TAHİR ÇANAKÇI İÇİN İFTARLI MEVLİT OKUTULDU

TAHİR ÇANAKÇI İÇİN İFTARLI MEVLİT OKUTULDU
gundemeregli.com-20 Haziran’da elim bir trafik kazasında yaşamını yitiren Tahir Çanakçı için Çanakçı Ailesi Kdz. Ereğli’de Öğretmenler Sitesindeki evlerinin önünde mevlit okutulup, iftar yemeği verildi.

Nihal ve Murteza Çanakçı’nın biricik oğulları Tahir Çanakçı’nın aramızdan ayrılışının 40, günü nedeniyle düzenlediği mevlit okuma ve iftar yemeğine yoğun katılım oldu. Öğretmen Sitesinin ön ve arka sokağı dolup taştı. Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ereğli Belediye Meclisinin bazı üyeleri, işadamları, Zonguldak, Devrek ve Gökçebey’den ailesi yakınları ile halktan yoğun katılımın olduğu iftar öncesi Yasin-i Şerif okumasında din adamları Kuran-ı Kerim’den bölümler okudu.

vspace=1
vspace=1
vspace=1
vspace=1

Ereğli Ali Molla camii emekli imamı Ali Aksoy, iftar öncesi yaptığı konuşmasında merhum Tahir Çanakçı’nın elim bir trafik kazasında 40 günce yaşamını yitirdiğini, dinimizde merhum ardından belli süre toplu dualar edilmesi, 40, 52 ve yıllarında da aile, yakınları ve komşuları toplanıp mevlit okutulmasının önemli olduğunu belirterek, komşuluk ilişkilerinin önemine değinerek “dinimiz komşuluk hakkına çok değer vermiştir” dedi.

Belediye Din İşleri Müdürü Metin Avcı iftar duası yaptırıp Tahir Çanakçı’nın ruhuna fatiha okuyup, iftar yemeğine katılanlara Murteza Çanakçı ve ailesi adına teşekkür etti.

İftarın sonunda da konuklarını tek tek yolcu eden Murtaza Çanakçı evlat acısından oldukça üzgün görünüyordu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER