Tamamlanmak için gün sayıyor

Zonguldak’ta yıllar önce yapımına başlanan ancak yapımı tamamlanamadığı için halkın mantar ürettiği tüneller, kısa süre içerisinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.

Tamamlanmak için gün sayıyor
Zonguldak’ta yıllar önce yapımına başlanan ancak yapımı tamamlanamadığı için halkın mantar ürettiği tüneller, kısa süre içerisinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak. 
Zonguldak’ta bir süre önce beş ayrı noktada başlatılan ve hızla devam eden tünel inşaatları halkın ilgisini çekiyor. 1974 yılında Üzülmez´de başlatılan ancak yapılamayan tüneller, hızlı süren çalışmalarla kısa süre içerisinde tamamlanacak.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü ve Asma Mahallesi’nden başlayan ve TTK eski Demir Ambarları’nın bulunduğu alandan çıkacak olan çift tüplü tünellerde ise sona gelindi.
Bu tünelin çevre yolu bağlantısıyla birlikte Terakki Mahallesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi’nin altından Kozlu sahil yoluna bağlanması planlanıyor.

HALK MANTAR YETİŞTİRİYORDU

Yıllar önce yapımına başlanan ancak tamamlanamayan tünelde halk mantar yetiştirerek geçimini sağladı. Yaklaşık 4 yıl öncesine kadar tünelde mantar yetiştirildiğini söyleyen mahalle sakini Ahmet Güneş, “Tünel çalışması vardı, orada mantar yetiştiriyorlardı. Yaklaşık 4 yıl önce iptal ettiler. Yeni tüneller yapılmaya başlandığı zaman orayı iptal ettiler. Burası faaliyete geçti. Burası yapılıyor. Tünellerin yapılmasından da oldukça memnunuz. Bizim için iyi olacak” diye konuştu.

YILLARCA KADERİNE TERK EDİLMİŞ
Zonguldak´ta 1.5 katrilyonluk yol çalışmasının AK Parti hükumeti sayesinde gerçekleştirildiğini ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise şu ifadelere yer verdi:
Zonguldak’ta 1,5 katrilyonluk yol çalışması gerçekleştiriyoruz. Üzülerek ifade ediyorum 1974 yılında hem üzülmez de hem de burada yol çalışmaları başlatılmış. Yıllarca Üzülmez’deki yer mantar yetiştirilmek için kullanılmış. Burası önceki hükümetlerce yapılamamış ve kaderine terk edilmiş. AK Parti iktidarı ile birlikte Zonguldak yol bakımından zor bir coğrafya gereken bütün hizmetleri ve yatırımları almıştır.
Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER