TEHLİKE DEVAM EDİYOR

TEHLİKE DEVAM EDİYOR
gundemeregli.com- Gökçebey ilçesine bağlı Bodaç Köyü Alaoğlu Mahallesi´nde yaşayan vatandaşlar, heyelan nedeniyle hidroelektrik santralının üstünde bulunan yol kapanınca araçlarla geçemediklerini iddia etti.
 

Gökçebey Bodaç Köyü Alaoğlu Mahallesi´nde ulaşıma heyelan engeli olduğu kaydedildi. Enerji santralinin yaptığı inşaat sonrası bir ay önce yaşanan heyelan neticesinde Alaoğlu Mahallesi´ne giden yol trafiğe kapandı. Yol güzergahından araçlara yol verilmeyince mahalle sakinleri ve öğrenciler yaklaşık üç kilometrelik yolu yaya gitmek zorunda kaldı. Heyelan sonrasında kapanan Alaoğlu Mahallesi´ne ulaşım stabilize olan eski Devrek yolundan da Devlet Demir Yolları tarafından geçit izni verilmiyor. Şu an baraj üzerinde bulunan köprüden sadece yaya geçişine izin verildiği belirtildi. Hes-Enerji santrali üst kısmı yani kale bölümünde yaşanan heyelan neticesinde kapanan Alaoğlu Mahallesi yolu tekrar açılmış olsa bile bölgede heyelan tehlikesi devam ediyor. Yetkililer tarafından yolun tekrar açılması sadece Alaoğlu Mahalle sakinlerinin kısa süreli olsa da ulaşımı sağlanacak. Yetkililer tarafından Alaoğlu Mahallesi´ne heyelandan uzak proje kapsamında yeni bir yol yapımı kalıcı bir çözüm olacağı belirtildi.

Alaoğlu Mahallesinde oturan Burhan Ala, şöyle konuştu: Şu an hiçbir yerden yolu kullanamıyoruz. Sadece bu görmüş olduğunuz yaya yolunu bize tahsis ettiler. Araçlarımızla hiçbir noktaya gidemiyoruz. Hastalarımız mağdur, köyümüzde bir yangın çıksa, acil hasta olsa herkes mağdur durumdadır. Devlet büyüklerimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bizim siyasetle şununla bununla hiçbir şeyle ilgimiz yok. Sadece ve sadece devlet büyüklerinin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Otuz günü aştı herhangi bir hareket olmadı. Kaymakamımızda devreye girmesine rağmen hiçbir ilerleme sağlanamadı. Çocuklarımızı elimize alıyoruz dört kilometre yol yürüyoruz. Yani bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.


Köyün yaz mevsiminde daha da kalabalıklaştığını anlatan Ala, şunları söyledi: Şu an köyümüzde 100 -150 kişi yaşamaktadır. Hepimiz mağdur durumdayız. Demiryolu eski Devrek yolundan geçiyordu kato ile kanal açarak şuan oradan da geçemiyoruz. HES´in yetkili müdürü aynen şu kelimeyi kullandı: ´İki araç gelecek biri karşıdan biri bu karşıdan tekrar araç değiştirip hastalarınızı götürebilirsiniz.´ Gökçebey´deki kamuda çalışan personelin Kaymakamımızın hepsinin haberi var. Biz imza topladık dilekçemizi verdik. Bizim Zonguldak ilinin bütün milletvekillerini Gökçebey ilçesinin Bodaç köyünün Alaoğlu Mahallesi´nin durumunun çözülmesi için göreve davet ediyorum.

Her gün aynı yolu kullandıklarını söyleyen mahalle sakini Ayfer Hala ise tepkisini şöyle dile getirdi: Biz çocuklarımızı her gün bu yoldan günde iki defa getirip götürüyoruz. Yağmuru oluyor çamur çökekte biz bunları götürüyoruz. Hastamız oluyor biz çocuklarımız hasta olduğu zaman gidecek hiçbir yolumuz yok. Eşlerimiz zaten hepside motor kullanıyor tutup çocuklarımızı motor arkasında hastaneye götürecek halimizde yok.



TEHLİKE DEVAM EDİYOR



Taksi şoförü Murat Usluoğlu da, şunları söyledi: Yaklaşık bir ay önce burası göçtü. Ticari taksi şoförleri olarak biz bu köye yolcu çekiyoruz. Buradan geçerken tedirgin oluyorduk. Eski yolumuzun açılmasını istiyoruz. Vatandaşlara hizmet vermek istiyoruz. Gerçekten herkes çok mağdur. Ben bir taksici olarak kazancımın yarı yarıya düştüğünü söyleyebilirim.




TAAHHÜT VERDİK





ALTERNATİF YOL AÇILACAK

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2013, 07:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER