Siyasi rant peşinde koşanlar bizi yolumuzdan çeviremez

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin Kozlu’da yapımı devam eden köprü, diğer çalışmalar ve eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.

Siyasi rant peşinde koşanlar bizi yolumuzdan çeviremez
Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin Kozlu’da yapımı devam eden köprü, diğer çalışmalar ve eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.
Siyasi rant için eleştiriler yapıldığını belirten Belediye Başkanı Şahin, “Biz işimize bakıyoruz ve Kozlu’ya katkı sunan çalışmaların bile siyasi rant için eleştirilmesini halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.
Titiz bir belediyecilik yaptıklarını ve imkanlarını Kozlu halkının menfaatine kullandıklarının altını çizen Şahin, “Bunda da kararlıyız. Bu yoldan da bizi hiç kimse, siyasi rant peşinde dolaşanlar çeviremez. Zannetmesinler ki biz hiçbir konunun farkında değiliz. Biz her şeyi izliyoruz ancak onların siyasi rantçılarına veya yandaşlarına Kozlu’nun kaynaklarını, Kozlu’nun geleceğini bırakacak değiliz” dedi.

“KÖPRÜ AY SONUNDA HİZMETE AÇILACAK”
Siyasi eleştirilere de cevap veren Şahin, “Kozlu’da yaptığımız birinci köprümüzün beton atma işlemlerini gerçekleştirdik. Bu şekilde köprümüzün artık platformunun oluşması sağlandı. Kısmen yaya geçişleri başlamış olacak ve Kozlu’nun iki yakasını bir araya getirmiş olacağız bu şekildedir. Korkulukları da geldi. İnşallah bu ayın sonuna doğru bütün inşaat faaliyetlerini tamamlamış olarak hizmete açmayı düşünüyoruz. 2016 yılında inşallah Kozlu’nun deresinin iki tarafına da ulaşılabilecek yeni bir taşıt köprüsü hizmete açılmış olacak. Bu da hem Kozlu’daki trafik sorunlarının belli bir oranda çözülmesi, hem alternatif bir yol güzergahı oluşturması, Kozlu’muzun ana karayolunda bir sıkıntı meydana geldiği zaman eski Zonguldak yoluna olan mahkumiyeti bir nebze de olsun ortadan kaldıracak bir çalışma oldu. Alternatif bir güzergah olacağı için ağır taşıtların şehir içinden geçmesi engellenecek bu şekilde. Bu şekilde trafik yükü hafifleyecek” dedi.

“OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR”
Otopark sorununa da değinen Başkan Şahin, “Kozlu şehir merkezinde otopark sorunumuz var. Otopark alanlarını oralarda oluşturacağız. Arta kalan araçlarımıza da, derenin karşısında daha uygun alanlar oluşturmuştuk daha önce, bundan sonra da oluşturacağız. Ücretsiz olarak otopark sorununu çözmüş olacağız. Bu bölgenin Kozlu’ya hem yakın olması hem de bu şekilde köprüyle bağlanmış olması da halkımızın buraya gelip araçlarını park etmesi yönünden de bir sıkıntı oluşturmayacak. Hem halkımıza kolaylık sağlamış olacağız, hem de bu bölgeyi Kozlu’ya bağlamış olacağız” dedi.

“KÖPRÜNÜN BİRÇOK AMACI VAR”
Köprünün birçok amacının olduğunu ifade eden Şahin, “Biliyorsunuz son zamanlarda Kozlu’nun, Güney Mahallesi Hürriyet Caddesi ve bağlı olan Dere Caddesi yoğun bir yapılaşmaya uğradı. Buradaki vatandaşlarımızın da Kozlu’yla irtibatını sağlayacak. Vatandaşımız sadece buradan binsin arabasına Zonguldak’a gitsin anlamında değil, Kozlu şehir merkezine de gelsin buradaki ticari aktiviteye katkı sağlasın diye de düşünüyoruz. Yani birçok amacı var köprümüzün. Bir de Kozlu’muzun siluetine de yeni bir imaj kazandıracağına da inanıyorum” dedi.

“BU PROJEYİ 2000’Lİ YILLARDA PLANLAMIŞTIM”
Proje hakkın da bilgi veren Şahin, “Kozlu Belediyesi olarak maliyet olarak küçük ama işlevselliği olarak çok büyük bir iş yapmış olacağız. Niye bugüne kadar düşünülmedi. Aslında biz bunları daha önceki görevimizde de düşünüyorduk. Ben bu tarzda bir köprü projesini 2000’li yıllarda planlamıştım. Hatta bir tasarımım da var. Ama o günlerde nasip olmamıştı. Bunun bizim başkanlık dönemimizde nasip olması da bizi ayrıca gururlandırıyor. Kozlu’muza hayırlı olacak diye düşünüyorum. İnşallah Kozlu’muz için yeni bir hizmet hamlesini de bu şekilde tamamlamış olacağız” dedi.

“İKİNCİ KÖPRÜ DE GELECEK”
Kozlu’nun ihtiyaçlarının çok olduğunu vurgulayan Şahin, “Bundan sonraki dönemde Kozlu’da biz sadece bu köprüyle yetinmeyeceğiz. DSİ’ye yaptıracağımız sanayi köprüsü var. Yıllardır konuşuluyor ama biz bunu şu anda projelendirme aşamasındayız. DSİ’nin kabul edebileceği bir şirketle ön görüşmemizi yaptık. Bu konudaki işlemlerimizi başlattık. İnşallah Sanayi Köprüsü’nü de dönemimizde halletmiş olacağız” dedi.

“ÖĞRENCİLER İÇİN KÖPRÜ KAFE PROJESİ”
Öğrencilere de müjde veren Başkan Şahin, “Bir de burada öğrencilerin yurt olarak kullandığı 2 tane binamız var. Buraya da bir köprü kafe düşünüyoruz. Hem yaya geçişini sağlayacak hem de kafe özelliği olacak. Kurumsal bir firmanın gelerek orada güzel bir ambiyans oluşturacağı bir köprü kafe projemiz var. Bu da Kozlu’muza prestij katacak ve öğrencilerimizin Kozlu’da kalmasını temin edecek. Sadece bu bölgedeki öğrencilerimize hitap etmeyecek. Kozlu’muzda 10 bin kapasiteli yurt inşaatının Kredi ve Yurtlar Kurumundan onay aldığını biliyoruz. Bunların bir kısmının inşaatı devam ediyor, bir kısmı da başlayacak. Kozlu’muz önümüzdeki dönem inşallah öğrenci kenti olarak öğrencilerimizin aktivitelerini geçirebilecekleri alanların da yetersiz olduğu düşüncesiyle bu köprü kafe projemizle öğrencilerimize bir kapı daha kuracağız ve öğrencilerimizin burada kalması için bir ilke daha imza atmış olacağız. Daha sonra da inşallah İhsaniye Köprüsü’nü inşa edeceğiz. Bunları bu dönemimizde halledeceğimizi düşünüyorum” dedi.

“KAYNAKLARI HUNHARCA KULLANANLAR KONUŞUYOR”
Başkan Şahin, “Geçmiş dönemlerde ne yapıldığı, kaynakların nasıl kullanıldığı anlamında bizi ilgilendiriyor. O kaynakları hunharca kullanan, çok daha fazla kayıplarla belediyemizi sıkıntılara sokan insanların, 2,5 milyon TL gibi maliyeti olan bu köprüyü dahi ağzına alıp, 2.5 milyon gibi aslında belediye bütçesi anlamında bakıldığında çok büyük bir anlam ifade etmeyen bir rakam olmasına rağmen Kozlu’ya büyük faydası olan bu köprü çalışmalarını konuşması ve bazı kişilerin bunu ağzına alması bile aslında ne kadar doğru işler yaptığımızın ve bunu başardığımızda ne kadar doğru bir iş olduğunun da kanıtı olacaktır. Biz Kozlu Belediyesi olarak israfı önleyerek ve israfı bitirerek bu köprü inşaatını ve diğer yaptıklarımızı yapıyoruz” dedi.

“SİYASİ RANT İÇİN ELEŞTİRİYORLAR”
Belediyelerine sadece 5 milyon TL civarında hibe katkı sağladıklarını ifade eden Şahin, “Kaynaklarımızı azami ölçüde en iyi şekilde kullanarak bu yatırımları yapıyoruz. Daha önceki dönemlerde israf olan, milyonlar harcanarak belki belediyemizin bu durumlara düşmesini temin edenlerin bizim icraatlarımızı anlamadan eleştirmelerini halkımızın takdirine bırakıyorum. Çünkü onların, sadece kendi siyasi geleceklerini, siyasi rantlarını düşünen insanlar olduğunu halkımız zaten biliyor. İnşallah bundan sonra da bizim icraatlarımızı halkımız görecek, belediyemizde yapılan çalışmaların kendilerine dönük olduğunu görecek. Bazı geleceğe dönük siyasi beklentileri olan insanların daha bugünlerde, bizim ekibimizin 2 yıllık icraat dönemimiz tamamlanmadan ve eserler ortaya koyduğumuz dönemde gereksiz siyaset yapmalarını da yine halkımızın takdirine bırakıyorum” dedi.

“İCRAATLARIMIZI YAPAR, HALKIMIZIN KARŞISINA ÇIKARIZ”
Yaptığımız her şey halka dönük olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Tabi ki biz icraatlarımızı yapmaya devam ederiz. Halkımızın karşısına o şekilde çıkarız. Halkımızın takdiri neyse ona da boyun eğeriz. Halkın iktidarı anlayışıyla bir belediyecilik çalışması içerisindeyiz” dedi.

“TÜM MAHALLELERDE ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Şahin, “Kozlu şehir merkezinde de çalışmalarımız var, ama ağırlıkla mahallelerimizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Asfaltlama yaptık, altyapı yaptık, üstyapı yaptık, duvar yapıyoruz, yeni yollar yapıyoruz, şehir merkezinde köprü yapıyoruz, kavşak, cadde düzenlemeleri yapıyoruz, bütün mahallelerimizde asfaltlama çalışmalarımızı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz, korkuluk çalışmalarımız var. Ama biz yine de bunların yeterli olmadığına inanıyoruz. Bugün su alamayan bölgelerde su verme çalışmalarımızın veya elektrik kesildiğinde su alamayan bölgelerimize 2 tane jeneratör bağlantısı yapmak suretiyle elektrik kesintisi sırasında Kozlu’yu susuz bırakmama çalışmalarımızın da yakında sonuçlanacağını halkımıza duyurmak istiyorum. Biz işimize bakacağız. Bizi eleştirenlere saygı duyuyorum ama sırf halkımızı yanıltma amaçlı körü körüne eleştirilere de halkımızın duyarlı olmasını ümit ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde, 2 yıllık dönemimizde yaptığımız çalışmaların daha da fazlasını tamamlayarak halkımızın karşısına onurlu bir şekilde belediyemizi de denk bütçelere getirmiş olarak çıkacağız. Ancak 2009’lara kadar borçlanmış bir belediyenin tabi ki borçsuz devam etmesini isteriz ama en azından bu şekilde yürütülebilir, hizmet üretebilir bir belediyenin, kurumsal bir belediyenin bırakılması ve inşallah yetki aldığımız bir 5 yıl daha devam etmesi şeklinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“YENİ BELEDİYE BİNAMIZ KOZLU’YA YAKIŞIR OLACAK”
Yeni belediye binası hakkında da bilgi veren Şahin, “İnşallah önümüzdeki dönemde yeni belediye binamıza da geçeceğiz. Yeni belediye hizmet binamızın arkası yapılmış vaziyetteyken aldık. 7 milyon TL bir masraf yapılmıştır şu ana kadar ve yapılmaya da devam edecektir. Kozlu belediye binası Kozlu’ya yakışır yeni düzenlemeleriyle birlikte önümüzdeki birkaç aylık dönem içerisinde hizmete açılacaktır. Yeni pazaryeri yapma çalışmalarımızla ilgili proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kozlu’nun çehresini değiştirecek yeni projelere imza atacak şekilde önümüzdeki dönemde halkımız bizi izlemeye devam etsin dedi.

“SİYASİ RANTÇILARA KOZLU’NUN KAYNAKLARINI BIRAKMAYIZ”
Başkan Şahin son olarak, “Bize destek veren, manevi desteğini bizden esirgemeyen bütün halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kozlu belediyesi en iyi şekilde yönetilmeye layıktır. Halkımız en iyisine layıktır. Halkımızı yanıltmaya çalışan mihraklara halkımız inanmasın. Biz imkanları halkımızın menfaatlerine kullanıyor ve Kozlu’da son dönemde gelmiş geçmiş en titiz belediyecilik anlayışını halkımız adına sergilemeye gayret gösteriyoruz. Bunda kararlıyız. Bu yoldan da bizi hiç kimse, siyasi rant peşinde dolaşanlar çeviremez. Zannetmesinler ki biz hiçbir konunun farkında değiliz. Biz her şeyi izliyoruz ancak onların siyasi rantçılarına veya yandaşlarına Kozlu’nun kaynaklarını, Kozlu’nun geleceğini bırakacak değiliz. Halkımız da bunlara karşı duyarlı olsun. Halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER