Siyasi ve İmar Rantı olmayacak

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı, 4 Mart Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.

Siyasi  ve İmar Rantı olmayacak


Kdz.Ereğli Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı, 4 Mart Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Uysal, gündem maddelerine geçmeden önce yaptığı konuşmasının başında geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ilçede ‘Eğitim Dede’ olarak bilinen hayırsever Hacı İbrahim İzmirli’ye Allah’tan rahmet dilediğini söyledi. İzmirli’nin Kdz.Ereğli’de çok sayılan ve sevilen bir kişi olduğunu söyleyen Uysal, böyle kıymetli kişilerin unutulmaması ve isimlerini yaşatmak gerektiğini ifade etti.

Uysal, ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıyı hatırlatarak, “orada çok güzel bir fotoğraf verdik ve büyük, güzel bir birlikteliği başlattık. İnşallah bu birlikteliğin önümüzdeki günlerde de devam etmesini diliyorum. Çünkü Kdz.Ereğli ortak umutlarımızın, ortak hayallerimizin yeri. Bu yeri hep birlikte daha yüksek seviyelere taşımamız lazım. Biz bu toplantıda dedik ki hedeflerimizin üzerinde teker teker çalışalım. Bizler Ereğli halkının da katkılarıyla hayallerimizi tek tek hedefe, hedeflerimizi de gerçeğe dönüştürelim istiyoruz. Daha öncede söylediğim gibi aldığımız ortak kararla ilk hedefimiz eski Devlet Hastanesi yerinin Üniversite Kampüsü olarak kullanılması. Bu konuda da çalışmaları başladık ve önemli adımlar attık. ”dedi.

Gündem dışı konuşmasında hafta sonu DSİ Bölge Müdürü’nün kendisine yaptığı ziyaretten de bahseden Uysal, “DSİ Bölge Müdürümüz Sait Bey hafta sonu ziyaretimize geldi, kendisine de çok teşekkür ediyorum. Birlikte yaptığımız incelemeler soncu ilçemizdeki derelerde ıslah çalışmalarına başlayacağız. Bu konudaki tüm alt yapı sorunlarını bu sene içerisinde bitireceğiz.”diye konuştu.

Uysal, konuşmasında 3 Mart 1992 tarihinde Kozlu’da meydana gelen ve 263 maden işçisinin hayatını kaybettiği kaza ile 7 Mart 1983 tarihinde Kandilli’de meydana gelen grizu patlamasında 103 maden işçisinin hayatını kaybettiği kazaya atıfta bulunarak, “Bu elim kazaların tekrar yaşanmaması dileğiyle tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve kendilerini saygıyla anıyorum.”dedi.

Konuşmanın ardından CHP’li eski Belediye Meclis Üyesi Av. Adil Ateş’in milletvekili aday adayı olması nedeniyle meclis üyeliğinden istifa etmesi dolayısıyla yerine gelen Mustafa Başhan’a meclis üyeliği rozeti Başkan Uysal tarafından takıldı.

Daha sonra toplantıya geçildi. CHP gurup sözcüsü Özkan Özyağcı yazılı bir önerge vererek Hastane Kavşağı ile ilgili basında çıkan haberler konusunda kendilerinin bilgilendirilmesini istedi. Konuyla ilgili çıkan imar rantı haberlerinin dedikodudan ibaret olduğu ve gerçeği yansıtmadığını söyleyen Başkan Uysal, “Bizim dönemimizde siyasi rant da, imar rantı da olmayacak buna müsaade etmeyiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER