Telefon dolandırıcıları sert kayaya çarptı

Alaplı´da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp telefon dolandırıcılığı yapan 3 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı.

Telefon dolandırıcıları sert kayaya çarptı
 Alaplı´da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp telefon dolandırıcılığı yapan 3 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı. 
Edilinen bilgilere göre, Alaplı ilçesinde yaşayan Kazım Ö´nün eşini arayıp kendilerini savcı olarak tanıtan zanlılar para istedi. Bunun üzerine Kazım Ö. zanlıların yönlendirmesi ile Alaplı PTT Şubesi´ne giderek belirtilen hesaba 10 bin TL yatırdı. Şahıslar bir daha arayıp, 5 bin 700 TL daha isteyince dolandırıldığını anlayan Kazım Ö. polisi arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri paranın Mersin´den çekildiğini tespit etti. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bilgilendirmesi ile Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda İ.G, İ.T. ile T.Ö. yakalandı. Zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bir başka olayda ise kendilerini polis olarak tanıtan zanlılar M.G. isimli şahsı telefonla arayıp para istedi. Arayan şahısların dolandırıcı olduğunu anlayan M.G. durumu polise bildirdi. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü Yunus ekipleri yaptıkları operasyon ile şahsı dolandırmaktan kurtardı. 
Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş yaptığı açıklamada Devletin polisi ve savcısı telefonla hiçbir vatandaştan para istemez. Vatandaşlarımız bu tür dolandırıcılara asla inanmasınlar. Arandıkları takdirde derhal 155 hattını arasınlar, ya da en yakın karakola bilgi versinler dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER