TED TANITIM GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

TED TANITIM GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

gundemeregli.com-TED Kdz Ereğli Koleji tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen tanıtım günleri yoğun ilgi gördü.

TED koleji tanıtım günleri etkinlik kapsamında öğrenci velilileri öğretmenleri ve okulu tanımaya çalıştı. Öğrenciler bol bol eğlendi.

Tanıtım günlerinde yoğun ilgi gören ve Ereğli İlçe’sinde bir çok başarılar ile adından sıkça söz ettiren TED Kolejinde , öğrenci velileri ve öğrencilere Anasınıfı, 1. Sınıflara, 2.3.4. sınıflara, İngilizce ve Almanca dil programları,SBS-YGS-LYS süreçleri, müzik, spor,resim,dans etkinlikleri, 5.,6.,7. Sınıflarının ,Türkçe,Matematik,Sosyal Bilgiler dersi sunumları , eğitim – öğretim programları ve okulun başarıları hakkında bilgiler verildi..

TED Kdz. Ereğli Kolejinde gerçekleştirilen tanıtım günleri etkinlik kapsamında Mini TED’e gelen küçük misafirlere Tangram, Origami, düşün çiz, TED Koleji tacı, sürprizli sanat etkinlikleri yapıldı. Miniklere el kaslarını geliştirmek için oyun hamurları ile eğlenceli şekiller oluşturuldu. Minik misafirlerimizin eğlenceli ve bilgili dakikalar geçirmesi sağlandı. Anasınıfların proje tabanlı eğitim programları hakkında bilgiler verildi. Resim, müzik, beden eğitimi, İngilizce derslerinin branş öğretmenleri tarafından yapıldığı vurgulandı.

Anasınıfı etkinlikleri kapsamında Mini TED adaylarıyla kesme yapıştırma, boyama, TED ile buluşturma etkinliği yapıldı. Miniklerle öğretmenler, oyun hamurlarıyla İngilizce karakterler oluşturdular. Minikler karakterleri de kendi hayal dünyalarında şekillendirdiler.

TED Kdz. Ereğli Koleji, tanıtım günleri etkinlik program akışı sırasıyla şu şekilde;

Okul Öncesi Etkinliklerimiz:

Mini TED’e gelen küçük misafirlerimizle Tangram, Origami, düşün çiz, TED Koleji tacı, sürprizli sanat etkinlikleri yapıldı. Miniklere el kaslarını geliştirmek için oyun hamurları ile eğlenceli şekiller oluşturuldu. Minik misafirlerimizin eğlenceli ve bilgili dakikalar geçirmesi sağlandı. Anasınıfımızın proje tabanlı eğitim programları hakkında bilgiler verildi.

Anasınıfı İngilizce Etkinlikleri:Mini TED adaylarıyla kesme yapıştırma, boyama, TEDDY ile buluşturma etkinliği yapıldı. Miniklerle öğretmenlerimiz,oyunhamurlarıyla İngilizce karakterler oluşturdular. Minikler karakterleride kendi hayal dünyalarında şekillendirdiler. TED’de İngilizce öğrenmenin keyfini yaşadılar.

1,2,3,4. Sınıflar Eğitim Öğretim Programları:Okulumuzun 1,2,3,4.sınıflarında akademik ve sosyal gelişim açısından ayrıcalıklı olarak hangi çalışmaların yapıldığı, bu sınıflarımızda hangi becerileri kazandığı hakkında bilgiler verilmiştir. Ayrıca etüt saatlerinde okul çıkışı 15.30-17.30 arası öğrencilerimizle ödev tamamlama pekiştirici çalışmalar yapma, sosyal etkinlik gibi çok verimli çalışmaların nasıl yapıldığı hakkında sunumlar yapıldı.

1,2,3,4. İngilizce Etkinlikleri:İngilizce Programlar,MUN Kulüp, Cambridge sınavları hakkında bilgiler verildi. İngilizce sunumlar yapıldı.

5,6,7. Sınıflar Branş Öğretmenlerinin Sunumu:5,6,7. sınıfa giren(Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) branş öğretmenlerimiz, ders programları hakkında sunumlar yaptı. Fen ve Teknoloji öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz,Fen ve Teknoloji laboratuvarında basit devreler, öz kütle karşıtı, kimyasaldeneyleri; gelişmiş LCD ekranlı elektronik bio mikroskoplarla gerçekleştirdiler.

Uygulamalı Dersler; Resim, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi , Dans Etkinlikleri :

Müzik:TED adayları, müzik dalında; piyano, gitar, keman, yan flüt, trompet, trombon, tuba, suzafon, klarnet, saksafon gibi müzik aletlerini tanıdılar. Müzik aletlerine dokunmanın ve çalmanın mutluluğunu yaşadılar.

Beden Eğitimi:Jimnastik,voleybol, basketbol, tenis istasyonlarında öğrenciler spor yapmanın keyfine vardılar.

Dans/Bale :TED adaylarımız, onlar için hazırlanan bale ve dans gruplarının etkinliklerini izlediler. Misafirlerimiz, gruplarının içerisine katılarak özgünce dans ettiler.

Görsel Sanatlar:TED adaylarıyla sanat atölyemizde, akrilik ve tual çalışması yapıldı. Minikler, boyamanın ve resim yapmanın tadına vardılar.

TEOG-YGS-LYS Süreçleri ve Öğrenci kontrolleri:8. sınıf ve 12. sınıfta uygulanan sınav süreçleri hakkında bilgiler verildi. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı SBS-YGS-LYS , 2014 TEOG- YGSbaşarıları hakkında sunumlar yapıldı.8. sınıf ve 12. sınıflarda danışmanlık ve sınıf öğretmenliği, öğrenci takibi hakkında çalışmalar aktarıldı.

Danışmanlık Sistemi:Öğrencilerimizin akademik ve sosyal süreçlerinde başarılı olmalarını sağlamak için kurduğumuz danışmanlık sistemi hakkında bilgi verildi.

TED Kdz. Ereğli Koleji olarak; 5 Nisan 2014 Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiztanıtım etkinliğimize ilgi gösteren tüm Ereğli halkına çok teşekkür ederiz.

Ayrıca,Okul yönetimi tarafından 19 Nisan 2013 Cumartesi günü 11.00 – 14.00’da yapılacak olan tanıtım günü etkinliğine tüm Ereğli halkı davet edildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2014, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER