Topluma kazandırmak da, hepimizin ortak sorumluluğudur

Zonguldak’ın Alaplı İlçe Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Engellilik, doğuştan olabileceği gibi sonradan da her insanın karşılaşabileceği bir yaşam gerçeğidir.

Topluma kazandırmak da, hepimizin ortak sorumluluğudur

Zonguldak’ın Alaplı İlçe Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Engellilik, doğuştan olabileceği gibi sonradan da her insanın karşılaşabileceği bir yaşam gerçeğidir. Bu yönüyle bakıldığında, toplumun her bireyi, potansiyel bir engelli adayıdır. Bizde yaptığımız her çalışmada, parklarda, kaldırımlarda, sosyal tesislerde engelli vatandaşlarımızı kesinlikle unutmuyoruz” dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin 3 Aralık Engelliler gününü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Tekin kutlama mesajında, “İçinde her türlü riski barındıran yaşam şartlarının kaçınılmaz bir gerçeği olan engellilik, kimi zaman doğuştan itibaren, kimi zaman da doğuştan sonra kaza ve yaşamın içinde var olan diğer tehlikelerden kaynaklanan sebeplerle insanların hareket kabiliyetini zorlaştıran bir yaşam biçimidir. Engellilik, doğuştan olabileceği gibi sonradan da her insanın karşılaşabileceği bir yaşam gerçeğidir. Bu yönüyle bakıldığında, toplumun her bireyi, potansiyel bir engelli adayıdır. Buna karşılık, bugün bilimle birlikte gelişen tıp, bugün engelli olanların, gelecekte engelli olmaktan kurtulmalarına da imkan sağlamaktadır. Dolayısıyla, herkes birer engelli adayı olabileceği gibi, her engellinin de engelden kurtulma olasılığı vardır ve bu olasılıklar aslında insan yaşamının da ne kadar hassas bir denge üzerine kurulu olduğunu göstermektedir. Bu yönleriyle bakıldığında bile engelliler; herkesin kendini görebileceği, kendini onlardan ayırt edemeyeceği, toplumun her bireyiyle eşit haklara sahip olan en önemli varlıklarımızdır. Engellilerimizin, yaşamın pek çok alanında, engelli olmayanlardan bile üstün niteliklere sahip olması; bilimde, sporda, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatta başarılı bir şekilde yer almaları, topluma da örnek olmakta ve yol göstermektedir. Onlar, kendilerine ayrıcalık tanınmasını değil, insan haklarının eşit ve adaletli olarak uygulanmasını istemektedir. Onların bu haklı isteklerini yerine getirmek de, yaşam düzenini belirleyenlerin en başta gelen görevidir. Her engellimizi topluma kazandırmak da, hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilerimizin ve engelli haklarının yılda bir kez hatırlanmaması dileğiyle, tüm engellilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

BELEDİYE OLARAK ENGELLİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

İlçedeki yaptıkları çalışmalarda engelli vatandaşları unutmadıklarını ve onların yaşamlarındaki engelleri kaldırmak için çaba sarf ettiklerini belirten Tekin, “Yaptığımız her çalışmada, parklarda, kaldırımlarda, sosyal tesislerde engelli vatandaşlarımızı kesinlikle unutmuyoruz. Yeni yaptığımız bütün kaldırımlara ve var olan eski kaldırımlara engelli rampaları yapıyoruz. Yeni yaptığımız park alanlarına, engelli çocuklarımız için oyun grupları kuruyoruz. Bütün sosyal alanları ve sosyal tesisleri, engelli vatandaşlarımızın da hizmet alabileceği şekilde tasarlıyoruz. İlçemizde ilk defa, kaldırımlara görme engellilere özel “kabartmalı takip yolu” yaptık. Bu hizmeti daha da yaygınlaştıracağız ve birçok noktada görme engelli vatandaşlarımızın gezmelerini kolaylaştıracak kabartmalı takip yolları yapacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER