Tekin ´´ Her yeni neslin görevi bu mirası sonsuza dek yaşatmaktır ´´

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekin ´´ Her yeni neslin görevi bu mirası sonsuza dek yaşatmaktır ´´

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin  18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 Tekin yayımladığı mesajında; ´´ Tam bir asır önce şanlı ecdadımız Çanakkale’de, dünyada eşibenzeri görülmemiş bir mücadeleyle kahramanlık destanı yazmış ve bu destan azizmilletimizin her ne pahasına olursa olsun bağımsızlık ve egemenliğimizden vazgeçmeyeceğinitüm dünyaya göstermiştir.

Milletimizin içinde bulunduğu zor şartlar göz önünealındığında, Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanının ne kadar büyük veanlamlı olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır. Büyük bir inancın ve kelimeleresığdırılamayacak vatan sevgisinin eseri olan bu büyük zafer, içinde bulunduğumuzşartlar ne olursa olsun, bağımsız ve egemenliğimiz söz konusu olduğunda muhtaçolduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu hatırlatacaktır.Bu büyük destanı yazanlar, bağımsızlık ve egemenliğimizin yanı sıra bizlereböylesine büyük bir manevi ruhu da miras olarak bırakmışlardır. Her yeni neslingörevi bu mirası sonsuza dek yaşatmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin100.yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürkolmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizirahmet ve minnetle anıyorum. ´´ dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 08:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER