“Siz Görün Bize Bildirin Yeter” projesi halka tanıtıldı

Zonguldak Valiliği’nce Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen “Siz Görün Bize Bildirin Yeter” projesi halka tanıtıldı.

“Siz Görün Bize Bildirin Yeter” projesi halka tanıtıldı
Zonguldak Valiliği’nce Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen “Siz Görün Bize Bildirin Yeter” projesi halka tanıtıldı.
Zonguldak Valiliği’nin organizasyonu ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı’nın işbirliğinde hayata geçirilen “Siz Görün Bize Bildirin Yeter” projesi, Alaplı ilçesine bağlı Mollabey köyünde vatandaşlara tanıtıldı. Alaplı İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Emre Balcı tarafından yapılan bilgilendirme toplantısı, Mollabey İlkokulu’nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan Yüzbaşı Balcı, Mollabey halkından yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı daha dikkatli olmalarını istedi. Yüzbaşı Balcı, “Jandarma kuvvetleri olarak bizim ilk amacımız halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu kapsamda biz güvenlik olarak elimizden geleni yaparken sizlere çok iş düşmektedir. Köylerimizdeki birçok ev kış ve gurbetçiler nedeni ile kapalı durumda. Bu da kötü niyetli kişiler için bulunmaz fırsat oluşturuyor. Burada sizlere büyük bir görev düşüyor. Bu boş olan evleri uzaktan da olsa sık sık kontrol ederek, buralarda barınmak için gelen ya da hırsızlık amacı ile bu boş evlere giren yabancı kişileri takip ederek bizlere bildirmeniz gerekiyor. Unutmayalım ki bana dokunmayan yılan bin yaşasın dersek, bir gün aynı mağduriyete bizler de düşebiliriz. Hedefimiz komşu kontrol projesi ile oluşabilecek olayların başlangıcında sizlerin dikkati ile neticeye ulaşmaktır. Bizim gözümüz olun, bizde sizleri kötü niyetli kişilere karşı koruyalım” dedi.

“HIRSIZLARA KARŞI GÖZÜNÜZ AÇIK OLUN”
Köylerde rastgele gezen kişilere karşı da dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunan Yüzbaşı Balci, “Köylerde başıboş gezen kişilere karşı mutlaka uyanık olun. Bohçacı, hurdacı, kitapçı, derneklere bağış adı altında gezen kişilerin amacını bilmek zordur. Bunlara karşı mutlaka dikkatli olmak zorundasınız. Gündüz seyyar satıcı kılığında gelen kişi gece ise hırsız olarak karşınıza çıkabilir. Burada köy muhtarlarına da görev düşmektedir. Köylerin girişlerine tabelalar asarak, hurdacı, bohçacı, kitapçı, boş fındıkçı adı altında gezen kişilerin köylere girmesini yasaklamalıdırlar. Köy muhtarları köylerin mülki idari amiridir. Köylüsünü kötü niyetli kişilerden korumak adına bu tabelaları asabilir ve bu kişileri köy hudutlarına sokmayabilirler. Bu konuda direnen kişi veya kişiler varsa bizlere hemen bildirebilir” şeklinde konuştu.

ESKİ ELEKTRİK TESİSATLARI YANGINA SEBEP OLABİLİR
Köylerde bulunan evlerdeki elektrik tesisatlarının eski olmasına da dikkat çeken Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Emre Balcı, “Bilindiği gibi köylerimizdeki evlerde ve iş yerlerimizde çok eski elektrik tesisatları var. Gelişen teknoloji ve elektrikli ev eşyaları karşısında bu eski tesisatlardan istenilen verim alınmamakta, sık sık orta ölçekli ve büyük ölçekli yangınlar çıkmakta. Bu tesisatların günümüz şartlarına göre yeniden yapılmasının can ve mal güvenliği açısından önemi büyük. Unutulmasın ki küçük masraflarla önlenebilecek olumsuz hadiseler, iyileştirmeler yapılmadığı takdirde çok daha büyük zararlar meydana gelebilir. Hatta can kaybı yaşanabilir” ifadelerini kullandı.
Programda Mollabey Muhtarlığı tarafından katılımcılara kurabiye ve çay ikramı yapıldı.
Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER