TIR´LARA SALDIRDILAR

TIR´LARA SALDIRDILAR
gundemeregli.com-Karabük’te şehirlerarası nakliye işi yapan bazı kişi ve firmaların TIR’larının lastikleri ve yakıt hortumları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesildi.

Kent genelinde birçok TIR’ın lastikleri kesilirken, bazı araçların kaportalarına boya atıldığı ve bazı araçların ise yakıt hortumlarının kesildiği tespit edilirken, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Şehir dışındaki demir depolarında park halinde tahrip edilen TIR’lar ile ilgili saldırı olaylarını Karabük İl Jandarma araştırırken, şehir içinde park halindeki tahrip edilen TIR’lar ile ilgili de Karabük İl Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

TIR’ı seyir halinde taşlanan, ardından başka TIR’ı park halindeyken gece kaportasına boya atılan ve yakıt hortumları kesilen Erol Mutlu, firmalarına ait 14 ayrı TIR’ın kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çeşitli saldırılar yapıldığını söyledi.

Mutlu, “Burası mafya ülkesi mi. İnsanların can ve mal güvenliği yasalarca korunur. Bizim ilk önce malımıza ardından da tehditler ile can güvenliğimiz tevessül edenlerden davacıyız. Karabük Şoförler Odası bünyesinde kurulan ve hiçbir mali kimliği olmayan, İktisadi İşletme adı altındaki bu oluşumda Nakliye başı para alıyorlar, karşılığında da mali değeri olmayan sahte makbuzlar veriyorlar. Zorla 50 Bin TL teminat adı altında senetler alıyorlar. Vermeyenleri korkutuyorlar. Biz böyle bir hukuk dışı oluşumların içinde olamayız.Ticaretimizi yasal çerçeveler içinde yaparız. Bizler ticaretimizi yasal çerçevelerde yapmak istiyoruz” dedi.

Nakliye şirketi ve 25 TIR’ın sahibi olan Süleyman Şahin ise, “2-3 ay önce Karabük Şoförler Odası bünyesinde gayri resmi kurulan İktisadi İşletme adı altında birliktelik kurulmuştu. Karabük İlinde nakliye faaliyeti gösteren TIR ve Kamyon sahiplerinin küçük bir gurubu söz konusu gayri resmi bu birlikteliğe katıldılar. Bizimde katılmamızı istediler. Birlikteliğe katılan herkesten zorla araç başı 50’şer bin TL tarihsiz senet aldıklarını öğrenince biz bu birlikteliğe katılmadık. İlk önce bu birlikteliğe katılmak için çeşitli iknalar, ardından tehditler yapıldı ve şimdi de araçlarımızı tahrip edilerek, seyir halinde iken taşlamaya başlandı” dedi.

Olaylar ile ilgili Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından detaylı bir soruşturma başlatıldı.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2014, 21:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER