TEKİN, “ENKAZ DEVİR ALDIK EDEBİYATI YAPMACAĞIZ”

TEKİN, “ENKAZ DEVİR ALDIK EDEBİYATI YAPMACAĞIZ”

gundemeregli.com-Alaplı Belediye bütçesini Dr. Nevzat Çimenoğlu’ndan 43 Milyon TL (Trilyon) borç ile devir alan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, belediyenin bu ağır borç yüküne karşın seçim öncesi verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerini ifade etti.

Hiç bir zaman enkaz devir aldık edebiyatı yapmadıklarını ve bundan sonrada yapmayacaklarını belirten Tekin, 2014 yılı belediyede değişimin ve önemli hizmetlerin gerçekleşeceği bir yıl olacağını ifade etti.

Alaplı girişi için Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü ile görüşmelere başlandığı ve Alaplı girişinin açılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Tekin, Alaplı’da eksikleri ve ihtiyaçları çok iyi bildiklerini ve bu hizmetlerin gerçekleşmesi adına çalışacaklarını anlattı.

Geçen Ocak ayında Alaplı Belediyesinin borcunun 29 Milyon (trilyon) olarak açıklandığını ve bunun gerçeği yansıtmadığını kaydeden Tekin, “Bu borcun 43 Milyon TL olduğunu göreve geldiğimiz gün öğrendik. Her şeye rağmen Alaplı’ya hizmet edeceğiz. Başka çaremiz yok. Vatandaşlarımızda bu hizmetleri taktir edecek” diye konuştu.

 Geçtiğimiz Ocak ayında Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu tarafından açıklanan 29 Milyon (Trilyonluk) borcun daha da korkunç boyutlarda olduğunun ortaya çıktı.

Her şeye rağmen enkaz edebiyatı yapmayacaklarını kaydeden Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, borç bize 29 Milyon TL olarak açıklanmıştı. Ama biz bu borcun göreve geldiğimiz ilk gün 34 Milyon lira olduğunu gördük. Birde kamulaştırmamalardan gelen yer sahiplerine ödenmesi gereken 14 Milyon lira bir borç görünüyor. Bununla birlikte belediyenin borcu 48 milyon Lira’ya çıkıyor. Biz borçtan korkmuyoruz. Elbirliği vererek Belediyemizin borçlarını kapatacağız. Biz Alaplımıza hizmet etmek için geldik. Söz verdiğimiz her şeyi yapacağız.” dedi.

ÇİMENOĞLU BELEDİYE BORCU İÇİN NE DEMİŞTİ

Geçen Ocak ayında 2013 yılı belediye hizmetlerini değerlendirmek amacıyla Alaplı Belediyesi aile çay bahçesi tesislerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, 2013 yılında belediye tarafından önemli hizmetlerin hayata geçirildiği bir yıl olduğunu anlatmış ve “Bugün itibariylebelediyenin borcunun ise 29 Milyon (Trilyon) olduğunu söylemişti.

.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER