Tetiker,Ereğli halkı kandırılmaya çalışılıyor

Erdemir’in kükürt oranını 0,80’den 1,20’ye çıkartacağını iddia eden Kdz. Ereğli TSO Başkanı Tetiker, “2 Çiçek dikeceksin Ereğli’yi zehirleyeceksin, gazeteler de bunu manşet atacak” sözleri ile tepki gösterdi.

Tetiker,Ereğli halkı kandırılmaya çalışılıyor

Erdemir’in kükürt oranını 0,80’den 1,20’ye çıkartacağını iddia eden Kdz. Ereğli TSO Başkanı Tetiker, “2 Çiçek dikeceksin Ereğli’yi zehirleyeceksin, gazeteler de bunu manşet atacak” sözleri ile tepki gösterdi.Hastalıkların, çocuklarda kısırlık olaylarının dahi çevre kirliliğinden kaynaklandığını belirten Tetiker, ilçenin sorunlarının 48 saatte çözüme kavuşturulabileceğini, Ankara’da Zonguldak’ı temsil edecek çok iyi milletvekillerinin seçilmesi gerektiğini belirtti.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, TSO Yönetim Kurulu üyeleri ile ilçe merkezinde bulunan MADO isimli işyerinde gazeteciler ile bir araya geldi son gelişmelere ilişkin bilgiler verdi.Ankara’da gerçekleştirilen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Zonguldak’ın sorunlarını birebir anlattıklarını belirten Tetiker, Erdemir’e ilişkin ise çok ciddi iddialar ortaya attı. Zaman zaman AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan’ı da eleştiren Tetiker, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı da Erdemir’in personeli gibi davrandığını belirtti. TSO Başkanı Tetiker konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“2 ÇİÇEK DİKİYOR ÇEVREYE AĞAÇ DİKTİ DİYE GAZETELER DE BUNU MANŞET ATIYOR”

Erdemir Ereğli´yi zehirliyor. 2 Çiçek dikiyor çevreye ağaç dikti diye gazeteler de bunu manşet atıyor. Burada Karadeniz Ereğli halkı kandırılmaya çalışılıyor. Bizde halen daha Erdemir dediğimiz zaman bilmiyorum gazeteler ile toplumsal uzlaşma sağlıyor, gezdiriyor, götürüyor falan gayet güzel. Ben toplumsal uzlaşmayı sağladım diyor. Aslında bunların hepsi Ankara´dan fotoğrafı net bir şekilde görünüyor. Bu memleketin sorunları için 30 yıldır mücadele ediyoruz. Gazetecilerin gitsin görsün güzel birşey ama sorgulamasını da bilsinler. Satın alma, nakliye var diyoruz bir süredir konuyoruz ancak bir çözüm yok.

“ZONGULDAK, KDZ. EREĞLİ GİBİ MESELEYİ HAFİFE ALMIYOR, DAHA CİDDİ BAKIYOR”

Çözümün olmadığı yerde burada bizden destek alamıyor kükürt oranının yüksek oranda 1.20 gibi bizden destek bulamıyor, Zonguldak´tan istiyor? Kim istiyor Erdemir Genel Müdürü ve yetkililer. Destek isterken de bir şeyler verecek ama Kdz. Ereğli’ye bir şey vermiyor. Erdemir 0,80 kükürt olayını 1.20 gibi oranına çıkarıyor. Zonguldak, Kdz. Ereğli gibi meseleyi hafife almıyor, daha ciddi bakıyor. İnşallah göreceğiz, hepsinden imtihan olduk sel gider kum kalır herkes yaptığının bedelini ağır bir şekilde ödeyecek. Kömür olayı çözüldüğünde 250-300 milyon dolar ile 600 milyon dolar arasında Erdemir’in kasasına para girecek kömür olayı çözüldüğünde ama halka karşı böyle zehirleyici olma bu halka kötülük yapma, yaptırmazlar.

“BU KANDIRMACILARA KARNIMIZ TOK”

Halkı zehirleyeceksin 3 tane gazeteye manşet attıracaksın ben çevreciyim, 8 ağaç diktim böyle bir şey yok, bu kandırmacılara karnımız tok. Halkı kandıramazsınız iktidarlar gider kalıcı olan halktır. Üzerinde durduğum tek hadise ben kimseye acımam sadece beşikteki o çocuklara acırım. Senin ne hakkın var kardeşim Kdz. Ereğli’yi zehirlemeye perde arkasında 40 tane haftalık film çevireceksin ondan sonra döneceksin ben çevre dostuyum diyeceksin böyle birşey yok. Ereğli Belediyesi de Erdemir´in personeli gibi olmuş.

“BASIN ARACILIĞI İLE HALKIN KANDIRMAYA ÇALIŞILIYOR”

Basın aracılığı ile halkın kandırmaya çalışılıyor, bunu ben söylemeyeceğim de kim bunu söyleyecektir. Hastalık, çocuklarda kısırlık bunların hepsi hava kirliliğinden kaynaklanıyor. Bunların mücadelesini verecek bir belediye başkanı var mı, personeli gibi. Milletvekili ne diyorsa tepesinde idi diyorlar ses çıkarmıyordum şimdi sesimi çıkartırım.

“O DÖNEMDE MİLLETVEKİLİNİN YANINDA OLAN BİR TERSANECİ BENİ ARADI İŞİN BAŞINA GEÇ DEDİ”

4 Tersaneci toplanmışız sonuçta almışız 4 tanesinin 2 tanesi milletvekiline ikna olmuş. Ne dediler milletvekili demedi mi bunu TSO Başkansız da olur Tetiker´siz de olur. Ben de ben çekiliyorum dedim. Buyur yapın diye söyledik, bin kişi orada çalışsa bizim için o kişilerin ekmek yemesidir. O günden bugüne bir gelişme olmadı, geriye gitmiş ama ileriye gitmemiş. O dönemde milletvekilinin yanında olan bir tersaneci beni aradı işin başına geç dedi.

“KARADENİZ EREĞLİ´DE HER ŞEY MEVCUT BİZİM KAYNAKLARIMIZ DA VAR”

Karadeniz Ereğli´de her şey mevcut bizim kaynaklarımız da var, bizim milletvekillerimiz ve idarecilerin burada şahsiyetli kişilikli güçlü Ankara´da ses getirecek insanlar olması lazım. Kendi şahsiyetinden kişiliğinden ödün vermeyecek. Bizim aslan gibi milletvekillerine ihtiyacımız var. 48 Saatte Ereğli´nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Sen seçildikten sonra 2 adamı Erdemir´e sokup menfaatleneceğim derken Kdz. Ereğli’den kimse bir şey beklemesin arkadaş olay bu”

“ZONGULDAK’IN SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞACAK”

Toplantının son bölümlerinde bir gazeteci, Tetiker’in, ‘Erdemir gazetecileri gezdirip götürüyor sonra manşet attırıyor’ söylemlerini eleştirdi, Tetiker’in bundan önceki basın toplantılarında da dile getirdiği tüm sorunların gazeteciler tarafından kamuoyuna tarafsız olarak aktarıldığını belirtti. Bir gazetecinin Başbakan Davutoğlu’nun Zonguldak ile ilgili düşüncelerine ise Tetiker şu sözlerle yanıt verdi: “Başbakan ile girdiğimiz diyalogda direk söz verdi, Zonguldak´a geleceğim hangi sorunlarınız var ise çözeceğimi dedi böyle de bir sözü var. Basına kapalı olarak yaptığı konuşmasında da Zonguldak’ı ihmal ettiğine dönük söylemleri oldu. Konuşmasında da bahsetti” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER