Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatama Derneği 21.Olağan Genel Kurulu´nu gerçekleştirdi

Kdz. Ereğli İlçesinde Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatama Derneği’nin 21.Olağan Genel Kurulu’nun gerçekleştirildiği bildirildi

Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatama Derneği 21.Olağan Genel Kurulu´nu gerçekleştirdi

Kdz. Ereğli İlçesinde Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatama Derneği’nin 21.Olağan Genel Kurulu’nun gerçekleştirildiği bildirildi. Yapılan seçimler sonucunda Mevcut Başkan Gürdal Özçakır yeniden Başkanlığa seçildi. Başkan Yardımcılığına Emel Çalkam getirilirken, Genel Sekreterliğe Kurtuluş Ayyıldız, Saymanlığa Ahmet Turgut, Üyeliklere Recep Samuncu, Nebahat Çankırılı ve Seda Kolsuz getirildi. Denetim kurulu üyeliklerinin ise Mustafa Özçelik, Aykut Ateş ve Hamdi Çakır’dan oluştuğu bildirildi.

Konuyla ilgili Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatama Derneği’nden yapılan açıklama şu şekilde;1987 Yılında kurulan derneğimiz gelecek sene 30.yılını kutlayacaktır. Yeni yönetim düzenlediği çalışma takvimi ile son iki yıllık çalışmaların gözden geçirilmesi ile beraber yeni dönemde öncelik verilecek konular ise aşağıdaki şekilde belirlemiştir:“Derneğimizin kurumsallaşmasını sağlayacak faaliyetlere öncelik vermek, Çevre il ve ilçelere kültürel geziler düzenlenmek. Çevre bilincini artırıcı etkinlikler ve doğa yürüyüşleri düzenlemek. Üyelerimize ve Kdz. Ereğli’de yaşayanlara yönelik ilçemizin gelenek ve göreneklerini yaşatacak nostaljik etkinliklere düzenlemek. Hıdrellez Etkinliklerini devam ettirmek 20.dönemde 3 kez düzenlenen Kitap İmza ve Konferans etkinliklerini devam ettirmek. Liseler arası Kdz. Ereğli konulu bilgi yarışmasının tekrar düzenlenerek geleneksel hale getirilmesi.Derneğimiz Kdz. Ereğli’nin tanıtımında gönüllü bir turizm ofisi gibi çalışmalarına bu dönemde de devam edecektir. Şehrimize gelen misafir gruplarına ve ayrıca festivallerde hemşerilerimize tarihi ve turistik yerler gezilerimiz devam edecektir.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER