TEKNİK ÇALIŞMALARI EMNİYET VE JANDARMA OLARAK YAPMAKTAYIZ.

TEKNİK ÇALIŞMALARI EMNİYET VE JANDARMA OLARAK YAPMAKTAYIZ.
gundemeregli.com
-Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Kdz. Ereğli’de trafik haftası nedeniyle İlçe emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği’ne bağlı trafik polisleri ilk olarak şehrin çeşitli noktalarına emniyet kemeri takmanın olası trafik kazalarındaki önemini anlatan afişler astı, sürücülere broşür dağıttı. Trafik polisleri ilçe merkezindeki Devrim Bulvarı üzerinde seyir eden araçları durdurarak sürücüleri emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarıp ve trafik kurallarını hatırlatan broşürler dağıttı.

Ereğli’de ikinci etkinlik ise Orhan ve Ahmet Nurdan Oğuz İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürü Timur Özgen, bir konuşma yaptı. Polis ve jandarmanın yıl boyunca denetimler yaparak kazaları en aza indirmek için büyük gayret gösterdiğini, ancak kazaların önlenmesinde en büyük görevin yaya ve sürücülere düştüğünü ifade eden Özgen “12 ay boyunca her birimiz, sanki trafik haftasındaymışız gibi yaya ve sürücü olarak kurallara uyarsak zannediyorum bütün sene trafik haftası olur ve kutlu ve mutlu olur” dedi.

Velilerin çocukları daha ilkokul çağında iken trafik kuralları ile ilgili bilinçlendirmesi gerektiğini anlatan Özgen konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “ Henüz yürümeye başlamış bir bebek ve yıllarca sürücülük yapmış bir otobüs şoförü her biri trafiğin içerisinde yer alıyor. Dolayısıyla kurallar bütünü olmaksızın trafiğin içerisinde bulunulması sonucunda kazaları beraberinde getiriyor. Biz tabi ki kazaların minimum noktaya indirilmesi konusunda gerekli teknik çalışmaları emniyet ve jandarma olarak yapmaktayız. Ancak yaya ve sürücülere çok büyük görevler düşüyor bu konuda. İşte bu hafta içerisinde yayalara ve sürücülere hangi görevler düşüyor kurallara ne şekilde uyulması gerekiyor onu bir kez daha hatırlatmak için buradayız. Yoksa bu bir hafta içerisinde trafik kurallarının tamamını malumunuz anlatamıyoruz. 12 ay boyunca her birimiz sanki trafik haftasındaymışız gibi yaya ve sürücü olarak kurallara uyarsak zannediyorum bütün sene trafik haftası olur ve kutlu ve mutlu olur.”
Etkinlikte, konferansa katılan öğrenci ve velilere Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminde trafik ve önemi anlatılırken, emniyet kemerinin hayatımızdaki önemine ilişkin kaza görüntüleri izletildi. Daha sonra Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerden bazıları şiir ve yazılarını okuduktan sonra ödülleri verildi. Öğrencilere ödülleri Alaplı Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Balcı ile etkinliğin yapıldığı okulun kurucuları Nurdan ve A.Orhan Oğuz tarafından verildi. Trafik Haftası nedeniyle yılın en iyi sürücüsü Ayhan Demircan ile en iyi yaya seçilen Kemal Feridun Köprülü’ye plaket ve altın ödülünü ise Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürü Timur Özgen verdi.
Etkinliğe Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen ile Alaplı Jandarma Komutanı Emre Balcı’nın yanı sıra Kdz. Ereğli İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Numan Korkmaz, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek’in ve Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürlüğü’nde ki karakol ve çeşitli birimlerde görevli amir ve komiserler katıldı.
Program öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisiyle sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER