Topaloğlu, Devre mülk almak isteyen tüketicileri uyardı.

Topaloğlu, Devre mülk almak isteyen tüketicileri uyardı.

Topaloğlu, Devre mülk almak isteyen tüketicileri uyardı.

Tüketicileri Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Kentimizde bir otelde uzun süredir devre mülk tanıtımı yapan firma özellikle dar gelirli yurttaşları ikna ederek satış yapmakta cayma hakkını kullanmak isteyen vatandaşlara sürekli sorun çıkarmaktadır” dedi.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Devre mülk almak isteyen tüketicileri uyardı.
Topaloğlu beraberinde başkan yardımcısı Osman Bekaroğlu ile birlikte dernek binasında yaptığı açıklamada, Kentimizde bir otelde uzun süredir devre mülk tanıtımı yapan firma özellikle dar gelirli yurttaşları ikna ederek satış yapmakta cayma hakkını kullanmak isteyen vatandaşlara sürekli sorun çıkarmaktadır” diyerek şunları söyledi:
“Özellikle cayma hakkını kullanmak isteyen ve süre içinde yani 14 gün içinde başvuran tüketicilerimizden yüzde 20 cayma bedeli talep etmektedir. 6502 sayılı yasa Tüketici hiçbir gerekçe göstermeden cayabilir demesine rağmen bu açıkgöz firma tüketicilerden cayma bedeli talep etmektedir. Yani otelde yattıkları yedikleri paraları bu kandırdıkları vatandaşlardan talep etmektedirler.
Tüketicileri bir kez daha uyarıyoruz bu tür işlemleri yaparken çok düşünerek etraflıca araştırarak bu devre mülk işine girsinler. Bu konu çok sorunlu tüketicilerin başını ağrıtan en önemli konulardan biridir. Diğer taraftan şifalı yerler denilerek vatandaşlara çok pahalıya yerler satılmakta örneğin 5 günlük bir dönem için 6 bin TL alınmakta düşünün küçücük yerler 40.000 TL gibi rakamlara satılmakta ve bu yerler henüz yapılmamış vatandaşın parasıyla ya yapılacak yada yapılmayacak geçmişe baktığımızda bu ve benzeri şirketler çokça mevcuttur. Aslında bu bir soygundur.
İlimizde otelde kalarak vatandaşı bir şekilde ikna eden şirketi uyarıyoruz. Cayma hakkını kullanan tüketicilerin sözleşmeleri derhal iade edilmeli ve senetler iade edilmelidir. Bunun karşılığında herhangi bir ücret talep edilmemelidir. İlimiz yetkililerini uyarıyoruz bu şirketler denetlenmeli ve yasal olarak çalışmaları sağlanmalıdır”

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER