Sorumluları, 4’er yıl hapis ile yargılanacak

Zonguldak’ta, 18 Ocak 2012 tarihinde 2 kişinin ölümü, 20 kişinin yaralanmasına sebep olan halk pazarının çatısının çökmesi olayında sanıklar 4’er yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Sorumluları, 4’er yıl hapis ile yargılanacak
Zonguldak’ta, 18 Ocak 2012 tarihinde 2 kişinin ölümü, 20 kişinin yaralanmasına sebep olan halk pazarının çatısının çökmesi olayında sanıklar 4’er yıl hapis istemiyle yargılanacak. 

Zonguldak’ta, 2012 yılında üstüne kar birikmesi sonucu çöken çatı nedeniyle 2 kişinin öldüğü olayın davasında sanıklar CHP´li Zonguldak Eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak Belediyesi Teknik Başkan Danışmanı Erhan Darende, Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk, Zonguldak Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Necati Akkaş, Mustafa Memoğlu, Aydın Sevimli ve Yusuf Kara taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma suçundan 4 er yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada müştekiler dinlendi ve hepsi suçluların cezalandırılmasını istedi. Dava sanıklarından Yusuf Kara, Erhan Darenci ve Aydın Sevimli de avukat tutmak istedi ve susma haklarını kullanarak ifade vermedi. Diğer sanıklar ise avukatlarının daha önce yazmış olduğu dilekçeleri onaylayarak bunun dışında söyleyecek bir şeyleri olmadığını ifade etti.



BURADA OLMASI GEREKENLER YOK; BEN VARIM


Davanın sona ermesiyle adliyeden ayrılan CHP’li Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref gazetecilere açıklama yaptı. Eşref, yaptığı açıklamada; “İki can kaybı ve birkaç yaralı. Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Olayda ihmaller, tedbirsizlikler var ama şu yok. O gün olay yerinde olan, tedbir alması gereken, çatıyı kesen başkanlar yargılanmıyor. Ben yargılanıyorum. Onlar burada yok İsmail Başkan burada gerçekten anlaması zor bir durum. Bunun 1998 yılında yapımını başlatan benim yürüten benim, 2004’te ayrılan benim. Çatıyı kesen başkası. Ben 2009 yılında tekrar göreve geliyorum ve iki yıllık görev süremde ben neymiş efendim çatıda bazı hasar olduğu halde ilgilenmemişim. Bu mu suç? Ben görevden ayrıldıktan iki yıl sonra çatı çöküyor bunun sorumlusu ben değilim. Bunda tabii afet var. Ancak çatıda o gün çökme belirtileri varken, kazadan bir gün önce çatının durumunu görüp pazarı açtırmaması gerekirken bir şey yapmayanlar burada yok” dedi.

Duruşma, 12 Şubat 2015 tarihine ertelendi.
Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER