Türk-iş’e bağlı sendikalardan Emniyet müdürüne taziye ziyareti

Türk-iş’e bağlı sendikalardan Emniyet müdürüne taziye ziyareti

Türk-iş’e bağlı sendikalardan Emniyet müdürüne taziye ziyareti

TÜRK-İŞ’e bağlı SendikalarınZonguldak’ta bulunan Genel Merkez, Şubeler Yöneticileri ile temsilcileri, 14Aralık 2016 tarihinde Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’yıziyaret ederek 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’daki bombalı terörsaldırısında şehit düşenler için taziyede bulundu. Bu saldırıda Zonguldak ikişehit vermişti.

Ziyarete Genel Maden İşçileriSendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Sekreteri Hakkı Arslan,Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim SekreteriSatılmış Uludağ, GMİS Karadon Şubesi Başkanı Kemalettin Karataş, GMİS KozluŞubesi Başkanı Hüseyin Kolçak,GMİS Üzülmez Şubesi Başkanı Tayfun Demir, GMİS Merkez Servisleri Şubesi BaşkanıBirol Kundakçıoğlu, GMİS Armutçuk Şubesi Başkanı Ali Eşitmez ile şubeleryöneticileri, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan,Tez-Koop-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Sedat Ölmez, Tes-İş SendikasıZonguldak Şubesi Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu, Sağlık-İş Sendikası ZonguldakŞubesi Başkanı Cevdet Şahinhan, Zonguldak’ınbağlı olduğu Yol-İş Sendikası Kastamonu 2 Nolu Şube Sekreteri Ahmet SavaşDırbalı, Denizciler Sendikası Zonguldak İşyeri Temsilcisi Bekir Emanet katıldı.

TÜRK-İşHeyeti’nin başkanlığını yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “İstanbul’dameydana gelen terör eylemler sonucu polis-sivil şehitler vermemiz ve onlarcainsanımızın yaralanması emekçiler olarak bizleri de derinden üzmüştür. Acımız,üzüntümüz kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür.TÜRK-İŞ’ebağlı sendikalar olarak sizlere başsağlığı diliyoruz. Yaradan Mevlam, inşallahböyle olayların bir daha tekrarını göstermez.Ülkemizinbirliğini ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz.Vatanımız,milletimiz ve bayrağımız için can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine,yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz”dedi.

ZonguldakEmniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, ziyaretten onur duyduklarını ifade ederekşunları söyledi; “Bu ince davranışınız için sizlere teşekkür ediyoruz.Zonguldak’ın Emniyet Müdürü olarak buraya gelmiş, Zonguldak’ı yeni yenianlamaya çalışan, buraya katkı vermeye çalışan bu ülkenin bir evladı olarakTÜRK-İŞ’in bu kadar yoğun, geniş, kapsamlı olarak ülke genelinde yapmış olduğudavranışı heyecanla ve takdirle karşılıyorum. Onur verici bir hareket, biryaklaşım olarak görüyorum.Bu ülkeninevlatları, bu toprağın çocukları, bu halkın hizmetkarı olan biz polislere vermişolduğunuz desteği ve ülke genelinde verilmekte olan desteği takdirle kabulediyor, bundan şeref duyuyoruz.Bunuözellikle TÜRK-İŞ gibi logosunda ve isminde çok büyük bir kıymet taşıyan birsendikanın mensuplarından duymuş olmak, hissetmek ve yaşamak ayrıca gururvericidir.TÜRK-İŞ’indurduğu yeri biliyoruz, doğrunun yanında olduğunu biliyoruz. İnşallah sonsuzadek bu milletin hizmetinde olur. Bize de bu milletin hizmetkârı olan EmniyetTeşkilatının mensupları olarak canımızla, başımızla, ruhumuzla bu ülkeninbirliği ve dirliğiyle ilgili mücadeleyi sürdürmemizi Allah nasip etsin.Zonguldak’taniki şehidimiz var. İstanbul’da son 3.5 yıldır, bu milletin değerleri, bumilletin savaşı, bu milletin mücadelesi noktasında beraber çalıştığımız,mücadele ettiğimiz kardeşlerimizden Şube Müdürü Vefa kardeşimiz, Ereğlişehidimizdir. Hasan kardeşimiz Kozlu şehidimiz. Hasan da bu topraklarınyetiştirdiği bir kardeşimiz. Bu toprakların evladı. Buradaki üniversitedenmezun. Daha sonra polis olmuş, milli birlik ve beka savaşlarında İstanbul’daciddi bir mücadele içinde bulunmuş 5 bin şerefli Türk evladından birisidir.1918’lerdekigibi, Kurtuluş Savaşı dönemindeki gibi kim olduğuna, soyuna-sopuna, duruşuna,önceki tutum ve davranışlarına, siyasi mülahazalarına bakmaksızın gününşartlarında milli beka, milli duruş, ülkenin varlığı ve birliği noktasındabuluşmuş insanlara bir fırsat olur. Şuanda o durumdayız, 1918’lerdeyiz.İnşallah ozaman kazandığımız zaferler gibi bugün de aynı zaferleri şerefle, onurlakazanacağız. Biz,büyüklerimizden bize miras bırakılan Misak-ı Milliyi korumak için,büyüklerimizden bize miras bırakılan bayrağımızı korumak için, büyüklerimizinbize emanet ettiği bu ülkeyi, bu toprakları gelecek nesillere salimen intikalettirebilmek için canımızla, başımızla buradayız.BugününTürkiye’sinde şerefli duruşuyla İstanbul halkına kesintisiz 12 yıl hizmetedebilmiş olmanın onuru ve şerefiyle buradayım.Yüce Türkmilletine, yaralı, üzgün ama onurlu ve şerefli milletimize hizmet edebilmenoktasında Allah bize polis olmayı nasip ettiği için, buna fırsat kıldığı içinonur duyuyorum”.

Zonguldak’ınmadenci kenti olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Turanlı, “Bizim önceliğimizmadencilerdir. Ülkemizin üretmeye ihtiyacı var, enerjiye ihtiyacı var. Bununiçin maden var. Bu şehrin ana ekmek kaynağı var. Bu nedenle madencilerdeğerlidir. İnşallah sizin adınıza da hayırlı sonuçlar doğar.Şerefverdiniz, şehitlerimize, polise, emniyet teşkilatına ve devletimize olanyakınlığınızı hissettirdiniz. Teşekkür ediyoruz” dedi.


TÜRK-İŞ’in bildirisiise şöyle;


“10 AralıkCumartesi günü bir futbol müsabakası sonrası meydana gelen terör eylemlersonucu polis-sivil şehitler vermemiz ve onlarca insanımızın yaralanmasıemekçiler olarak bizleri de derinden üzmüştür.cımız,üzüntümüz kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür.Uzun birsüreden beri, devletimizi ve milletimizi bölgesel ve küresel bir aktör olmahedefinden saptırmak, istikrarsızlaştırmak ve “Uydu Devlet” haline getirmekiçin çok cepheli bir savaşa maruz kaldığımız gün gibi aşikardır.Çok cephelisavaşa karşı, top yekün mücadele vermek bir yükümlülük ve zorunluluktur.Emekçilerolarak, her zaman olduğu gibi bugün de devletimizi koruma ve yılmadan-bezmedenbüyük fedakarlıkla görev yapan polisimizi ve güvenlik güçlerimizi desteklemekararlılığımızı bir kez daha açıkça kamuoyu önünde ifade ediyoruz.TürkiyeCumhuriyeti ve Türk Milleti olarak hedeflerimize doğru kararlı adımlarlayürürken boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve vazgeçmeyeceğiz.GüçlüMillet-Güçlü Devlet olmakta kararlıyız.Küreselgüçlerin ve içerideki taşeronlarının ülkemizi istikrarsızlaştırmak için terörörgütlerini bir araç olarak kullandıklarının farkındayız. Oyuna gelmeyeceğiz.İdeolojisi,amacı ne olursa olsun, terörün her türlüsünü şiddetle lanetliyoruz.Vatanımız,milletimiz ve bayrağımız için can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet,Ailelerine,yakınlarına ve milletimize başsağlığı,Yaralılarımızaacil şifalar diliyoruz.”



Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER