TTK´ya işçi alımı için Başbakan ile görüştüler

Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS) Yönetimi, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) işçi açıklarının giderilebilmesi için Ankara’da görüşmelerini sürdürüyor

TTK´ya işçi alımı için Başbakan ile görüştüler

Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS) Yönetimi, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) işçi açıklarının giderilebilmesi için Ankara’da görüşmelerini sürdürüyor.

22 Mart 2016 tarihinde CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile görüşen GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ile GMİS MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, TTK’nın ve MTA’nın işçi açıklarının giderilmesi için görüş alışverişinde bulundu.

GMİS Heyeti, TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşerek TTK’nın işçi açıklarının acilen giderilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Görüşmelerle ilgili bilgi veren GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “TTK’nın ve MTA’nın işçi açıklarının giderilmesi için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

TBMM’de AK Parti Zonguldak Milletvekili Sayın Özcan Ulupınar ve CHP Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Ünal Demirtaş’ı ziyaret ederek TTK’nın ve MTA’nın işçi açıklarının giderilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunduk.

Daha sonra AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile görüştük. Sayın Başbakan’a, TTK’nın işçi açıklarının giderilmesi gerektiğini belirterek Zonguldak’ı, maden ocaklarını ziyaret edeceği yönünde verdiği sözü hatırlattım. Sayın Başbakanımız ilk fırsatta sözünü yerine getirerek Zonguldak’a geleceğini ve maden ocaklarını ziyaret edeceğini söyledi.

Sayın Başbakan’ın kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili olarak Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşıladık. Çünkü MTA’da yaklaşık 500 işçi taşeron olarak çalışıyor ve biz bu işçilerin kadroya alınmasını istiyorduk. MTA’da taşeron olarak çalışan 500 işçi kadroya alınmasını bekliyoruz.

Gerek kamuoyuna gerekse Ankara’da konunun muhataplarına TTK’ya işçi alımının zorunluluğunu anlatıyoruz.

TTK’nın işçi açıklarının giderilmesi için yaptığımız görüşmelere aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER