Trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız için şiir yazdı

Alaplı´ da 49 yaşındaki Nazife Lafçı, 8 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 17 yaşındaki Sevilay Tosun için “Ceylan gözlüm” adlı duygu yüklü bir şiir yazdı.

Trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız için şiir yazdı

Alaplı´ da 49 yaşındaki Nazife Lafçı, 8 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 17 yaşındaki Sevilay Tosun için “Ceylan gözlüm” adlı duygu yüklü bir şiir yazdı. 

Yaşanan kazadan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu, böylesine kazaların yaşanmamasını dilediğini belirten Lafçı, genç kızın ailesine de başsağlığı ve sabır diledi.

Kaza haberini alır almaz hastaneye koştuğunu, orada genç kızın ailesinin, arkadaşlarının ve akrabalarının yaşadığı acıdan dolayı çok duygulandığını, onları düşünerek şiiri yazdığını belirten Lafçı, bir daha böylesine kazaların yaşanmamasını istedi. 

Lafçı, daha önce de 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa´nın Soma ilçesinde özel bir firma tarafından işletilen kömür ocağında meydana gelen kazada yaşamını yitiren maden işçileri için de “Kara zindan” adlı şiir yazmıştı. Şiirde şu dizeler yer alıyor:

Ceylan gözlüm açık sözlüm, Sen hepimizi çok üzdün. Mis kokar tenin dolu dolu bakar gözlerin, Akıldan çıkmaz hiç senin güzel sözlerin. Ceylan gözlüm, Alt geçittir geçtiğin, kader yoludur seçtiğin, Alın yazısıdır dediğin. Ciğerimin kuzusu, geçmez kalbimin sızısı, Gözümün nuru canımın içi ceylan gözlüm, dalga dalga dalgalanmış saçların, inci gibi dişlerin, o güzel gülüşlerin, kalem gibi kaşların, solmasın o yanakların, kefen değil, okumaktı işlerin. Ceylan gözlüm, alt geçidi bir günde kapattılar, ciğerdeki yaraları kapatamazlar. Yolda demirleri onardılar, hafızaları boyadılar. Anne ve babayı nasıl durdular. Her şeyi unutturdular ceylan gözlüm. Düğün kıyafetin duvarda asılı kaldı, çeyizin sandıkta basılı kaldı, herkes seni kurtulur sandı, yandı yürekler yandı, bütün dünya bu acıyla uyandı. Ceylan gözlüm, cenazeye her yerden geldiler, çeyizini tabutun üzerine serdiler. İnsanları, anne ve babayı diri gerdiler. Anne çocuğu eve gelecek sanıyor, Çocuğun içerleri kanıyor. Tutuştu hastane önü yanıyor. Yavrum kefen değildi senin giyeceğin, gelinlikti senin seçeceğin ceylan gözlüm. Tabutun başında ağıtlar yaktılar, dayanmadı yürekler ara ara kalktılar. İnsanlar üzgün üzgün baktılar, mezarı yan yana kazdılar. Dünyada gülmedi garip, cennet mekanı olsun dediler, kabri terk ettiler, alın yazısıdır dediler. Seni unutmayacağız Sevilay’ım, sen hep kalbimde ceylan gözlüm olarak kalacaksın.
Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER