TTK ve Zonguldak’ın durumu ne olacak sormak istiyoruz

MHP Alaplı ilçe Teşkilatı tarafından 2015 yılı değerlendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

TTK ve Zonguldak’ın durumu ne olacak sormak istiyoruz

MHP Alaplı ilçe Teşkilatı tarafından 2015 yılı değerlendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.Kdz. Ereğli Agua Park Nayinom Kahvaltı Evi ve Karadeniz Mutfağında düzenlenen kahvaltılı toplantıya MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Başkan Vekili ve 2. Bölge Başkanı Asım Tazegül, MHP Alaplı ilçe Başkanı Serhat Sözer, Yönetim Kurulu Üyeleleri, MHP Alaplı Kadın Kolları Başkanı Şerife Oktay ve Kadın Kolları Yönetimi katıldı.

Birlik ve beraberlik görüntüsünün verildiği toplantıda konuşan MHP Alaplı ilçe Başkanı Serhat Sözer, MHP olarak ayyıldız’ın dalgalandığı her yerde var olduklarını ve var olmaya devam edeceklerini söyledi.

İnandıkları yolda ve doğruların ardından yürüdüklerini belirten Sözer, ‘’Yaptığımız organizasyona katılan İl Başkanımız Hamdi Ayan’a ve 2. Bölge başkanımız Asım Tazegül’e çok teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi 2015 yılında iki tane seçim geçirmiş bulunmaktayız. Hem 2015 yılını değerlendirmek hem de 2016 için mesaj vermek amaçlı hem de dosta düşmana birliğimizi beraberliğimizi göstermek amacıyla böyle bir kahvaltı düzenledik. Öncelikle geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizin ayağına, yüreğine sağlık, sözlerime başlarken milli şairimiz, istiklal marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un Hakk’a yürüyüşünün sene-i devriyesinde kendisini rahmetle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Sizlerin de yakından bildiği gibi gecemizi gündüzümüze katarak iki büyük seçim geçirdik. Kadın kollarıyla, yöneticilerimizle, yeri geldi çoluğu çocuğuyla çalışmalar yaptık. Köy köy, kapı kapı gezdik. MHP’ yi, Üç Hilal’i en iyi şekilde dalgalandırmak için çaba sarf ettik. Milletimiz takdir hakkını kullanmıştır. 7 Haziran’da bize bir milletvekili vermişken 1 Kasım’da vermemiştir. Biz inandığımız yolda yürüyoruz. Doğrularımızın ardından yürüyoruz. Umarım biz yanılırız ve Türkiye bu dönemde bölünme sürecine girmez. Malumunuz ülke gündeminde bu günlerde hendek mevzusu var. Bu konuda da genel başkanımızın dediği gibi, hendeklerde kimin payı varsa, en tepesinden en aşağısına kadar, bunlardan analarından emdikleri sütü burunlarından getirmezsek namerdiz. Her yerde olduğu gibi bu konuda da Genel Başkanımızın yanında ve arkasındayız. Milletimiz emin olsun, bizim vekilimiz olsun ya da olmasın fark etmez, biz bir dava partisiyiz. Ayyıldızın dalgalandığı her yerde biz varız. Var olmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan da yaptığı konuşmada, ”Alaplı ilçe başkanımız Serhat Sözer’in nezdinde hepinize bu toplantıyı düzenlediğiniz için teşekkür ederim. 2016 yılı memleketimize milletimize hayırlar getirsin inşallah. Savaşların sona erdiği, birlik-beraberlik ve kardeşliğin tesis edildiği bir yıl olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Özellikle ilçe başkanıma teşekkür ediyorum ki, böylesine yorucu iki seçimin ardından teşkilatların ayakta durması zor olur. Alaplı şunu gösterdi ki, yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ayakta olduklarını gösterdiler” dedi.

“ZOR GÜNÜNDE GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Parti içinden bazı arkadaşlarının imza toplamasına da değinen Ayan, ‘’Bugün takip ediyoruz, genel başkan olmak isteyen arkadaşlarımız, haliyle kendilerini ispatlayabilmek için, bir imza toplama yarışına girdikleri bu süreçte imza toplamada amaçları adeta bizi bölme ve parçalamaya hizmet etme aşamasına gelmiştir. Biz de kendilerine diyoruz ki siyaset, bugünlük siyaset değil. MHP ve siyaset her zaman olacağından dolayı, sürecin olağan kongreye dahil edilmesi ve aday olmak isteyenlerin de olağan kongrede aday olmaları en doğrusu olacaktır. Bu bakımdan onların yukarıda söylemiş oldukları söz veya yaptıkları bir eylemin taşrada, yerelde bizleri çok etkilediğini ve bizler arasında da bir ayrışmaya yol açtıklarını da unutmamaları gerektiğini bilerek hareket etmelerinde fayda var. bizler yarının siyasetini kurtarmak için bu makamlarda olan insanlar değiliz.Bundan herkes emin olabilir. Kötü gününde, zor gününde sahip çıkılması gereken bir teşkilat vardır. Biz zor günüde teşkilatlarımızın, genel merkezimizin ve genel başkanımızın yanındayız. Bu bize yakışandır. Yarına dair kim olursa olsun, biz bu siyasette olalım diye bir tavır alacak durumda da değiliz. Bunları da Cenabı Allah’a şükürler olsun ki aşmış durumdayız. İşte bugün Alaplı bunun örneğidir” diye konuştu.

“TTK VE ZONGULDAK’IN DURUMU NE OLACAK SORMAK İSTİYORUZ”

Zonguldak gündemini de değerlendiren Ayan, şunları söyledi: ‘’Özellikle Zonguldak gündeminde olan Türkiye Taş Kömürü (TTK) kurumunun özele devri ve rödövans sahalarının kapanmasıyla ilgili bir süreç yaşanmaktayız. Bununla ilgili MHP olarak, grup başkan vekilimiz Sayın Erkan Akçay’a dosyamızı sunduk. Böylelikle konuyu T.B.M.M’ne taşımış bulunmaktayız. Dün itibariyle Ankara Milletvekilimiz Sayın Erkan Haberal’la TTK’nın geleceğiyle ilgili bir araştırma önergesi verilmek üzere, il teşkilatı olarak gerekli raporları sunmuş bulunmaktayız. Şartlar ne olursa olsun MHP Zonguldak’ın Alaplı’nın ve Türkiye’nin hizmetine devam edecektir. Meşru zemin içerisinde, hukuk yollarından hiçbir şekilde ayrılmadan, yapıcı ve olumlu muhalefet anlayışımıza devam edeceğiz.

Enerji ve tabii kaynaklar bakanı ve çalışma bakanlarının yılbaşında Zonguldak’a geleceklerini biliyoruz. Kendilerine sizin nezdinizde basın aracılığıyla şu sorularımızın cevaplandırılmasını istiyoruz.1- TTK ‘ nın akibeti ne olacak? Net bir cevap istiyoruz. Özelleşecek mi? Devredilecek mi? Yoksa istihdam yaratılarak, yatırım yapılarak devam mı edilecektir?

2- Rödövans sahaları kapatılacak mı? Rödövans bedelleri düşürülecek mi? Zonguldak’ın akibeti ne olacak?

Ayrıca; KDZ.Ereğli’ de bir basın mensubu arkadaşımız olan Doğan Gönüllü’nün bir rahatsızlık geçirdiğini program öncesinde öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine Cenabı Allah’tan acil şifalar diliyorum’’

Kahvaltı programının ardından partililer organizasyonun yapıldığı Nayinom Kahvaltı Evi, Karadeniz mutfağı tesislerinde havuz başında hatıra fotoğrafı çektirdiler

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER