ŞİFA ARIYORLAR

Zonguldak-Ereğli yolu üzerinde bulunan ve hiçbir tesisin yer almadığı Ilıksu Kaplıcaları’na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

ŞİFA ARIYORLAR
gundemeregli.com
-Zonguldak-Ereğli yolu üzerinde bulunan ve hiçbir tesisin yer almadığı Ilıksu Kaplıcaları’na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Kalabalık gruplar halinde Ilıksu’ya gelen vatandaşlar şifa arıyor. 


Zonguldak-Ereğli yolu Kozlu Aşağıçayır köyü sınırları içinde bulunan ve yol kenarında yer alan Ilıksu, doğal güzelliği ile herkesi kendisine hayran bırakıyor. Özellikle hafta sonu onlarca aile Ilıksu’ya giderek kendisine şifa arıyor. Litresinde 1 gramın üzerinde mineralizasyon bulunan suyun sıcaklığı ise 27 derece. Dışarıdan kullanıldığında ağrılı rahatsızlıklarda etkisi görülen su, içildiğinde ise mide, bağırsak ve karaciğer safra yollarında etkili oluyor.

Çocuklar ise Ilıksu’nun keyfini yüzerek çıkartıyor.



DİNLENME TESİSİ SANILIYOR


Zonguldak’a ilk kez gelen vatandaşlar ise yol kenarında duran otomobilleri görerek bölgeyi dinlenme tesisi zannediyor. Zaman zaman duraklayan otomobiller, küçük bir alanda yüzen vatandaşları görünce şaşkınlığını gizleyemiyor. Bölgenin doğal güzellikleri ile kalmasını isteyen vatandaşlar, “Buraya bir tesis yapılmasını istiyoruz fakat doğal güzelliği bozulmadan yapılabilir. Birçok yaralara ve hastalıklara iyi geliyor” dedi.

Zaman zaman dalgıçlar da suyun bulunduğu odaya dalış yaparak, kaynağını görüntülüyor.
Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER