Süleymanbeyler Köyü halkı yetkililerden yardım bekliyor

Ereğli´ ye bağlı Süleymanbeyler Köyü’nde bazı evlerin alt katları ile seraları aşırı yağışlar sonrası su bastı.

Süleymanbeyler Köyü halkı yetkililerden yardım bekliyor
 Ereğli´ ye bağlı Süleymanbeyler Köyü’nde bazı evlerin alt katları ile seraları aşırı yağışlar sonrası su bastı. Kış ayı nedeniyle yağışların artacağını ve evlerinin su basacağı endişesi yaşayan köylüler yetkililerden yardım bekliyor. 


Kdz. Ereğli ´ye bağlı Süleymanbeyler Köyü’nün bazı bölümleri dün gece yağan aşırı yağışlar sonrası sular altında kaldı. Köy Muhtarı Eyüp Marankoz, karayollarının yol yapım çalışmaları sırasında biriken sular için gider yapmamasında dolayı yaklaşık 30 evin her yağmurda su baskını korkusu yaşadığını söyledi. Dün gece yağan yağmur sonrası bazı evlerin alt katları ile seraları su bastığını söyleyen Marankoz, karayollarının sorunu çözmesini istedi. Marankoz yaptığı açıklamada, “Buradaki evlerin tehlike altında olduğunu Devrek Karayolları Bölge Şefini davet ettim. Benden Zonguldak Valiliğine gitmemi daha sonra karayolları bölge müdürlüğüne gitmemi ve onların ikisinin buraya menfez yapabileceğini söyledi. Bende bunun üzerine Zonguldak Valimize gittim. Sağ olsun Sayın Valimiz gereken ilgi ve alakayı gösterdi. Zonguldak Valimiz bölge müdürünü aradı, bölge müdürü de buraya şefi gönderdi. “Doğrusun muhtarım, haklısın muhtarım” deyip zerre kadar işlem yapmadan çekti gitti. Gelirken buraya da iki tane boru koymuş, boruları da nereye koyacağımızı bilmiyoruz. Boruları da yerine koymadan açıkta bıraktı, çekti gitti. Bana hem haklısın deyip bir şey yapmadan gidiyor arkasından da bana tehdit eder gibi mektup gönderiyor. Bende mektubu alıp Sayın Milletvekilim Ercan Candan’a verdim. Artık oda nasıl bir tedbir alacak, ne yapacak onu ben bilemem. Karayolunun altından burada biriken suyu toprak emerek yolun alt tarafına geçiyor. Şu anda benim o kadar emek vererek yaptığım köy içi parke yolu ortasından yarıldı. Her taraf göçüyor. Karayolları bakıyor, bakıyor seyredip gidiyor. Türkiye’nin koskoca karayolları buraya bir çare bulamıyorsa o zaman ben ne diyeyim bunlara? Burada bir menfez olsaydı bu gölet olmazdı” dedi.

Köy sakinlerinden Sevim Erden de her yağmurda korktuklarını ve bahçelerine hiçbir mahsul ekemediklerini söyledi. Evlerini su bastığını söyleyen köy sakinlerinden Sevim Mısırlı’da yetkililerin çözüm bulunmasını istedi.

İki serası ve tavuk kümesi sular altına kalan Arzu Mısırlı ise eşinin vefat ettiğini ve iki çocuğuna seralarda yetiştirdiği mahsullerle bakmaya çalıştığını ancak yağmur suları nedeniyle seralarının sular altında kaldığını ve mağdur olduğunu söyledi.


Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER