SU SEVİYESİ AZALINCA FELAKETİN BOYUTU ORTAYA ÇIKTI

SU SEVİYESİ AZALINCA FELAKETİN BOYUTU ORTAYA ÇIKTI
gundemeregli.com-
Ereğli´ye bağlı Çaylıoğlu köyünde Güneşli deresinin taşması sonucu meydana gelen sel felaketinin verdiği zarar su seviyesinin azalmasıyla ortaya çıktı.
Kdz. Ereğli’de dün geceden bu yana yağan aşırı yağış sonucu sabah saatlerinde Çaylıoğlu köyünde sel felaketi meydana geldi. Güneşli deresinin taşması sonucu köyün içindeki ev ve işyerlerini su bastı. Sel felaketinin verdiği zarar su seviyesinin azalması ile ortaya çıktı. Bazı marketlerin camları kırılarak içerisindeki ürünlerin sel sularına kapılarak marketin boşaldığı görüldü. İşyeri sahipleri sel sularının çekilmesinin ardından temizlik çalışmalarına başladılar. Zonguldak İl Özel İdaresi’nden gelen iş makineleri de yollardaki odun parçaları ve çamurları temizlemeye çalışıyor.
Çaylıoğlu’nda birçok esnaf ve vatandaş temizlik çalışması yaparken bazı vatandaşların sel sularının getirdiği odunları toplamaya çalıştığı görüldü.
İlçeye bağlı Ortaköy’de cami imamının kaldığı lojmanı su bastı. Ortaköy Köyü Muhtarı Erol Özsoy, sabah saatlerinde yaşanan sel nedeniyle derenin karşı tarafında bulunan imam ve ailesinin mahsur kaldığını söyledi.
Ortaköy Köyü Yenimahalle Camisi İmamı İlhami Aydın da sabah namazından sonra evde istirahat ettiği sırada kaldığı lojmanı su bastığını ve ailesi ile birlikte dışarı çıktığını anlattı. Cami imamı Aydın, sel sularının lojmana girmemesi için verdiği mücadelenin hiçbir sonuç vermediğini belirterek sel sularının pencere seviyesine kadar çıktığını ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER