SİNEMA FİLMİ ÇEKİMLERİ BAŞLADI

Yönetmenliğini ve senaristliğini Halil Özer’in üstlendiği, dramatik bir aşk hikayesini beyaz perdeye taşıyan Firak isimli filmin Akçakoca çekimleri Yukarı Mahalle’de çekildi.

SİNEMA FİLMİ ÇEKİMLERİ BAŞLADI
gundemeregli.com-Yönetmenliğini ve senaristliğini Halil Özer’in üstlendiği, dramatik bir aşk hikayesini beyaz perdeye taşıyan Firak isimli filmin Akçakoca çekimleri Yukarı Mahalle’de çekildi. 

Önceki çekimleri Yedigöller, Düzce ve İstanbul´da gerçekleştirin filmin Akçakoca Yukarı Mahalle’de gerçekleştirilen çekimlerinde köy düğünü mizanseni hayata geçirildi. Turizm Müdürü Özcan Budak, Firak filminin Akçakoca çekimleriyle ilgili olarak, ilçenin tanıtımına hizmet edecek bir adım değerlendirmesi yaparken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yerli sinema sektörünü geliştirmek için her türlü desteği verdiğini, Firak filminin de Bakanlığın destek verdiği filmlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Budak, film sahnelerinin çekimi için Yukarı Mahalle’nin tercih edilmesinin sebebi olarak, mahallenin tarihi köy görüntüsüne sahip olmasını işaret ederken, benzer sinema ve dizi film çekimleri için Akçakoca’yı adres göstereceklerini belirtti.

Yönetmen Halil Özer ise filmle ilgili olarak, Sadece aşıkların ayrılığında kullanılan firak kelimesi, şairlerin dizelerinden sonra ilk kez bir sinema filmine de isim oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği film, 2015 Şubat ayında vizyona girecek’’ dedi.

Yönetmenliğini Halil Özer’in yaptığı Firak filminin baş rollerini Oktay Gürsoy, genç oyuncu Canan Atalay ve Barış Gönenen paylaşıyor. Filmin yapımcısı ise Rok Yapım.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER