TED kolejinden 2.Bilime yolculuk etkinliği

Ted Kdz Ereğli koleji vakfı lisesi, ilçedeki ortaokullarda eğitim gören 8.sınıf öğrencilerinin katıldığı “Bilime Yolculuk” etkinliği düzenlendi.

TED kolejinden 2.Bilime yolculuk etkinliği



Ted Kdz Ereğli koleji vakfı lisesi, ilçedeki ortaokullarda eğitim gören 8.sınıf öğrencilerinin katıldığı “Bilime Yolculuk” etkinliği düzenlendi.

TED Kdz. Ereğli Koleji Lise Müdürü ve Genel Koordinatörü Abdurrahman Tülüce, 5-6 Mart 2015 tarihlerinde TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Lisesi olarak ilçemizdeki ortaokullarda eğitim gören 8. Sınıf öğrencilerinin katıldığı “Bilime Yolculuk” etkinliğinin 2.sini düzenlendik ” dedi.

Bu yıl yapılan etkinliğin diğerlerinden farklı olduğunu dile getiren Tülüce şunları söyledi; “Bu yıl yapılan etkinlik farklı olarak, merkez ortaokullarının yanında etkinlik bir gün de köy ve belde ortaokulları için gerçekleştirildi. Amacımız okulumuzdaki öğrencilerin laboratuar deneyimlerini ve okulumuz laboratuar donanımlarımızı ilçemizdeki köy, belde ve merkez ortaokullarında eğitim gören öğrencilerle paylaşmaktır.Etkinliğimiz saat 9.30 da başlamış 15.30 da sona ermiştir. Okulumuza gelen misafir öğrencilerimiz laboratuvar önlüklerini, deney kartlarını alarak öğleden önce 5 deney, öğleden sonra 5 deney olmak üzere toplam 10 tane deney gerçekleştirmiştir. Misafir öğrencilere gün boyunca okulumuz 9 ve 10. sınıflarından ilgili deney için hazırlanan öğrencilerimiz eşlik etmiş ve tüm deneyleri misafir öğrencilerin her biri kendi yapıp bilime dokunarak öğrenmenin keyfini yaşamıştır. Günün sonunda tüm öğrenci ve öğretmenlerine katılım belgesi ve günün hatırası olarak deney kitabı armağan edilmiştir.Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Lisesi 9. ve 10. sınıfında görevli öğrencilerimizi, etkinliği gerçekleştiren lise kimya öğretmeni Arzu Gül Cengiz,lise biyoloji öğretmeni Talat Demirbaş ‘ı ve lise Fen Bölümü Başkanı Serap Civelek’i ,misafirimiz olan ilçemiz ortaokullarındaki Fen Bilgisi öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik eder başarılar dileriz” dedi.

KATILAN OKULAR ŞU ŞEKİLDE,

Şehit Madenciler ortaokulu, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ortaokulu, Gülüç Vesile Dikmen ortaokulu, Gökçeler ortaokulu, Kızılcapınar ortaokulu,Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz ortaokulu, Kayabaşı Alemdar ortaokulu, Kışla Mahmut Likoğlu otaokulu, TOKİ Korubaşı ortaokulu, Pestilci ortaokulu, Cumhuriyet ortaokulu, İsmet İnönü ortaokulu, Turgut Reis ortaokulu, Atatürk ortaokulu

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER