Şu anda saat kaç ?

Şu anda saat kaç ?

Şu anda saat kaç ?

Saat kaç? Saatler geri alınacak mı? Türkiye’de saatkaç? (Telefonun saat ayarları nasıl yapılır?)

Saat şu anda kaç? Kış saatiuygulamasının kalkması nedeniyle vatandaşların kafası oldukça karışık.Özellikler operatörlerin uyarılarının ardından vatandaşlar bir yandan da manuelsaat ayarlaması yapıyor. Saatlerinden emin olmak isteyen vatandaşlar ise aramamotorlarına “Saat şu anda kaç?” diye soruyor.

Saat şu anda kaç?Vatandaşlar şu anda en çok Türkiyede saat kaç sorusunun cevabını merakediyor.Kış saati uygulamasının kalkmasıyla birlikte saatler artık birsaat geriye alınmayacak.Başta akıllı telefonlar ve bilgisayarlar olmaküzere birçok cihazın otomatik saat ayarlara sahip olması nedeniyle pazarsabahına saatiniz bir saat geri alınmış olarak uyanabilirsiniz.

Şu an saat

Yaklaşık olarak 50 milyona yakınmobil cihazın pazar günü saatini otamatik olarak 1 saat geri alması bekleniyor.Bu sorun için iletişim operatörleri şebeke ve baz istasyonlarında saati günceltutarak önlemlerini alıyor. Ancak işletim sistemleri ve cihaz üreticilerininsaatlerde güncelleme yapması gerekiyor. Güncelleme yapılmayan işletimsistemlerinde saat ayarı, ‘otomatik’ yerine ‘manuel veya elle’ olarakseçilmeli. Windows işletim sistemli bilgisayarlarda ise güncellemelerinyapılması halinde saatler doğru ayarda kalacak.

EPDKsayaçlarda düzenlemeye gitti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Bakanlar Kurulu kararıyla yıl boyusürdürülecek olan yaz saati uygulamasının, elektrik sayaçlarındaki tüketimdesapmalara sebep olmasını engellemek için düzenleme yaptığını açıkladı. Kurumdanyapılan açıklamada; 2016/9154 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alanbirinci maddede, “Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla; bütün yurtta27 Mart 2016 Pazar günü saat 03:00’ten itibaren bir saat ileri alınmaksuretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesikararlaştırılmıştır” ifadesi yer aldığı belirtilerek, elektrik tüketiminiölçmek amaçlı tesis edilen elektronik sayaçlar 30 Ekim 2016 tarihinde dahaönceden programlandığı gibi kendisini otomatik olarak bir saat geri alacağıbildirildi.Buna göre; kurumdan yapılanaçıklamada, söz konusu durumun üç zamanlı tarife üzerinden elektrik tüketentüketiciler düşünüldüğünde; sayaç saati ile gerçek saat arasında bulunan birsaatlik fark gündüz, puant ve gece zaman dilimlerinde birer saatlik kaymalarave üç zamanlı tarife dilimlerine göre tüketimlerini belirleyen bu tüketicilerinyanılmasına sebep olacağını belirterek, Bakanlar Kurulu kararı ile yaz saatiuygulamasının sürekli hale getirilmesinin enerji sektörüne yansımalarınıyönetmek amacıyla EPDK tarafından ’Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler veGörevli Tedarik Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslar’ındeğiştirildiğini kaydederek;

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER