TAŞERON İŞÇİLER TTK GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNDE TOPLANDI

Zonguldak´ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında taşeron özel bir taşeron firmada çalışan maden işçileri, TTK Genel Müdürlüğü önünde eylem yaparak bayram öncesi ücretlerinin ödenmesini istedi.

TAŞERON İŞÇİLER TTK GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNDE TOPLANDI
gundemeregli.com-Zonguldak´ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında taşeron özel bir taşeron firmada çalışan maden işçileri, TTK Genel Müdürlüğü önünde eylem yaparak bayram öncesi ücretlerinin ödenmesini istedi. 

Bayram öncesi ücretlerinin ödenmesini isteyen çok sayıda maden işçisi TTK Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Bayramda çocuklarına harçlık verebilmek için burada olduklarını ifade eden Maden işçisi Ayhan Açıkgöz, “İş kanununa göre önce işçi alacaklarını ödenmesi gerekiyor. Bayramda çoluk çocuğumuza harçlık vermek için geldik buraya. Bu kadar insana yazık günah. Genel müdür talimat verdiği halde paralarımız ödenmiyor. İlk önce alt işveren de çalışan işçilerin paraları ödenir diye iş kanunda madde olmasına rağmen genel müdür de yazı yazdığı halde daire başkanı onay vermiyor. Sıkıntımız bu. 630 metre yerin altında bin liraya çalışıyorlar bu adamlar. İş kanuna göre ilk önce işçi alacakları gelir. Niye işçi alacakları verilmiyor. Yazık günah değil mi bu insanlara dedi.

TTK Genel Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 20 işçi, bayram öncesi maaş ödemelerinin henüz yapılmadığını, bayrama parasız girmek istemediklerini söyledi. İşçiler adında konuşan Ayhan Gökgöz, iş kanununa göre önce işçi alacaklarını ödenmesi gerektiğini belirterek, Bayramda çoluk çocuğumuza harçlık vermek için geldik buraya. Bu kadar insana yazık günah. Genel müdür talimat verdiği halde paralarımız ödenmiyor. 630 metre yerin altında bin liraya çalışıyor bu adamlar dedi.

İşçilerin taleplerini dinleyen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Behsat Cinkılıç TTK Genel Müdürlüğünde yaptığı görüşme sonrasında İşçilerin maaşları bayram öncesi ödeneceğini bildirirken şunları söyledi: “75 işçinin çalıştığı taşeron firmanın hazırlık işlerini yürüttüğü ocakta gaz basması nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Fazla ilerleme kaydedilemedi. Firma yaptığı işe göre ilerlemeye göre kurumdan para alıyor. Fazla ilerleme yapamadıkları için hakediş toplamı ilk önce borçlara gidiyor. Fazla para kalmadığı için böyle bir sıkıntı oldu. Biz bu sıkıntının çözülmesi için görüşmeler yaptık. İşçilerin maaşları bayram öncesi ödenecek.

Genel Sekreteri Behsat Cinkılıç’ın açıklamasının ardından işçiler olaysız bir şekilde TTK Genel Müdürlük önünden ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER