Trafikte dilenen Suriyeli Türkmen aile yardım istiyor

Trafikte dilenen Suriyeli Türkmen aile yardım istiyor

Trafikte dilenen Suriyeli Türkmen aile yardım istiyor
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dilenerek geçimlerini sağlamaya çalışan Suriyeli Türkmen aile, devletin kendilerine yardım elini uzatmasını istedi.
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli Türkmen ailelerden bazıları Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelerek trafikte dilencilik yapıyor. İlçede kullanılmayan eski ev ya da hurdaya çıkan araçların içerisinde ailesiyle birlikte yaşamaya çalıştığını ifade eden Cafer Muhammed, en büyük sıkıntılarının ise tuvalet ve banyo ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Muhammed gazetecilere yaptığı açıklamada, Biz çok şey istemiyoruz. Başımızı sokacak bir ev ve erzak istiyoruz. Hiçbir yerden yardım almıyoruz. Zaman zaman meyve satıyoruz, zaman zaman da dilenmek zorunda kalıyoruz diye konuştu.

SYDV: SURİYELİ AİLELERE YARDIM EDİLİYOR

Kdz. Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü yetkilileri ise Türkiye’ye sığınan Suriyelilere devletin her türlü yardımı yaptığını belirterek, bazı sığınmacıların ilçeye günü birlik gelerek dilencilik yaptığını ifade etti. Böyle bir duruma rastladıklarında vatandaşlardan zabıta ekiplerine haber vermelerini isteyen SYDV yetkilileri, gerekli çalışmaların yapıldığını anlattı.
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER