Timur,AK Parti ve CHP’li meclis üyelerine seslendi

Demokratik Sol Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, Belediye Meclisi kararı ile suya yapılan yüzde 30 oranındaki indirimin iptal edilmesi talebini eleştirdi.

Timur,AK  Parti ve CHP’li meclis üyelerine seslendi

Demokratik Sol Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, Belediye Meclisi kararı ile suya yapılan yüzde 30 oranındaki indirimin iptal edilmesi talebini eleştirdi.

Önceki ay Kdz. Ereğli Belediye Meclisi tarafından alınan bir karar ile içme suyunda yüzde 30 oranında indirim yapılmıştı. Ereğli halkı bu durumu memnuniyetle karşıladı fakat bu indirim faturalara dahi yansımadanindirim kararından vazgeçilmesi Ereğli halkında şaşkınlık ve üzüntü yarattı.Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal indirim kararının iptal edilmesi talebi ile meclise iade etti.

5 Kasım Çarşamba günü yapılacak Belediye Meclisi toplantısında karar yeniden gündeme gelecek ve iptali oylamaya sunulacak.

DSP İlçe Başkanı Mustafa Timur Belediye Meclisi Üyelerine seslenerek, “Ereğli halkını düşünüyorsanız bu talebi reddedin” dedi.

30 Mart yerel seçimleri öncesi başta Ak Parti olmak üzere DSP ve MHP’nin de içme suyunda indirim yapılacağı sözünü verdiğini hatırlatan Mustafa Timur, “Özellikle Ak Parti yıllarca Ereğli’de suyun çok pahalı oluşu üzerine politika yapmıştı. Bizzat Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Uysal’da su fiyatlarını indireceklerine dair söz vermişti. Şimdi meclisin aldığı indirim kararına Sayın Uysal’ın ısrarla karşı çıkmasına bir anlam veremiyoruz” dedi.

Kdz. Ereğli’de su faturasını ödemekte zorlanan insanların bulunduğunu da belirten Mustafa Timur, Ak Parti’nin Ereğli’de “Dün dündür, bugün bugündür” politikası yaptığını savundu.

Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal’ın böyle bir talepte bulunmasına inanmak istemediğini vurgulayan Mustafa Timur, daha önce suda indirim yapılması yönünde oy kullanan Ak Parti ve CHP’li Meclis Üyelerine de seslenerek, “Verdiğiniz oya sahip çıkın. Bir önceki meclis toplantısında kullandığınız oyun aynısını kamuoyu ve Ereğli halkı sizden bekliyor. Sayın Uysal’ı yanlış yönlendirmiş olabilirler. Ereğli halkının menfaati için bu oyuna gelmeyin. Oyunuza sahip çıkın.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 08:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER