“SORUN PARA DEĞİL NANKÖRLÜK”

“SORUN PARA DEĞİL NANKÖRLÜK”
gundemeregli.com-Bartın’ın Çaydüzü Mahallesindeki Gazi Manav’ın sahibi Namık Kemal Bozkaya, kabaran veresiye listesini teşhir etti.
Bartın’da yıllardan beri manavlık yapan Namık Kemal Bozkaya, veresiye listesi kabarınca farklı bir yöntem denedi. Bozkaya, veresiye verip en az 1 yıl içinde borcunu ödemeyen müşterilerinin isimlerinin bulunduğu listeyi ‘Borcunu Ödemeyi Unutanlar’ tabelası asarak teşhir etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Bozkaya, şöyle konuştu: “Yıllardır sebze meyve satışı yapıyorum. Hiç tanımadığım biri de gelse, veresiye mal veriyorum. Geri çevirmeye içim el vermiyor. Fakat borcunu ödemeyince çok sinirleniyorum. Veresiye defterim çoktan kabardı. Borcu bir yılı aşan müşterilerimin isimlerini, yaptığım tabelaya listeleyerek teşhir ettim.”

İKİ YIL ÖNCE DE YAPTIM ALACAKLARIMIN YARISI GELDİ”
Bozkaya, daha önce de bu yolu kullanarak alacaklarının yarısını topladığını belirterek şunları söyledi: “İki yıl önce yine veresiye defterim kabarmıştı. Kendi imkanlarımla hazırladığım tabelaya yine borcu olanlar listesi yapmıştım. Listede ismini görenlerin yarısı bir sonraki gün parayı getirdi. Alacağımın bir kısmını toparladıktan sonra veresiye vermeye devam ettim. Yaptığım iyiliklerin karşılığı hiçbir zaman alamadım. Bu durum beni çok üzdü. Yaptığım iyiliğe mi sevineyim, düştüğüm duruma mı üzüleyim anlamadım.”

“BEŞ LİRA ALACAK İÇİN HAPSE GİRDİM”
Evli ve iki çocuk babası Bozkaya, 1987´de vatani görevi sırasında atış talimi yaparken kaza kurşunuyla e gazi olduğunu ve işyerinin adını da ´Gazi Manavı´ koyduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bundan 14 yıl önce veresiye mal verdiğim bir kişiyi kumar oynarken gördüm. Yanına gidip alacağımı istedim, vermedi. Aramızda tartışma çıktı ve o yüzden 1 gün cezaevinde yattım. Beş lira için başıma gelmeyen kalmadı ama alacağımı da bırakmadım. Beş lirayı alabilmek için hapse girdim.”

“SORUN PARA DEĞİL NANKÖRLÜK”
Müşterilerine kıyamadığı için her fırsatta iyilik yapıp veresiye veren Bozkaya, “Ben insanları kıramıyorum. Alacağımı vermediği için sinirlendiğim bir müşterim on dakika sonra gelip benden veresiye mal istese, yine veririm. Ben 20 lira, 30 lirayla batmam ama düşürüldüğüm durum beni bu yola itti. Ben iyilik yapmak istedim, onlar kötüye kullandı. İnşallah borçlarını öderler” dedi.

TABELAYI GÖREN YERLİ TURİSTLER FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR
Astığı alacaklı tabelasının yerli turistlerin ilgisini çektiğini ifade eden Bozkaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Ankara ve İstanbul’dan ilimize gelen yerli turistler tabelayı görünce kendi arkadaşlarının isimlerini kağıda yazıp tabelaya asıyor. Sonra fotoğrafını çekip Facebook’a koyuyorlar. Ben alacağımın derdindeyim, onlar eğlencenin derdinde. Ağlanacak halimize gülüyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 07:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER