yetiştirdiği çok değerli bir kültür adamıdır. Yalnız bir adamdı. Zonguldak’ın kültürel değerlerini geleceğe bırakmak için bir yığın çabanın içerisindeydi. O çabanın içerisinde olan herkes gibi yalnız yaşadı ve ne yazık ki, önüne koyduğu pek çok hedefi gerçekleştiremeden aramızdan ayrıldı. Zonguldak’a gönül vermiş, karşılıksız sevmiş insanlar olarak söz veriyoruz ki, onun yarım bıraktığı değerleri daha ileri taşımak görevimizdir. Huzur içinde yatmasını diliyorum.”

Gazeteci Ali Bahadır: “Çetin Sezgin, tek kelimeyle ifade etmek gerekirse, dürüst bir insandı. Mertti, çalışkandı. Uyanış Gazetesi döneminde birlikte çalışma şansını yakalamıştım. Şu günlerde, kirli medyanın içerisinde tertemiz kalmasını bilen nadir insanlardan biriydi. Ruhu şad olsun. Hepimizin başı sağolsun.”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar: “Rahmetliyi hastanede zaman zaman ziyaret etmiştim. Çok üzüldüm. Allah sabır versin ve başımız sağ olsun. Çok iyi bir insan ve büyük bir kayıp... Allah geride kalanlara uzun ömürler versin. Mekanı cennet olsun.”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir: “Gönül isterdi ki, böyle acılı günlerde bir araya gelmeyelim. Çetin abiyi çok eski tanırım. Beyefendi, kişilikli ve onurlu bir yapısı vardı. O nedenle onu hep takdir etmişimdir. Karıncayı bile incitmeyecek yapıda birisiydi. Araştırmacı yönü benim çok hoşuma giderdi. Kimseyi kırmamak adına kalemini çok güzel kullandı. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah mekanını, toprağını cennet etsin diyorum.”

Kızı Nafize Seda Sezgin: “Hastanede bir ay boyunca babamla hiç ayrılmadık. Bütün projelerini anlattı, ama babamın en büyük mirası şudur: Çocukluğumuzdan beri her zaman ‘Hata da yapsanız hep doğruyu söyleyin. Doğruyu söylediğiniz sürece telafisi olur’ derdi. ‘Yalan söylemeyin ve tamahkar olmayın. Çalışmaktan, düşünmekten vazgeçmeyin. Gençlerin önünü her zaman açın. Kıskanç olmayın. Ben hep onlara destek olmak için uğraştım’ derdi. Babam hiçbir zaman tutamayacağı sözü vermemiştir. Her zaman onurlu, gururlu oldu ve mücadeleden vazgeçmedi. Hiçbir zaman insanlar arasında ayrım yapmadı ve o yüzden her görüşten, düşünceden, yaştan arkadaşları vardı. Dostları onu yalnız bırakmadı, inanıyorum ki, Rabbim de onu yalnız bırakmayacak.”

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Fehmi Malakçı’nın yaptırdığı duanın ardından helallik alındı.

M. Çetin Sezgin’in cenazesi, törenin ardından Acılık Camisi’ne götürüldü. Cenaze namazına; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı ve AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, MHP Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Sadık Kar, MHP İl Başkanı Hamdi Uçar, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, siyasi partilerin temsilcileri, oda, dernek ve spor kulüplerinin başkanları, antrenörler, hakemler, sporcular ve çok sayıda meslektaşı ile yakınları katıldı.

Sezgin, kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Adayı Altan Sezgin’in de ağabeyi olan M. Çetin Sezgin, Seher Sezgin ile evliydi ve Nazife Seda Sezgin ile Cemal Sezgin adlı iki çocuğu, Yağmur Sezgin adında da bir torunu vardı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER