Taksiciler Açıklma yaptı,Belediye Cevap verdi

Ereğli Belediyesi’nin Echomar Hastanesi önünde Sümer Taksi’ye verdiği ek durak yeri kararını iptal etmesine taksiciler belediye önünde eylem yaparak tepki gösterdiler.

Taksiciler Açıklma yaptı,Belediye Cevap verdi

 
Ereğli Belediyesi’nin Echomar Hastanesi önünde Sümer Taksi’ye verdiği ek durak yeri kararını iptal etmesine taksiciler belediye önünde eylem yaparak tepki gösterdiler. Taksiciler, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal´ı aldığı kararların arkasında duramamakla ve tehditlere boyun eğmekle suçladılar..

Ereğli´de ki 7 taksi durağından biri olan Sümer Taksi Durağındaki 16 Taksici ve arkadaşları, araçlarıyla birlikte geldikleri Belediye Başkanlığı önünde eylem yaptılar.

Sümer Taksi Sözcüsü Çetin Köse, Ereğli Belediyesi’nin Echomar Hastanesi önünde Sümer Taksi’ye verdiği ek durak yeri kararını iptal etmesine tepki göstererek Belediye Başkanı Hüseyin Uysal´ı aldığı kararların arkasında duramamakla ve tehditlere boyun eğmekle suçladı. Şoförler Odası Başkanı Cevdet CiveleK´e de çeşitli ithamlarda bulundu.

Araçlarından inerek Belediye önünde basın açıklamasını okuyan Köse, şu ifadelerde bulundu:

´UYSAL KARARLARININ ARKASINDA DURAMIYOR´

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal´ın aldığı kararların arkasında duramaması ve Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civeleğin bir oda başkanı sorumluluğunu taşımayan alavere dalavere uygulamaları nedeniyle Sümer Taksi Durağındaki taksi esnafları olarak bizim bu basın açıklamasını yapmamız zorunlu hale gelmiştir.

Yaklaşık 1 yıldır yaşadığımız iş yoğunluğu sıkıntısı nedeniyle Sümer Taksi Durağı esnafları olarak kamuoyuna öncelikle şunu açıklamak istiyoruz.

Ereğlide 7 tane taksi durağı vardır. Bu durakların 5 tanesinin çeşitli noktalarda ek durakları vardır. Sadece Pazar Taksi ve bizim ek durağımız yoktur. Pazar taksininde herhangi bir ek durak talebi yoktur.

“EREĞLİ’DE KAN AKAR” İDDİASI

“Sümer Taksi’de ki 16 taksici esnafı olarak Taksiciler Derneği kanalıyla Echomar Hastanesinin bulunduğu bölgede ek durak talebimizi oda yönetimine ve belediye yönetimine ilettik. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bizim bu haklı talebimizi uygun gördü ve 1 ay önce Cumartesi pazarının olduğu bölgede çalışmaya başladık. Ne olduysa bundan sonra oldu. Belediyenin verdiği izni 15 günden fazla sümen altı yapan Oda Başkanı Cevdet Civelek, ek durakları olmasına rağmen Murat Taksi ve Kent Taksi arasına durak konulmaz diyerek Belediye yönetimini ‘Ereğli’de kan akar’ şeklinde tehdit etmiştir. Bu tehdidin altında yatan gerçeği biz çok iyi biliyoruz. Murat Taksi durağında üzerine kayıtlı taksisi bulunan oda başkanının diğer durakta da gayri resmi aracının bulunduğunu bilmeyen yok.

“TEHDİT KARŞISINDA İPTAL ETTİ”

Belediye Başkanı Uysal, kendi aldığı kararı bu tehdit karşısında iptal etmiştir. Cuma günü itibariyle çalışma iznimizi durdurmuştur. Bir belediye başkanı tehditlere karşı aldığı karardan vazgeçebiliyorsa Ereğli’de adalet bitmiş, güçlünün güçsüzü ezdiği dönem başlamıştır.

“HUZUR GELECEK DİYE OY İSTEDİ”

Biz, Ereğli’ye huzur gelecek diye insanlardan oy isteyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı tehditlere karşı dik durmasını istedik. Bizim mücadelemiz ekmek kavgası, adalet istiyoruz. Şimdi oda başkanı Cevdet Civelek’e soruyoruz. Sen Murat Taksi ve Kent Taksinin mi durak başkanısın yoksa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı mısın? Kent Taksiye diş hastanesinin orada, Murat Taksi’ye Kışla, Sahil ve Çınar Taksi Adliyenin orada ek durak verilirken bize niye yok? Sahil Taksinin Adliye yanındaki ek durağını vermek için belediyedeki hangi müdürlere yemek verdin? Bütün AVM’lerde neden sadece Murat Taksi ve Kent Taksi’nin telefonları var? Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun ile birlikte yaptığımız toplantının ardından belediye başkanı için, ‘Herkes işini yapacak, doktorsa doktorluğunu yapacak’ diyen sen değil misin de bugün bize verilen ek durağı iptal ettirmek için çalışıyorsun?

“BU AÇIKLAMAYI BELEDİYE BİNASININ ÖNÜNDE YAPMAMIZIN SEBEBİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL’DIR”

Bugün bu açıklamayı belediye binasının önünde yapmamızın sebebi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’dır. Biz tehditlere karşı boyun eğmeyen bir belediye başkanı görmek istiyoruz. Belediye Başkanımıza sesleniyoruz, 1 ay önce ek durak için çalışma izni veren siz değil miydiniz? Sizdiniz. Şimdi kendi verdiğiniz bu izni neden iptal ettiniz, hani nerde sizin adaletiniz. Verdiğiniz kararları 1 ay içinde iptal ederek tehditlere boyun mu eğdiniz? Taksici esnafı olarak sizden dik duruş bekliyoruz. Biz ekmeğimiz için mücadele ediyoruz. Bu haklı talebimiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Gerekirse Ankara’ya gidip bu mücadeleyi sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz”

Köse, Cevdet Civeleğin seçim döneminde Halil Posbıyık´ı nasıl sattığını çok iyi bildiklerini iddia ederek, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal´a, ´Başkanım bu sizide satar´ iddiasında bulundu.

Taksiciler ayrıca, Cuma günü diğer taksici esnafıyla basın açıklaması yapan Cevdet Civelek´i, taksicileri tehdit etmekle suçladılar. Çetin Köse, Başkan Civelek´inde aracının bulunduğu Murat Takside 410 milyara bir hattın satılacağı yönünde verilen ilanı da göstererek, ´Sen Maliye ile insanları tehdit ediyorsun. Senin kendi durağındaki bu ilanda ne?´ diye sordular.

Polis ve özel güvenlik ekipleri belediye önünde güvenlik önlemleri aldığı da gözlendi. Taksiciler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Diğer Yandan Kdz. Ereğli Belediyesinden konu ile ilgili açıklama geldi işte o açıklama;

Bir grup taksici esnafının, belediye binamız önünde yaptığı basın açıklamasında bahsedilen konuya ilişkin olarak açıklama yapılma gereği duyulmuştur. 08 Aralık 2014 tarihinde Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası, Belediye Başkanlığımıza müracaat ederek Sümer Taksi’nin, mağduriyeti dolayısıyla Özel Echomar Hastanesi veya Yeni Adliye Binası önünden ek durak talebini iletmiştir. Belediyemiz tarafından ise, 26 Aralık 2014 tarihinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’na Sümer Taksi’nin Cumartesi Pazarı’na ve Echomar Hastanesi’ne şube olarak 3 araç ile hizmet vermesinin uygun bulunduğuna dair gerekli yazışma yapılmıştır.

08 Ocak 2015 tarihinde Şoförler Odası tekrar Belediye Başkanlığına müracaat ederek, Sümer Taksi’nin talebinin uygun olmadığı yönünde görüş bildirmiş ve bu uygulamanın yapılması halinde taksici esnafları arasında kaos ve sıkıntı çıkabileceğini belirterek, önceki yazı hakkında işlem yapılmamasını talep etmiştir.

27 Ocak 2015 tarihinde Şoförler ve Otomobilciler Odası tekrar yazıyla belediyemize müracaat edere, Sümer Taksi’nin sadece Cumartesi günleri eskiden Garaj Taksi Durağının çalıştığı yerden 3 araç ile çalışmalarının uygun olduğunu tarafımıza bildirmiştir.

Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın bu iki yazısı üzerine 29 Ocak 2015 tarihinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın görüşü doğrultusunda, Sümer Taksi durağına Cumartesi Pazarı için Sadece Cumartesi günü 3 araç ile hizmet verilmesinin uygun bulunduğuna dair gerekli yazışma yapılmıştır.

Son olarak ekteki fotoğraflardan da görüldüğü üzere, 06 Şubat 2015 Cuma akşamı saat 20.00’de Şoförler Odası Başkanı’nın yanı sıra taksi durak başkanları ile Başkanlık Makamı’nda bir toplantı yapılmış ve bu toplantıda bahse konu Sümer Taksi’nin mağduriyetinin giderilmesi için Cumartesi Pazarı, Kepez ve Kışla Mahallelerine her gün birer taksi göndermesi önerisi de kabul görmüştür.

Hukukun ve adaletin işlediği Karadeniz Ereğli Belediyesi, bu konuda aldığı kararın arkasındadır. Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’ın, bu konuda tehdit edildiği, tehditlere boyun eğdiği yöndeki söylemler de tamamen gerçek dışıdır.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER