TACİZ OPERASYONU: 11 GÖZALTI

TACİZ OPERASYONU: 11 GÖZALTI
gundemeregli.com Zonguldak’ta yaklaşık 6 yıldır tacize uğradıkları iddia edilen engelli kız, kendisi gibi engelli olduğu öğrenilen kız kardeşinin de tacize uğramasına dayanamayarak polise haber verdi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken, olaylara göz yumduğu öne sürülen anne de gözaltına alınarak adliyeye çıkartıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Kozlu ilçesinde ailesi ile ikamet eden 16 yaşındaki E.Ö. isimli genç kız polise giderek ihbarda bulundu. İddialara göre kendisinin 6 yıldır çevresi tarafından tacize uğradığını söyleyen E.Ö., aynı durumun 14 yaşındaki engelli kız kardeşi S.Ö.’nün de başına geldiğini görünce korktuğunu ifade etti.

E.Ö.’nün verdiği isimleri gözaltına alan polis ekipleri şaşkınlık yaşadı. Gözaltına alınanlar arasında cami imamı, emekli, işçi, esnaf ve yakın akrabalarından bir kişinin olduğu ileri sürüldü. Gözaltına alınan R.Ö., M.Ç., M.D., Ö.B., G.B., O.D., K.P., H.U., Y.A., H.A. ve M.A., öğlen saatlerinde Zonguldak Adliyesi’ne getirildi.

ÖZ ANNE DE TACİZ ETTİ İDDİASI

Olayla ilgili anne S.Ö. de gözaltına alınarak Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Yaşları 20 ila 50 arasında değişen kişiler, Cumhuriyet Savcılığı´nda sorguya alındı. Öte yandan E.Ö.’nün polisteki ifadesinde annesinin kendisini salonda taciz ettiğini, annesine ‘Sen ne yapıyorsun’ diye sorunca ‘Kızım seni seviyorum’ cevabını verdiğini söylediği öğrenildi. 

Yaklaşık 6 yıldır tacize uğradığı öne sürülen E.Ö.’nün annesi S.Ö.’nün durumu bildiği, kendisinin yaşadıklarının kız kardeşinin de başına geldiği için korktuğu iddia edildi. Tacize uğradığı öne sürülen E.Ö. ve S.Ö. isimli kız kardeşlerin engelli olmalarına rağmen engelli raporlarına ulaşılamadığı da iddia edildi.

Zanlıların adliyeye sevk edilmeleri sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. 
Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER